Αναζήτηση Μουσική

  • Νέα event
  • Όλα τα event
  • Κατηγορία event
  • Όλοι οι χώροι
  • Κατηγορία χώρων
  • Περιοχές

Κώστας Κωνσταντίνου - Miles Ahead Quartet

Κώστας Κωνσταντίνου - Miles Ahead Quartet

Το κουαρτέτο του καταξιωμένου κοντραμπασίστα Κώστα Κωνσταντίνου, Miles Ahead Quartet, παρουσιάζει ένα αφιέρωμα σε έναν από τους πιο εμβληματικούς μουσικούς της τζαζ, τον τρομπετίστα και συνθέτη Miles Davis, την Παρασκευή 13/12, στις 20.30 στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή.

Πρωτοπόρος στην ανάπτυξη πολλαπλών μουσικών ρευμάτων όπως Bebop, Cooljazz, Modaljazz, Hardbop, Jazz funk και Fusion, ο Miles Davis υπήρξε ένας από τους πιο επιδραστικούς τζαζίστες. Τόσο ο ίδιος ο Davis όσο και οι συνθέσεις του, αποτελούν αξεπέραστα σύμβολα στην ιστορία του είδους, με καθοριστική επιρροή στην εξέλιξη της μουσικής του εικοστού αιώνα συνολικά.

Στο πλαίσιο της σειράς συναυλιών Jazz στο Μουσείο, ο Κώστας Κωνσταντίνου με το Miles Ahead Quartet πραγματοποιούν ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στις πολύμορφες και αριστουργηματικές συνθέσεις του σπουδαίου τρομπετίστα και μας προσκαλούν σε ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο εκρηκτικούς τζαζ ρυθμούς.

Ο Κώστας Κωνσταντίνου σπούδασε κοντραμπάσο και ηλεκτρικό μπάσο, με υποτροφία, στο Berklee College of Music της Βοστόνης και αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση, λαμβάνοντας το βραβείο διακεκριμένου εκτελεστή κοντραμπάσου. Έχει συνεργαστεί με τους σημαντικότερους Έλληνες μουσικούς της τζαζ σκηνής καθώς και μουσικούς από το εξωτερικό, ανάμεσά τους οι Lou Donaldson, Peter Berstein, Montenia, Mario Reyes, Jarmo Savolainen, Andy Sheppard, Ralph Peterson, Antonio Rivas.

Συντελεστές:
Κώστας Κωνσταντίνου, κοντραμπάσο
Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, τρομπέτα
Κωστής Χριστοδούλου, πιάνο
Σωτήρης Ντούβας, τύμπανα

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Δημήτρης Τσάκας
Εκτέλεση Παραγωγής: Wellartlive

Πληροφορίες:
Στο Αμφιθέατρο, Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Σχετικά με τον κύκλο Jazz στο Μουσείο:

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή παρουσιάζει τη σειρά μουσικών παραστάσεων Jazz στο Μουσείο, μία σειρά συναυλιών-αφιέρωμα στις εμβληματικές μορφές της τζαζ που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο και επηρέασαν την εξέλιξη του είδους σε παγκόσμιο επίπεδο. Μία φορά τον μήνα, η τζαζ συναντά τις εικαστικές τέχνες στο μουσείο και μας παρασύρουν σε ένα μουσικό ταξίδι στην ιστορία του είδους, με αφετηρία το Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Δημήτρη Τσάκα.

Στον πρώτο κύκλο της σειράς, σπουδαίοι τζαζίστες, μπάντες και σχήματα με διεθνή αναγνώριση παρουσιάζουν τις διαχρονικές συνθέσεις των Thelonious Monk, John Coltrane, Miles Davis και Charlie Parker.

Ο δεύτερος κύκλος, ο οποίος είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει τον Φεβρουάριο, είναι αφιερωμένος στις κινηματογραφικές μελωδίες των Cole Porter, George Gershwin, Michel Legrand, Nino Rota και Ennio Morricone.

Πρώτος κύκλος

George Kontrafouris Trio – Αφιέρωμα στον Thelonious Monk (Παρασκευή 18/10) Takis Paterelis Quartet – Αφιέρωμα στον John Coltrane (Παρασκευή 15/11)

Kostas Konstantinou Quartet – Αφιέρωμα στον Miles Davis
Παρασκευή 13/12

Dimitris Tsakas Quartet – Αφιέρωμα στον Charlie Parker
Παρασκευή 10/01

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα goulandris.gr και στις σελίδες στα social media @BEGoulandrisFoundation

Που συμβαινει

Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή
13/12 20:30
Εισιτήρια: 20€ - Εισιτήρια για B&E Members: 16€ - Πληροφορίες: goulandris.gr - Διάθεση εισιτηρίων ηλεκτρονικά στο viva.gr
Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5