9 στέκια που σε ταξιδεύουν στις κουζίνες του κόσμου

Il Pazzo: Η ναπολιτάνικη πίτσα στα καλύτερά της 

Το απόλυτο στέκι μικρών και μεγάλων

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
el-pazzo3.jpg
el-pazzo.jpg
el-pazzo1.jpg
el-pazzo2.jpg
el-pazzo4.jpg
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Il Pazzo: Ναπολιτάνικη πίτσα, παραδοσιακό τηγανητό καλτσόνε, ζυμαρικά και πολλές streetfood επιλογές σε έναν ιδιαίτερο χώρο στο κέντρο των Ιωαννίνων.

Πώς είναι δυνατόν τρεις ερασιτέχνες να καταφέρουν να σε ταξιδέψουν με τις γεύσεις που προσφέρουν στη γειτονική μαγευτική Ιταλία; Ο Αποστόλης, ο Πάνος και ο Πέτρος είναι η ζωντανή απόδειξη πως αν συνδυάσεις την αγάπη για κάτι με το μεράκι και προσθέσεις λίγη… τρέλα, τότε η συνταγή έχει σίγουρη επιτυχία. Il Pazzo σημαίνει «τρελός», όπως τρελή ήταν και η ιδέα τους να μετακομίσουν στα Γιάννενα επειδή αγάπησαν τη ζωντάνια της πόλης και να δημιουργήσουν ένα ιταλικό εστιατόριο χωρίς να έχουν ποτέ ασχοληθεί με την εστίαση. Ως αυθεντικοί λάτρεις της ναπολιτάνικης πίτσας και του καλού φαγητού, εργάστηκαν σκληρά να μάθουν τα μυστικά των ιταλικών γεύσεων και να τα παρουσιάσουν στη foodie σκηνή της πόλης. Το αποτέλεσμα δεν τους απογοήτευσε και σήμερα το Il Pazzo, που στεγάζεται σε ένα παλιό πετρόκτιστο τριώροφο κτίριο στην παλιά αγορά των Ιωαννίνων, έχει γίνει το απόλυτο στέκι μικρών και μεγάλων.

Πρόσφατα το Il Pazzo απέκτησε και «αδελφάκι» αφού ο ένας από τους τρεις φίλους φόρτωσε σε μια βαλίτσα τις συνταγές και μετακόμισε στο Ηράκλειο Κρήτης. Η φιλοσοφία της ναπολιτάνικης πίτσας βρήκε το σπίτι της σε μια μονοκατοικία με εσωτερική αυλή στο πάρκο Θεοτοκοπούλου, στο κέντρο της πόλης, που αποπνέει φρεσκάδα και ζεστασιά. Το πρώτο που πρέπει να δοκιμάσεις είναι η πίτσα Μαργαρίτα – αυτή που και οι Ιταλοί θεωρούν ότι κρύβει τη μαγεία και την αγνότητα της καλής πίτσας. Σειρά έχει η Inferno, με σάλτσα ντομάτας, παρμεζάνα και ελαφρώς πικάντικο σαλάμι Σπιανάτα, ή η Black Truffle με κρέμα μαύρης τρούφας, παρμεζάνα, ποικιλία αποξηραμένων μανιταριών και λάδι τρούφας. Για τους λάτρεις των ζυμαρικών υπάρχουν πολλές εκλεκτές επιλογές, ενδεικτικά αναφέρουμε τα ραβιόλι τρούφας με κρέμα γκοργκοντζόλα, παρμεζάνα και λάδι τρούφας, αλλά και τα λιγκουίνι με πέστο φιστικιού, καπνιστό σπεκ και τριμμένο φιστίκι. Κανένα γεύμα δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς γλυκό, οπότε τσέκαρε το αυθεντικό τιραμισού, το τσιζκέικ με κρέμα από φιστίκι και κουλί από φρούτα του δάσους και το καλτσόνε με σοκολάτα, καραμέλα, άχνη ζάχαρη, μπισκότο και παγωτό. 


Θεοτοκοπούλου 26, Ηράκλειο Κρήτης, 2810301838, Facebook: ilpazzo heraklion, Instagram: ilpazzoher