Ελλαδα

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Πότε πιάνει δουλειά και από ποιο ΑΕΙ ξεκινούν περιπολίες τα μέλη της ΟΠΠΙ

Οι Πρυτανικές Αρχές θα βάλουν τουρνικέ στις εισόδους

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) © ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Πανεπιστημιακή Αστυνομία - ΟΠΠΙ: Από ποιο ΑΕΙ θα ξεκινήσουν οι περιπολίες - Τι δηλώνει ο ΥΠΡΟΠΟ, Τάκης Θεοδωρικάκος, για την κατάσταση του ΑΠΘ.

Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία αναμένεται να πιάσει δουλειά μέσα στις επόμενες ημέρες, στις αρχές Ιουνίου, λίγο πριν τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. Τα μέλη της ΟΠΠΙ θα ξεκινήσουν τις περιπολίες του από το ΑΠΘ, όπου τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται επεισόδια και αντιδράσεις για την παρουσία της Αστυνομίας στο ΑΕΙ. 

«Τα παιδιά της ΟΠΠΙ (Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων) αύριο ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους, θα πάρουν ολιγοήμερη άδεια, και αρχές Ιουνίου ξεκινούν τις περιπολίες στα δύο μεγάλα κάμπους, αρχίζοντας από το ΑΠΘ, και συνέχεια στους χώρους Πανεπιστημιούπολης και της Πολυτεχνειούπολης» ανακοίνωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος κατά τη διάρκεια δηλώσεών του στον ΣΚΑΪ. 

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι «περιμένουμε από τις πρυτανικές αρχές να βάλουν τουρνικέ γιατί βασική αποστολή των ΟΠΠΙ θα είναι η ελεγχόμενη είσοδος εντός των χώρων των πανεπιστημίων». Εντός της εβδομάδας θα κατατεθεί και το εφαρμοστικό Προεδρικό Διάταγμα του νόμου για τους ΟΠΠΙ με την υπογραφή του ιδίου και την υπογραφή της συναρμόδιας υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως.  

«Στο ΑΠΘ η ΕΛΑΣ σε συνεργασία με τον πρύτανη έβαλε τέλος σε μια κατάληψη 34 ετών. Ο πρύτανης έχει αποφασίσει κατασκευή βιβλιοθήκης, η ΕΛΑΣ, όχι η Πανεπιστημιακή Αστυνομία, θα βρίσκεται στο χώρο του πανεπιστήμιου για να διασφαλιστεί ο χώρος και να αποδοθεί σε πανεπιστημιακούς και φοιτητές» είπε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο Τάκης Θεοδωρικάκος. 

Θεοδωρικάκος για Αστυνομία: Έχουμε υπερδιπλασιάσει τις νυχτερινές περιπολίες

«Η αστυνομία κάνει σωστά τη δουλειά της, έχουμε υπερδιπλασιάσει τις νυχτερινές περιπολίες, όταν παρέλαβα τη θέση περιπολούσαν κάθε βραδύ 60 περιπολικά της ΕΛΑΣ, σήμερα περιπολούν 150 τα βράδια. Είναι παράγοντας που βοηθάει στη σχετική μείωση της εγκληματικότητας κατά 30% περίπου, ενώ έχουμε ενισχύσει με 1.000 αστυνομικούς τα ΑΤ στο Λεκανοπέδιο» ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Αγωνιζόμαστε σκληρά να ενισχύσουμε την εκπαίδευση των αστυνομικών ειδικά της ομάδας ΔΙΑΣ, περνούν από εκπαίδευση που θα ολοκληρωθεί στα μέσα Ιουλίου και ψηφιοποιούμε τις υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, απελευθερώνοντας αστυνομικές δυνάμεις για να κάνουν τη δουλειά τους. Μόνο Παρασκευή και Σαββατοκύριακο που πέρασε η ΕΛΑΣ κατέγραψε 330 παραβάσεις για κόντρες αυτοκινήτων στου Παπάγου, στη λεωφόρο Σχιστού και στην παραλιακή. Έγιναν περίπου 73 συλλήψεις, αφαιρέθηκαν διπλώματα, ενώ στη Λωρίδα Εκτάκτου Ανάγκης την εβδομάδα που πέρασε καταγράφηκαν 1.000 παραβάσεις. Ο νόμος είναι ο νόμος, και θα τηρείται από όλους. Αυτό είναι το μήνυμα που δίνουμε, και αυτό κάνει η ΕΛΑΣ» υπογράμμισε. 

Θεοδωρικάκος για την αντιπαράθεση με Μπακογιάννη: «Δεν λύνονται σε οκτώ μήνες προβλήματα δεκαετιών»

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος ρωτήθηκε και για την αντιπαράθεση που είχε με τον Κώστα Μπακογιάννη σχετικά με την αστυνόμευση στους δρόμους της Αθήνας και την εγκληματικότητα στην πρωτεύουσα. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι «δεν λύνονται σε οχτώ μήνες προβλήματα που αφορούσαν πολλές δεκαετίες και στο κέντρο της Αθήνας, και σε άλλες περιοχές». Ο κ. Θεοδωρικάκος έκανε γνωστό ότι την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί ειδική σύσκεψη με το δήμαρχο Αθηναίων και τα στελέχη του δήμου για να εξεταστούν περαιτέρω τα προβλήματα ασφάλειας στην περιοχή του Δήμου. 

Θεοδωρικάκος στον ΣΚΑΪ: Από τις αρχές Ιουνίου η Πανεπιστημιακή Αστυνομία πιάνει δουλειά | 16/05/2022

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις            

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ