Αναζήτηση Μουσική

  • Νέα event
  • Όλα τα event
  • Κατηγορία event
  • Όλοι οι χώροι
  • Κατηγορία χώρων
  • Περιοχές

Katatonia / On Thorns I Lay

Katatonia / On Thorns I Lay

Oι πρωτοπόροι της doom/death σκηνής θα δώσουν ένα μοναδικό show τιμώντας επί σκηνής, έναν από τους σπουδαιότερους δίσκους του 21ου αιώνα για τον σκληρό ήχο. Η επέτειος των 10 χρόνων από την κυκλοφορία του “Night is the new day “ λοιπόν θα γίνει η αφορμή για να υποδεχθούμε μια από τις πλέον αγαπημένες μπάντες του ελληνικού κοινού.

Το 1991 οι Jonas Renske & Anders Nynstrom δημιούργησαν της μπάντα που μαζί με τους Αnathema, My Dying Bride & Paradise Lost, αποτέλεσαν την αγία τετράδα ενός νέου ήχου που συναντούσε τις doom metal μελωδίες και τους death metal βρυχηθμούς.

Κι ενώ οι ρίζες τους έχουν Metalικό υπόβαθρο, η αγάπη τους για τους Sisters of Mercy και τους Cure, μπόλιασε σαν επιρροή, δημιουργώντας ένα σκοτεινό soundtrack, σπαρμένο με τις μελαγχολικές κιθαριστικές ιστορίες τους.Aπό το “Dance of December Souls” μέχρι και το “The fall of Hearts” του 2016 μέτρησαν 10 δίσκους, που ικανοποιήσαν κοινό και οπαδούς που τους ακολουθούν πιστά από την αρχή της πορείας τους, μέχρι και σήμερα, με τα “Last Fair Deal Gone Down”, “The Great Cold Distance” & “Night is the New Day” να ξεχωρίζουν σαν τους δίσκους highlights των Σουηδών.

Η θλίψη του σκανδιναβικού βορρά έγινε έμπνευση κι έντυσε τα μελαγχολικά όνειρα μια ολόκληρης γενιάς, μέσα από ατμοσφαιρικά ηχοτόπια και εθιστικές μελωδίες. Το βράδυ του… Φεβρουαρίου θα σφραγιστεί από τη σκοτεινή σφραγίδα των Katatonia, μιας από τις πιο σπουδαίες και τίμιες μπάντες που έχει βγάλει η metal μουσική! Mε ένα fuckin special setlist που θα θυμόμαστε για καιρό.

On Thorns I Lay
Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Ελληνες atmospheric doom metallers On Thorns I Lay, που έχουν μόλις κυκλοφορήσει τη νέα τους δισκογραφική δουλειά, με τίτλο “Threnos” και οι οποίοι αδιαμφισβήτητα διανύουν την καλύτερη και πιο ενεργή τους φάση ως μπάντα, από τις απαρχές της ύπαρξής τους στα mid 90’s μέχρι και σήμερα

Που συμβαινει

Gagarin 205
28/02 21:00
Τιμή εισιτηρίου: προπώληση 29 ευρώ, ταμείο 35 ευρώ
Gagarin 205
Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5