Ελλαδα

Liam Ireland: Με κακοποιούσε σεξουαλικά ο προπονητής μου από τα 10 έως τα 13 μου

Ο προπονητής του καταδικάστηκε σε 401 χρόνια φυλάκισης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Liam Ireland
Liam Ireland © Youtube

Liam Ireland: Η εξομολόγηση του ηθοποιού από τη «Γη της Ελιάς» για τη σεξουαλική κακοποίηση από τον προπονητή του και η αντίδραση όταν αποκαλύφθηκε.

Ο ηθοποιός Liam Ireland εξομολογήθηκε ότι υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από τον προπονητή του όταν ήταν 10 έως 13 ετών. Ήταν ένα από τα 36 παιδιά - θύματα τού προπονητή από το Ρέθυμνο.

«Πριν ασχοληθώ με την υποκριτική, αγαπούσα πολύ και το μπάσκετ και έπαιζα για τουλάχιστον 10 χρόνια. Αυτό που με έκανε να σταματήσω είναι ότι ένωσα το μπάσκετ με έναν άνθρωπο που μου έκανε κακό στη ζωή μου. Δεν το μετανιώνω όμως, γιατί μου έδωσε το θέατρο», είπε ο Liam Ireland και πρόσθεσε: «Από την ηλικία των 10 με 13 πέρασα σεξουαλική κακοποίηση από τον προπονητή μου. Δέχτηκα αυτό το πράγμα, μπήκε φυλακή και είναι εκεί που έπρεπε να είναι. Εγώ δεν είχα πατέρα και έψαχνα την πατρική φιγούρα, όπου μπορούσα. Όταν πήγα σε αυτή την ομάδα, τον αγάπησα σαν να είναι ο πατέρας μου, ό,τι και αν μου έλεγε, το έκανα γιατί τον εμπιστευόμουν. Ήταν πολλά παιδιά έτσι μαζί του».

Ο Liam Ireland, που πρωταγωνιστεί στη σειρά «Γη της Ελιάς», αποκάλυψε στον Ant1 ότι στην αρχή κανείς δεν είχε καταλάβει ότι συμβαίνει κάτι περίεργο. Άργησαν πολύ να το αντιληφθούν. Ακόμα κι όταν τον έπιασαν, τα παιδιά που προπονούσε θεώρησαν ότι πρόκειται για παρεξήγηση. «Δεν είχαμε καταλάβει τι πήγαινε λάθος. Όταν τον πιάσανε, λέγαμε "γιατί κάνουν τόσο κακό σε έναν άνθρωπο τόσο καλό;". Ήμασταν τόσο διεστραμμένοι. Ευχαριστώ τον εαυτό μου. Γιατί τουλάχιστον πριν τον πιάσουν, εγώ είχα σταματήσει», εξήγησε.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην προσωπική του ζωή. «Είχα συνειδητοποιήσει ότι μου αρέσουν μόνο τα κορίτσια. Έρχονταν κάποιοι συμμαθητές μου και με ρωτούσαν "και εσένα σε βίαζε;"», κατέληξε ο Liam Ireland.

Βιασμός ανηλίκου: συγκλονίζει ο Liam Ireland με την μαρτυρία για τον προπονητή του

Ο προπονητής του Liam Ireland καταδικάστηκε σε 401 χρόνια φυλάκισης. 

Liam Ireland: Θύμα του Νίκου Σειραγάκη που καταδικάστηκε για παιδεραστία

Ο ηθοποιός Liam Ireland υπήρξε ένα από τα συνολικά 36 θύματα του προπονητή από το Ρέθυμνο, Νίκου Σειραγάκη, που καταδικάστηκε σε 401 χρόνια φυλάκισης για παιδεραστία. Πριν από δύο χρόνια, η αποφυλάκισή του από τις φυλακές Γρεβενών είχε προκαλέσει σάλο στην κοινωνία της Κρήτης. Λίγες εβδομάδες αργότερα, ο Νίκος Σειραγάκης συνελήφθη και πάλι και μεταφέρθηκε εκ νέου στις φυλακές. 

Ο Σειραγάκης είχε συλληφθεί στο Ρέθυμνο τον Δεκεμβρίου του 2011 επ΄ αυτοφώρω, για κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος τριών ανηλίκων. Τον Μάιο του 2013 είχε καταδικαστεί για τις πράξεις του, κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης, σε βάρος 36 παιδιών. Το 2016 το Εφετείο του επέβαλε την ακριβώς ίδια ποινή καθώς για τα εγκλήματα αυτά δεν προβλέπεται ισόβια κάθειρξη.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις   

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ