Ελλαδα

Χαμόγελο του παιδιού: Παρέμβαση για «φρικτή παραμέληση» παιδιών στον Άγ. Παντελεήμονα

«Τα παιδιά ζούσαν με κατσαρίδες και ποντίκια και μάλλον έχουν πληγές από αυτά», αναφέρει το «Χαμόγελο του παιδιού»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παιδί
Παιδί © Pixabay / geralt

Χαμόγελο του παιδιού: Παρέμβαση για τρία παιδιά που ζούσαν σε «φρικτές συνθήκες» σε σπίτι με ποντίκια και κατσαρίδες στον Άγιο Παντελεήμονα.

Σε συνθήκες «φρικτής παραμέλησης» βρέθηκαν να ζουν τρία παιδιά μεταξύ τριών και εννέα ετών στον Άγιο Παντελεήμονα. Για την κακοποίηση των ανήλικων παιδιών παρενέβη το «Χαμόγελο του παιδιού», μετά από αναφορά που έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο στον Οργανισμό. 

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση από το «Χαμόγελο του παιδιού» στο Twitter, «τα παιδιά ζούσαν με κατσαρίδες και ποντίκια και μάλλον έχουν πληγές από αυτά».

«Πρόκειται για τρία παιδιά ελληνικής καταγωγής. Η μητέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, κακοποιούσε και τον πατέρα. Έπειτα από καταγγελία, τα παιδιά μεταφέρθηκαν με εντολή της Εισαγγελίας στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα. Οι άνθρωποι του Χαμόγελου του Παιδιού μεταφέρουν αυτή τη στιγμή τα παιδιά σε νοσοκομείο προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας τους και να λάβουν τις πρώτες βοήθειες» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος.

 

«Χαμόγελο του Παιδιού» : Δίπλα σε κάθε παιδί εδώ και 25 χρόνια

Το έργο του «Χαμόγελου του Παιδιού» ξεκινά από τον Ανδρέα Γιαννόπουλο, που το όνειρο του ήταν να προσφέρει χαμόγελο σε όλα τα παιδιά. Η ιστορία του, γνωστή σε όλους, 25 χρόνια μετά, συνεχίζει να συγκινεί. «Ελπίζω να είναι περήφανος ο Αντρέας εκεί που βρίσκεται, για όσα έχουμε καταφέρει και για όσα παιδιά έχουμε βοηθήσει όλα αυτά τα χρόνια» αναφέρει φανερά συγκινημένος ο πρόεδρος του Δ.Σ. του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγους μήνες για τα 25 χρόνια Δράσεων Υγείας του Οργανισμού.

«Όλοι ξέρουμε, συζητάμε για κάτι παιδιά στους δρόμους που τους λείπει το χαμόγελο. Τους λείπει το χαμόγελο γιατί δεν έχουν λεφτά, δεν έχουν παιχνίδια, δεν έχουν φαΐ και μερικά δεν έχουν καν γονείς. Σκεφτείτε λοιπόν και αφήστε τα λόγια, ας ενωθούμε όλοι κι ας δώσουμε ότι μπορούμε στα φτωχά: αλβανάκια, άσπρα και μαύρα όλα παιδιά είναι και αξίζουν ένα χαμόγελο. Αυτός ο σύλλογος θα λέγεται: «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ». Ελάτε λοιπόν να βοηθήσουμε, αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε» - Από το ημερολόγιο του Ανδρέα Γιαννόπουλου, Νοέμβριος 1995

Μέχρι σήμερα, το «Χαμόγελο του Παιδιού» έχει βοηθήσει 268.979 παιδιά και τις οικογένειές τους. Κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, ψυχίατροι, γιατροί, νοσηλευτές, διασώστες, ειδικοί καλλιτεχνικής αγωγής υποστηρίζουν πανελλαδικά κάθε παιδί ασθενή, κάθε νοσηλευόμενο παιδί και κάθε παιδί σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών προληπτικής ιατρικής καθώς παράλληλα και την οικογένειά του.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ