Ελλαδα

Αγία Παρασκευή: Απειλούσε με μαχαίρι τη σύζυγό του - Είπε στους αστυνομικούς να τον πυροβολήσουν

Πώς περιγράφει συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ.
Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ.- φωτογραφία αρχείου © EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Αγία Παρασκευή: Περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας με άντρα που απειλούσε με μαχαίρι τη σύζυγό του - Πώς αντέδρασε όταν έφτασαν αστυνομικοί

Συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. έφερε στο φως της δημοσιότητας περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στην Αγία Παρασκευή, όπου άνδρας, υπό την επήρεια αλκοόλ, απείλησε με μαχαίρι τη σύζυγό του, ενώ όταν έφτασαν οι αστυνομικοί στο διαμέρισμά τους τούς καλούσε να τον πυροβολήσουν. 

Το περιστατικό έκανε γνωστό μέσα από ανάρτησή του, ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. Χρήστος Μπαλάσκας. «Όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον κάνουν να ανοίξει την πόρτα εκείνος σε έξαλλη κατάσταση άρχισε να τους ζητάει να τον πυροβολήσουν. Οι συνάδελφοι οι οποίοι έχουν εμπειρία σε καταστάσεις δύσκολες όπως αυτή, με τη μέθοδο της πειθούς μετά από αρκετή ώρα κατάφεραν να τον πείσουν να ανοίξει την πόρτα», αναφέρει στην ανάρτησή του στο Facebook για το περιγράφοντας το περιστατικό που καταγράφηκε στην Αγία Παρασκευή. 

Αγία Παρασκευή: Πώς περιγράφει συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας

Ο Χρήστος Μπαλάσκας σημειώνει στην ανάρτησή του στο Facebook ότι οι αστυνομικοί θα πρέπει να εξετάζουν κάθε περιστατικό κατά περίπτωση και επισημαίνει πως «το σίγουρο είναι ένα. Η δουλειά μας είναι επικίνδυνη». 

«Οι συνάδελφοι της άμεσης δράσης είναι και ψυχολόγοι…. Την 7/5/2022 και ώρα 13:35, η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Δ 201-1/Γ μαζί με το Β 5-2/Δ περιπολικό της Α.Δ. έλαβαν σήμα από το κέντρο να μεταβούν στην οδό Δήμητρος στην Αγ. Παρασκευή για σοβαρό ενδοοικογενειακό επεισόδιο στο οποίο εμπλεκόταν μεθυσμένος άντρας με μαχαίρι. Άμεσα οι συνάδελφοι έφτασαν στο σημείο. Εκεί γυναίκα που ανέμενε, τους υπέδειξε διαμέρισμα, όπου βρισκόταν ο σύζυγος της αδερφής της, (Αμερικανός), ο οποίος πριν από λίγο είχε κινηθεί απειλητικά προς την αδελφή της κρατώντας μαχαίρι.

» Ο εν λόγω σύμφωνα με την καλούσα είχε ψυχολογικά προβλήματα και ήταν μεθυσμένος. Όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον κάνουν να ανοίξει την πόρτα εκείνος σε έξαλλη κατάσταση άρχισε να τους ζητάει να τον πυροβολήσουν. Οι συνάδελφοι οι οποίοι έχουν εμπειρία σε καταστάσεις δύσκολες όπως αυτή, με τη μέθοδο της πειθούς μετά από αρκετή ώρα κατάφεραν να τον πείσουν να ανοίξει την πόρτα.

» Μέσα στο διαμέρισμα βρέθηκαν πολλά μαχαίρια στρατιωτικού τύπου ενώ είχε καταφέρει να αυτοτραυματιστεί με ένα από αυτά. Τελικά, η δουλειά μας είναι πολυποίκιλη. Πρέπει ανάλογα το περιστατικό να προσαρμοζόμαστε κι εμείς. Πρέπει να φερόμαστε στην κάθε περίπτωση ξεχωριστά και να είμαστε τη μια ευγενικοί, την άλλη σκληροί, την άλλη υπομονετικοί, συμπονετικοί, συγκαταβατικοί κ.λ.π. Το σίγουρο είναι ένα. Η δουλειά μας είναι επικίνδυνη. Αυτό κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Στην πράξη όμως;»

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ