Ελλαδα

Θάνατος Σήφη Βαλυράκη: «Είμαστε αθώοι», υποστηρίζει κατηγορούμενος ψαράς

«Δεν έχουμε κάνει τίποτα», δηλώνει ο κατηγορούμενος για την υπόθεση θανάτου του Σήφη Βαλυράκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Σήφης Βαλυράκης κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια σε έδρανο της Βουλής
Σήφης Βαλυράκης © EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Θάνατος Σήφη Βαλυράκη: Τι δηλώνει ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους ψαράδες - Υποστηρίζει την αθωότητα του και κάνει λόγο για ψευδομάρτυρα,

Οι δύο κατηγορούμενοι για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη έχουν λάβει προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν. Ο ένας εκ των δύο ψαράδων σε δηλώσεις του στον Alpha υποστηρίζει την αθωότητά του και υπογραμμίζει ότι τόσο ο ίδιος, όσο και ο αδελφός του δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση. «Δεν έχουμε πειράξει κανέναν», δηλώνει χαρακτηριστικά.

«Δεν έχουμε κάνει τίποτα. Πολεμούν να μας κλέψουν, αυτό να πείτε. Είμαστε αθώοι. Είμαστε αθώοι, δεν πήγαμε πουθενά, το λένε 27 μάρτυρες, δηλαδή τι άλλο πρέπει να κάνουμε; Να πάρουμε, να πέσουμε από το μπαλκόνι, να αυτοκτονήσουμε. Είμαστε αθώοι, με το ζόρι παντρειά, δεν πήγαμε εμείς, δεν πήγαμε τα έχουν πει όλοι οι μάρτυρες, έχει τις καταθέσεις ο κύριος ανακριτής τι θέλετε να πούμε», δήλωσε στην εκπομπή T-Live του Alpha ο ένας εκ των δύο κατηγορούμενων ψαράδων και πρόσθεσε: 

«Δεν έχουμε καμία εμπλοκή, είμαστε αθώοι, σπουδάζουμε παιδιά, έχουμε επιχείρηση και δουλεύουμε στη θάλασσα. Δεν έχουμε πειράξει κανέναν. Γιατί μπλέξανε ο ψευδομάρτυρας αυτός και έβαλε εμάς, δεν ξέρω τι κόλπα είναι αυτά, τι πράγματα είναι αυτά. Λοιπόν, εγώ βασίζομαι στην Ελληνική Δικαιοσύνη και στο Θεό. Εγώ είμαι αθώος, αθώος το φωνάζω και θα το ξαναφωνάξω εγώ και ο αδελφός μου». 

Σήφης Βαλυράκης: Τι δηλώνει ο ένας από τους δύο ψαράδες που κατηγορούνται για τον θάνατό του

Θάνατος Σήφη Βαλυράκη: «Τα στοιχεία είναι ικανά να οδηγήσουν την υπόθεση στο δικαστήριο»

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Σήφη Βαλυράκη, Μανώλης Φωτάκης, δήλωσε ότι «τα στοιχεία είναι ικανά να οδηγήσουν την υπόθεση στο δικαστήριο». Ο κ. Φωτάκης μιλώντας στην ΕΡΤ υποστήριξε ότι «σε επίπεδο προκαταρκτικής εξέτασης ο Εισαγγελέας αρχειοθέτησε την υπόθεση, όμως, η οικογένεια άσκησε πρoσφυγή που έγινε δεκτή. Ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά συγκεκριμένων δραστών και διατάχθηκε κύρια ανάκριση, η οποία διενεργήθηκε και είμαστε στο στάδιο των απολογιών. Οι δύο κατηγορούμενοι έχουν πάρει προθεσμία για να απολογηθούν στην ερχόμενη Τρίτη 24 Μαΐου. Έχουν βρεθεί τα πάντα που έχουν οδηγήσει στο στάδιο αυτό, ώστε να οδηγηθούν σε απολογία οι δύο κατηγορούμενοι».

Ο κ. Φωτάκης αναφέρθηκε για ακόμη μία φορά σε «σωρεία παραλείψεων» από το Β’ Λιμενικό Σταθμό της Ερέτρειας. «Οι προανακριτικοί αυτοί υπάλληλοι ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη γιατί οι παραλείψεις τους οδήγησαν σε αυτό το επίπεδο που είμαστε σήμερα. Αν είχαν γίνει όλα σωστά θα είχαμε τελειώσει εδώ και καιρό».

Μάλιστα, σε ερώτηση που δέχθηκε για το αν υπήρχε ομερτά στην περιοχή, ο κ. Φωτάκης απάντησε στην ΕΡΤ καταφατικά, υποστηρίζοντας ακόμη ότι πλέον πολλοί είναι οι άνθρωποι που επιθυμούν να μιλήσουν για την υπόθεση θανάτου του Σήφη Βαλυράκη.

Δικηγόρος οικογένειας Βαλυράκη:Τα στοιχεία είναι ικανά να οδηγήσουν την υπόθεση στο ακροατήριο | ΕΡΤ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ