Ελλαδα

Άρση μέτρων-Κορωνοϊός: Πού καταργείται η χρήση μάσκας από 1η Ιουνίου

Τι θα γίνει σε Μέσα Μεταφοράς και σούπερ μάρκετ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολίτης με μάσκα
Πολίτης με μάσκα © Unsplash

Η υποχρεωτική χρήση της μάσκας δεν αναμένεται να αρθεί στα σούπερ μάρκετ, τις δομές Υγείας και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη 13 Απριλίου 2022, σειρά βημάτων προς την άρση των μέτρων κατά της πανδημίας.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε την κατάργηση χρήσης της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους από την 1η Ιουνίου. «Από 1η Ιουνίου θα αρθεί η υποχρεωτικότητα με εξαιρέσεις που θα διευκρινιστούν στις επόμενες ΚΥΑ» τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως, όμως αναφέρουν πληροφορίες του υπουργείου, η μη αναφορά του υπουργού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στα σούπερ μάρκετ δεν ήταν τυχαία, καθώς οι εισηγήσεις που γίνονται από τους ειδικούς είναι να επανεξεταστεί η διατήρηση της μάσκας.

Σε ποια μέρη δεν θα αρθεί η χρήση της μάσκας

Αξίζει να σημειωθεί πως η υποχρεωτική χρήση της μάσκας δεν αναμένεται να αρθεί στα σούπερ μάρκετ, τις δομές Υγείας και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Κατά τις ίδιες πηγές, το υπουργείο Υγείας αναμένεται να ανακοινώσει στο άμεσο διάστημα (μέσω της σχετικής ΚΥΑ) ότι η υποχρέωση χρήσης μάσκας θα εξακολουθήσει να υφίσταται σε:

  • Αστικά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ κ.ά.)
  • Ταξί
  • Ακτοπλοϊκές μετακινήσεις (κλειστοί χώροι στα πλοία)
  • Τρένα
  • ΚΤΕΛ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ