Αναζήτηση Μουσική

  • Νέα event
  • Όλα τα event
  • Κατηγορία event
  • Όλοι οι χώροι
  • Κατηγορία χώρων
  • Περιοχές

Θεόδωρος Κουρεντζής

Θεόδωρος Κουρεντζής © Alexandra Muraviova

Δύο διαφορετικά προγράμματα με σπάνια σύγχρονα έργα προτείνουν στο κοινό ο Θεόδωρος Κουρεντζής και η Ορχήστρα και Χορωδία musicAeterna στο πλαίσιο των πολυαναμενόμενων εμφανίσεών τους στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Στις δύο συναυλίες τους στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, οι οποίες αποτελούν κάθε φορά κορυφαίο μουσικό γεγονός με συναρπαστικές ερμηνείες που ενθουσιάζουν τους φίλους του χαρισματικού έλληνα μαέστρου, θα παρουσιάσουν το Κοντσέρτο για χορωδία του Alfred Schnittke [Άλφρεντ Σνίτκε] και το έργο Tristia του Philippe Hersant  [Φιλίπ Ερσάν].

Το Κοντσέρτο για χορωδία του Σνίτκε, από τα πιο αριστοτεχνικά και δραματικά έργα του ρώσου συνθέτη, επιχειρεί την ανάδειξη του μεταφυσικού στοιχείου, μέσα από τη έντονα φορτισμένη μουσική και τον μυστικιστικό, σαγηνευτικό ποιητικό λόγο του Αγίου Γρηγορίου του Ναρεκηνσίου. Το έργο Tristia του πολυβραβευμένου γάλλου συνθέτη Φιλίπ Ερσάν βασίζεται σε ποίηση κρατουμένων σε φυλακές. Μια απέριττη, ατμοσφαιρική μουσική επενδύει ιδανικά τον ποιητικό λόγο ανθρώπων που βρέθηκαν έγκλειστοι είτε ως εγκληματίες είτε ως πολιτικοί κρατούμενοι.

Που συμβαινει

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Από 11/11 έως 12/11
20:30
Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης - Τιμές εισιτηρίων 14 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 21 € ● 33 € ● 45 € ● 55 € ● 65 € ● 75 € Eισιτήρια 210 72 82 333, megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα Public
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5