Αναζήτηση

  • Νέα event
  • Όλα τα event
  • Κατηγορία event
  • Όλοι οι χώροι
  • Κατηγορία χώρων
  • Περιοχές

Συλλογή Γιώργου Οικονόμου

Συλλογή Γιώργου Οικονόμου

Η Συλλογή Γιώργου Οικονόμου είναι μια ιδιωτική συλλογή που βρίσκεται στην Αθήνα. Ριζωμένη στην ιστορία, την κοινωνική ευαισθητοποίηση και την αισθητική, η δραστηριότητα της συλλογής άρχισε να εξελίσσεται στη δεκαετία του 1990, με έμφαση στην ευρωπαϊκή τέχνη του 20ού αιώνα και έχει επεκταθεί για να συμπεριλάβει ένα σημαντικό κατοχή της μεταπολεμικής και σύγχρονης τέχνης.

Οι κεντρικές κινήσεις των αρχών του εικοστού αιώνα, όπως ο γερμανικός εξπρεσιονισμός και η Νέα Αντικειμενικότητα συλλέγονται σε βάθος. Μοναδική στη συλλογή είναι το πλήρες γραφικό έργο του Otto Dix, Otto Mueller. Έργα από καλλιτέχνες όπως ο Anselm Kiefer , Georg Baselitz, Ανδρέας Gursky και Neo Rauch συνέχισαν το γερμανικό διάλογο στη σύγχρονη σφαίρα ενώ υπάρχουν έργα και διεθνών καλλιτεχνών όπως Agnes Martin, Ellsworth Kelly, Cady Noland και η Τζένη Saville.

Με την επιθυμία να μοιραστεί τη δημιουργικότητα των καλλιτεχνών που εκπροσωπούνται στην συλλογή, η Συλλογή Γιώργου Οικονόμου οργανώνει δύο ή τρεις εκθέσεις ετησίως στην Αθήνα και συνεργάζεται τακτικά με τους διεθνείς οργανισμούς και επιμελητές. Αντανακλώντας το ενδιαφέρον για την κοινωνική και πολιτισμική ευαισθητοποίηση και την ιστορική του διαλόγου, τα έργα αυτά στοχεύουν να δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες για το κοινό στην Ελλάδα.


Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα - Παρασκευή: 10.00 - 18.00

24 και 31 Δεκεμβρίου: 10.00 - 14.00

Κλειστά Σαββατοκύριακα και αργίες.

Jeff Wall - Ατομική έκθεση
Jeff Wall - Ατομική έκθεση
Από 18/06 έως 30/04
κάθε Δευτέρα, κάθε Τρίτη, κάθε Τετάρτη, κάθε Πέμπτη, κάθε Παρασκευή 10:00-18:00
Jeff Wall - Ατομική έκθεση
Διευθυνση: Λεωφ. Κηφισίας 80
Περιοχη: Βόρεια Προάστια > Μαρούσι
Τηλεφωνο: 2108090595
Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5