Αναζήτηση Μουσική

  • Νέα event
  • Όλα τα event
  • Κατηγορία event
  • Όλοι οι χώροι
  • Κατηγορία χώρων
  • Περιοχές

Νύχτες Κλασικής Μουσικής στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη

Νύχτες Κλασικής Μουσικής στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη

Το Ίδρυμα Schwarz, η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα και το Curtis on Tour, the Nina von Maltzahn Global Touring Initiative, ενώνουν για πέμπτη συνεχή χρονιά τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν τις «Νύχτες Κλασικής Μουσικής στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη».

Ένα ξεχωριστό  φεστιβάλ υψηλού επιπέδου, το οποίο πλέον αποτελεί θεσμό στην πόλη κάθε φθινόπωρο, γίνεται το σημείο σύζευξης της διαπολιτιστικής κουλτούρας την οποία πρεσβεύει το Ίδρυμα Schwarz, της παράδοσης και της ιστορίας που αντιπροσωπεύει η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη και του κύρους που φέρει η υπογραφή του Ινστιτούτου Μουσικής Curtis (Curtis Institute).

«Μία από τις καλύτερες Ακαδημίες του κόσμου» σύμφωνα με το ΒΒC Culture, το Curtis Institute of Music συνδυάζει την παράδοση και την καινοτομία, εκπαιδεύοντας εξαιρετικά ταλαντούχους νέους μουσικούς ως «καλλιτέχνες-πολίτες», οι οποίοι συνδέονται και αλληλεπιδρούν με την τοπική και παγκόσμια κοινότητα μέσω της μουσικής δημιουργίας.

Και φέτος, σημαντικοί μουσικοί του Curtis Institute of Music δημιουργούν στη σκηνή του Cotsen Hall (το αμφιθέατρο της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα) ένα ατμοσφαιρικό soundtrack με αριστουργήματα της παγκόσμιας μουσικής ιστορίας.

Νύχτες Κλασικής Μουσικής στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη. Από τις 18 έως τις 21 Σεπτεμβρίου στη «ζεστή» αίθουσα Cotsen Hall, υπό την αιγίδα της Αμερικάνικης Πρεσβείας.

Τέσσερις φθινοπωρινές νύχτες γεμάτες μουσική. Τέσσερις νύχτες με κορυφαίες μελωδίες διαχρονικών συνθέσεων. Τέσσερις παραστάσεις που πιστοποιούν τη διαχρονικότητα της κλασικής μουσικής, ανεβάζοντας τον πήχη των προσδοκιών του αθηναϊκού φιλόμουσου κοινού.

Ακολουθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, 20:30

Piano Recital

Janice Carissa, piano

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, 20:30

Vocal Recital

Elizabeth Reiter, soprano

Dennis Chmelensky, baritone

Mikael Eliasen, piano

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, 20:30

Instrumental Chamber Music

Pamela Frank, violin

Chase Park, cello

Janice Carissa, piano

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, 20:30

Farewell Concert, Mixed Chamber Music

Elizabeth Reiter, soprano

Dennis Chmelensky, baritone

Pamela Frank, violin

Chase Park, cello

Janice Carissa, piano

Mikael Eliasen, piano

Που συμβαινει

Γεννάδειος Βιβλιοθήκη
Από 18/09 έως 21/09
20:30
Είσοδος Ελεύθερη με δελτίο εισόδου μία ώρα πριν την έναρξη κάθε συναυλίας
Γεννάδειος Βιβλιοθήκη
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5