Ελλαδα

Δικηγόρος Ρούλας Πισπιρίγκου: «Υπάρχουν κενά και αμφιβολίες στη δικογραφία»

«Η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι αθώα» δηλώνει ο Όθων Παπαδόπουλος

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρούλα Πισπιρίγκου
Ρούλα Πισπιρίγκου

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τι δηλώνει ο συνήγορος της κατηγορούμενης, Όθων Παπαδόπουλος, για τη δικογραφία και την αθωότητα της 33χρονης - Η στάση του Μάνου Δασκαλάκη

Κενά και αμφιβολίες για την ενοχή της κατηγορουμένης έχει εντοπίσει στη δικογραφία ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιργίκου, Όθων Παπαδόπουλος, ο οποίος δηλώνει ότι η πελάτισσά του, που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, είναι αθώα. 

«Μελετώντας τη δικογραφία καταλήγω ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι αθώα. Σίγουρα δεν είναι ο πιο έξυπνος άνθρωπος στον πλανήτη», είπε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου σε δηλώσεις του στο Mega και πρόσθεσε: 

«Δεν υπάρχει στοιχείο που να συνδέει την εντολέα μου με τη φαρμακευτική ουσία κεταμίνη, την ουσία που προκάλεσε τον θάνατο του μικρού παιδιού. Υπάρχουν πολλά στοιχεία στη δικογραφία που προκαλούν κενά και αμφιβολίες σχετικά με την ενοχή της κατηγορούμενης. Σε μία τόσο σοβαρή κατηγορία σαν και αυτή δεν μας αρκεί το γεγονός ότι η μητέρα ρώτησε εάν έχει κάμερες ή εάν η αντίδρασή της στο καρδιακό επεισόδια του παιδιού δεν ήταν τόσο έντονη όσο θα περίμεναν. Χρειαζόμαστε κάτι που να τη συνδέει με την πράξη, κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα δεν υπάρχει», δήλωσε ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου. 

Ο Όθων Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και στις πληροφορίες που θέλουν τον Μάνο Δασκαλάκη να είναι πεπεισμένος πως η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι η δολοφόνος και των τριών παιδιών τους, της Μαλένας, της Ίριδας και της Τζωρτζίνας. «Για να μπορέσει να αξιολογηθεί τέτοια δήλωση θα πρέπει να είναι αιτιολογημένη. Εάν είναι απλώς επιρροή από το κλίμα που έχει δημιουργηθεί σε βάρος της κατηγορούμενης τότε δεν είναι κάτι που μας αρκεί. Είναι μία υποκειμενική άποψη που έρχεται να τη διατυπώσει άκαιρα», είπε ο κ. Παπαδόπουλος, καλώντας τον Μάνο Δασκαλάκη να προσκομίσει όσα στοιχεία έχει για να διαφωτίσει την έρευνα. 

 

 

Ρούλα Πισπιρίγκου-Κεταμίνη: Έγγραφο του Παίδων ακυρώνει τους ισχυρισμούς της

Έγγραφο του νοσοκομείου Παίδων ακυρώνει τους ισχυρισμούς τής Ρούλας Πισπιρίγκου για την κεταμίνη και το ενδεχόμενο να χορηγήθηκε κατά λάθος στην 9χρονη Τζωρτζίνα κατά τη νοσηλεία της. 

Το εν λόγω έγγραφο του Παίδων, σύμφωνα με το Mega, στάλθηκε στην ανακρίτρια και περιέχει καθοριστικές πληροφορίες για το τι περιείχε το κιτ που είχαν οι αναισθησιολόγοι όταν επιχείρησαν να κάνουν ανάνηψη στην Τζωρτζίνα, τον Ιανουάριο του 2022. Στο έγγραφο αυτό, τονίζεται ότι στο κιτ υπήρχαν συνολικά 12 φαρμακευτικές ουσίες για τη διασωλήνωση και τη διάσωση της ασθενούς και ανάμεσα σε αυτές και πέντε αμπούλες των 100 mg υπό αραίωση κεταμίνης. Από την πρώτη στιγμή, οι γιατροί τονίζουν ότι καμία από τις αμπούλες με την κεταμίνη δεν χρησιμοποιήθηκε διότι δεν υπήρξε ανάγκη, ενώ υπογραμμίζουν ότι η κεταμίνη χρησιμοποιείται σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις διασωλήνωσης. 

Επιπλέον, οι γιατροί του Παίδων κάνουν σαφές ότι και οι πέντε αμπούλες να είχαν χρησιμοποιηθεί κατά λάθος από τους γιατρούς, δεν θα μπορούσε να βρεθεί η ποσότητα κεταμίνης που βρέθηκε στον οργανισμό της 9χρονης Τζωρτζίνας. Ακόμη, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Mega, δόθηκε άδεια να εξεταστεί το δείγμα αίματος της Τζωρτζίνας όπου βρέθηκε η κεταμίνη και από εργαστήριο που θα επιλέξει η πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου, για να υπάρξει πραγματογνωμοσύνη και από την πλευρά της κατηγορούμενης.

Έγγραφο που στάλθηκε από το Παίδων στην ανακρίτρια αποκλείει να χρησιμοποιήθηκε κεταμίνη από γιατρό

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις            

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ