Ελλαδα

Πανεπιστημιακή Aστυνομία: Ξεκινούν περιπολίες σε τέσσερα ΑΕΙ

Τον Ιούνιο αναμένεται η λειτουργία της ΟΠΠΙ

tonia-zaravela.jpg
Τόνια Ζαραβέλα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΑΠΘ
ΑΠΘ © ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Πανεπιστημιακή Αστυνομία - Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων: Τα τέσσερα πανεπιστήμια από τα οποία ξεκινά η λειτουργία της

Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία ετοιμάζεται να ξεκινήσει περιπολίες στα campus στις αρχές Ιουνίου και σίγουρα μέχρι 10 Ιουνίου. Σε λίγες ημέρες αναμένεται να δημοσιευτεί το Προεδρικό Διάταγμα για την έναρξη των περιπολιών και η Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) θα βρει τα ΑΕΙ σε φάση εξεταστικής. 

Τα μέλη της ΟΠΠΙ ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους. 300 μέλη της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας θα βρεθούν σε ΑΕΙ της Αθήνας και 100 στη Θεσσαλονίκη. Πριν την εκπνοή του ακαδημαϊκού έτους, η ΟΠΠΙ θα ξεκινήσει τη λειτουργία της από τέσσερα Πανεπιστήμια: το ΑΠΘ όπου συνεχίζεται η ένταση και τα επεισόδια στο Βιολογικό, το ΕΚΠΑ, το Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το ΟΠΑ

«Στόχος της Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων είναι να λειτουργεί αποτρεπτικά. Δεν είναι οριζόντιο μέτρο. Τα μέλη της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας θα δρουν μόνο όταν υπάρχει ανάγκη», δήλωσε η υπουργός Υγείας, Νίκη Κεραμέως, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου για τα Πανεπιστήμια

Για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει ιδιαίτερη σημασία ότι τα μέλη της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας είναι πτυχιούχοι. «Είναι σημαντικό. Γνωρίζουν τα προβλήματα των πανεπιστημίων, κάποιοι από αυτούς θα θητεύσουν στα πανεπιστήμια που σπούδασαν, αρχικά από τα campus», αναφέρει στην ATHENS VOICE πηγή του ΥΠΡΟΠΟ. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναμένει από τους πρυτάνεις την εγκατάσταση τουρνικέ, προκειμένου από το νέο ακαδημαϊκό έτος να γίνεται ελεγχόμενη η είσοδος στα Πανεπιστήμια. Το Υπουργείο, όπως αναφέρει, βοηθά τους πρυτάνεις να δημιουργήσουν τα επιχειρησιακά τους σχέδια. 

Ο ΥΠΡΟΠΟ, Τάκης Θεοδωρικάκος, βρέθηκε στην ορκωμοσία της ΟΠΠΙ και μίλησε με τα μέλη, ενώ δεν είναι απίθανο να επισκεφτεί κάποιο από τα ΑΕΙ όπου θα ξεκινήσουν τη θητεία τους κατά την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων τους. 

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: «Ναι» λέει το 62,1% των πολιτών 

Πρόσφατη δημοσκόπηση της Marc, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Ant1, δείχνει ότι το 62,1% των ερωτηθέντων πολιτών λέει «Ναι» στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία, ενώ το 34% τάσσεται κατά. 

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Κάρτα από πρόσφατη δημοσκόπηση της MARC
Πανεπιστημιακή Αστυνομία - Δημοσκόπηση της MARC © ANT1

Πριν από μία εβδομάδα, σε δημοσκόπηση της MRB για το Newsbomb, το 61,5% δήλωσε ότι συμφωνεί ή μάλλον συμφωνεί με τη σύσταση της Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ). Σίγουρη διαφωνία εκφράζει το 21,8% και μάλλον διαφωνεί το 9,1%.

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Τα ευρήματα δημοσκόπησης της MRB
Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Τα ευρήματα δημοσκόπησης της MRB © newsbomb.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ