Ελλαδα

ΑΠΘ: Ξεκίνησαν εκ νέου οι εργασίες στο Βιολογικό με την παρουσία αστυνομίας

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εργασίες στον χώρο όπου κατασκευάζεται η βιβλιοθήκη στο Τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ
Εργασίες στον χώρο όπου κατασκευάζεται η βιβλιοθήκη στο Τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ © grtimes.gr

ΑΠΘ: Ξεκίνησαν εκ νέου οι εργασίες για την κατασκευή της βιβλιοθήκης παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

Ξεκίνησαν εκ νέου οι εργασίες για την κατασκευή της βιβλιοθήκης στο Τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ, μετά τις καταστροφές που προκάλεσαν άγνωστοι στον χώρο όπου για 34 χρόνια υπήρχε η κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό». 

Τα συνεργεία έλαβαν και πάλι θέση με την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων. Οι εργασίες ξεκίνησαν νωρίς το πρωί της Τρίτης (10/5) με την απομάκρυνση των μπαζών. Συνεργείο με αρκετούς εργάτες άρχισε το έργο της απομάκρυνσης των γκρεμισμένων μεσοτοιχιών, ενώ παράλληλα ρίχνει τα δεκάδες μισοσπασμένα τζάμια από τα παράθυρα του χώρου.

ThessToday.gr - Εργασίες απομάκρυνσης μπαζών ΑΠΘ

Όλες οι εργασίες όπως και το προηγούμενο διάστημα διεξάγονται κάτω από την επίβλεψη ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί μέσα και γύρω από το ΑΠΘ και οι οποίες θα παραμείνουν για όσο διάστημα χρειαστεί.

Εργασίες στο ΑΠΘ για την κατασκευή της βιβλιοθήκης στο Τμήμα Βιολογίας
Εργασίες στο ΑΠΘ για την κατασκευή της βιβλιοθήκης © thestival.gr

ΑΠΘ: Οι Πρυτανικές Αρχές για τις καταστροφές στον χώρο όπου κατασκευάζεται η βιβλιοθήκη

«Ξημερώματα της 7ης Μαΐου, ομάδα εγκληματικών στοιχείων πραγματοποίησε οργανωμένη επιχείρηση καταστροφής στον ισόγειο χώρο του Τμήματος Βιολογίας, όπου έχει ξεκινήσει η κατασκευή της νέας ενοποιημένης βιβλιοθήκης και αιθουσών διδασκαλίας της Σχολής Θετικών Επιστημών. Από το καταστροφικό μένος των δραστών, που έφεραν βαριοπούλες, τροχούς και εργαλεία διάρρηξης, ισοπεδώθηκε ό,τι είχε παραδοθεί στο Πανεπιστήμιο με την ολοκλήρωση, μετά τις αργίες του Πάσχα, της πρώτης φάσης των κατασκευαστικών εργασιών διαμόρφωσης του χώρου. Η υπηρεσία φύλαξης ενημέρωσε άμεσα τις Πρυτανικές Αρχές καθώς και την αστυνομία δύο φορές», αναφέρει η ανακοίνωση των Πρυτανικών Αρχών.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρονται οι δύο τηλεφωνικές κλήσεις που έγιναν στη 1.44 π.μ. και στις 3.27 π.μ προς την αστυνομία στη διάρκεια εξέλιξης της επίθεσης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ