Ελλαδα

Κορωνοϊός - Ζαούτης: Οι λόγοι που οδήγησαν στη χαλάρωση των μέτρων

Τι αλλάζει για μάσκες, τεστ και πιστοποιητικά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός - Ζαούτης: Γιατί προχωράμε στην άρση των μέτρων
Κορωνοϊός - Ζαούτης: Γιατί προχωράμε στην άρση των μέτρων © EUROKINISSI/ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Κορωνοϊός: Ο Θεοκλής Ζαούτης εξήγησε τους λόγους που η κυβέρνηση αποφάσισε την αποκλιμάκωση των μέτρων.

Τους λόγους που οδήγησαν στην μερική αποκλιμάκωση των μέτρων εξήγησε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Ζαούτης, τις τελευταίες δύο εβδομάδες καταγράφεται σημαντική αποκλιμάκωση στον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων. Η αποκλιμάκωση στα κρούσματα, όπως είπε, συνδυάζεται αντίστοιχα με σημαντική μείωση στον συνολικό αριθμό απλών νοσηλειών, στον αριθμό διασωληνωμένων ασθενών, καθώς και στον αριθμό θανάτων.

Λόγω όλων αυτών, πρόσθεσε, καθώς και της υψηλής εμβολιαστικής κάλυψης, απουσία της νέας παραλλαγής, και λόγω των κλιματολογικών συνθηκών της θερινής περιόδου που δεν ευνοούν τη διασπορά του κορωνοϊού έχει αποφασιστεί η μερική αποκλιμάκωση των μέτρων.

Κορωνοϊός και άρση μέτρων
Κορωνοϊός και άρση μέτρων © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Άρση μέτρων: Τι αλλάζει από 1η Μαΐου και 1η Ιουνίου για μάσκες, τεστ και πιστοποιητικά

Από την 1η Μαΐου έως τις 31 Αυγούστου αίρεται η χρήση του πιστοποιητικού εμβολιασμού και νόσησης για την πρόσβαση σε όλους τους χώρους, κλειστούς και ανοιχτούς. Κάτι που σημαίνει ότι δεν θα χρειάζεται η διενέργεια τεστ για τις περιπτώσεις για τις οποίες υπήρχε αυτή η υποχρέωση. Το συγκεκριμένο μέτρο θα επανεξεταστεί την 1η Σεπτεμβρίου.

Επιπλέον, από την 1η Μαΐου θα χρειάζεται ένα rapid test την εβδομάδα για την πρόσβαση των ανεμβολίαστων στους χώρους εργασίας.

Από την 1η Μαΐου ως τις 31 Αυγούστου επανέρχεται η λειτουργία όλων των χώρων στο 100% και αίρεται κάθε μετρικός περιορισμός.

Από τις 3 Μαΐου που ανοίγουν ξανά τα σχολεία, οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία χωρίς να χρειάζεται να κάνουν self test.

Από την 1η Ιουνίου παύει να είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους. Ωστόσο και σύμφωνα με πληροφορίες το Υπ. Υγείας αναμένεται να ανακοινώσει στο άμεσο διάστημα (μέσω της σχετικής ΚΥΑ) ότι η υποχρέωση χρήσης μάσκας θα εξακολουθήσει να υφίσταται σε Δομές Υγείας, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στα σούπερ μάρκετ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ