Ελλαδα

Πάτρα-Λέων: «Η Τζωρτζίνα βασανίστηκε - Εγκληματική ενέργεια ο θάνατος της Ίριδας»

Ο Γρηγόρης Λέων είπε ότι η χορήγηση της κεταμίνης στο παιδί ήταν η ύστατη απόπειρα της δολοφονίας του

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χεράκια παιδιού σε παιχνίδι παιδικής χαράς
Παιδί © Unsplash / Ana Klipper

Πάτρα: Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας και της 7 μηνών Ίριδας - Τι δείχνουν τα ευρήματα.

Στις συνθήκες θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, υποστηρίζοντας ότι είναι ανάγκη να πραγματοποιηθεί εξονυχιστικός έλεγχος όλων των ιατρικών δεδομένων του κοριτσιού από την Πάτρα

«Δεν είμαι βέβαιος ότι όλα τα επεισόδια έχουν γίνει με τον ίδιο τρόπο, το παιδί βασανίστηκε», είπε στον ΣΚΑΪ ο Γρηγόρης Λέων. Ο ιατροδικαστής είπε ότι η χορήγηση της κεταμίνης στο παιδί ήταν η ύστατη απόπειρα της δολοφονίας του: «Το παιδί αυτό ήταν μεγαλόσωμο. Δεν θα μπορούσε να το κουμαντάρει εύκολα, οπότε προφανώς η κεταμίνη ήταν ένα πολύτιμο εργαλείο για να αναισθητοποιηθεί το παιδί. Ήταν η ύστατη προσπάθεια αλλά όχι η μόνη».

«Όταν έχουμε 9 περιστατικά τα οποία έγιναν εκτός της επίβλεψης των γιατρών και μάλιστα με την παρουσία συγκεκριμένων ατόμων, δεν υπάρχει αμφιβολία παραπέμπουν σε εξωγενή παράγοντα που οδηγεί το παιδί είτε στο θάνατο είτε κοντά στο θάνατο, εάν δεν παραμβαίνουν οι γιατροί», τόνισε ο Γρηγόρης Λέων.

Λέων: "Πρέπει να ελέγξουμε τους φακέλους του παιδιού για να δούμε πως βασανίστηκε" | Καλημέρα

 

 

Πάτρα - Λέων: Εγκληματική ενέργεια ο θάνατος και της Ίριδας

«Όλα τα ευρήματα στον εγκέφαλο και στους πνεύμονες, είναι ο ορισμός του ασφυκτικού θανάτου. Είναι ότι βλέπουμε στα βιβλία ιατροδικαστικής. Ειδικά στην Ίριδα, είναι δεδομένο πως μιλάμε για ασφυκτικό θάνατο και επομένως για εγκληματική ενέργεια», είπε ο Γρηγόρης Λέων στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ο ιατροδικαστής είπε ακόμη πως η πολύκροτη υπόθεση αποτελεί μοναδικό παγκόσμιο φαινόμενο, καθώς η εξιχνίαση του θανάτου των παιδιών γίνεται επειδή είναι λαλίστατοι οι γονείς. «Όταν έχουμε δύο ανθρώπους που είναι σε ένα σπίτι με ένα βρέφος και σε συνεντεύξεις τους περιγράφουν τι ώρα ξύπνησε και όσα έγιναν και στο σπίτι δεν υπήρχε κάποιος άλλος και έχουμε έγκλημα, τότε ο ένας από τους δύο είναι ο δράστης. Μάλιστα, από τον τρόπο που περιγράφουν τα γεγονότα, δείχνουν και ποιος είναι ο δράστης, αλλά αυτό δεν είναι δική μας δουλειά να το πούμε», κατέληξε ο Γρηγόρης Λέων.

 

Πάτρα: Ανασύρθηκε το τάμπλετ από τον τάφο της 9χρονης Τζωρτζίνας

Ανασύρθηκε από τον τάφο της 9χρονης Τζωρτζίνας στην Πάτρα το τάμπλετ που είχε ενταφιαστεί μαζί της, με τις αρχές να εκτιμούν ότι θα μπορούσε να βοηθήσει στην υπόθεση ανθρωποκτονίας. 

Η διαδικασία ανάσυρσης του τάμπλετ ολοκληρώθηκε περί τις 08:15 το πρωί του Σαββάτου 9 Απριλίου. Αστυνομικοί παρέλαβαν τον υπολογιστή - ταμπλέτα, ο οποίος πρόκειται να μεταφερθεί άμεσα στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να ερευνηθεί εάν υπάρχουν σε αυτό στοιχεία που μπορούν να αντληθούν και να βοηθήσουν στην εξέλιξη της έρευνας για τον θάνατο του παιδιού.

Πάτρα: Ανασύρθηκε το τάμπλετ από τον τάφο της Τζωρτζίνας - Εικόνες από τη διαδικασία
Πάτρα: Ανασύρθηκε το τάμπλετ από τον τάφο της Τζωρτζίνας © thebest.gr

Η διαδικασία ξεκίνησε λίγο πριν από τις 07:00, με παρόντες εισαγγελέα Πρωτοδικών, την προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πατρών Αγγελική Τσιόλα, αστυνομικούς και συγγενείς της Τζωρτζίνας. Νωρίτερα, ιερέας του ιερού ναού τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη της 9χρονης.

Την εντολή για το άνοιγμα του μνήματος της Τζωρτζίνας, με σκοπό να ανασυρθεί το τάμπλετ με τον οποίο ετάφη, έδωσε η 18η ανακρίτρια, που χειρίζεται την υπόθεση του θανάτου της.

Πάτρα: Έγινε η εκταφή του τάμπλετ της Τζωρτζίνας | OPEN Weekend 9/4/2022 | OPEN TV

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ