Ελλαδα

Δημήτρης Λιγνάδης: Συνεχίζεται η δίκη με ανάγνωση κατηγορητηρίου

Τι υποστηρίζει ο σκηνοθέτης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτογραφίες από την άφιξη τού Δημήτρη Λιγνάδη στο δικαστήριο © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Φωτογραφίες από την άφιξη τού Δημήτρη Λιγνάδη στο δικαστήριο © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Δημήτρης Λιγνάδης - Δίκη: Συνεχίζεται σήμερα μετά τη διακοπή με ανάγνωση του κατηγορητηρίου - Θα ζητηθεί η θέση του.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης αναμένεται να βρεθεί σήμερα (25/2) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, προκειμένου να δικαστεί για τους τέσσερις βιασμούς σε βάρος ανηλίκων και ενός ενήλικα, για τους οποίους και κατηγορείται.

Η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη ξεκίνησε στις 11 Φεβρουαρίου και διακόπηκε μετά από αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης του καλλιτέχνη, Αλέξη Κούγια.

Σήμερα, το δικαστήριο αναμένεται ότι θα προχωρήσει στην ανάγνωση του κατηγορητηρίου ζητώντας από τον μέχρι πριν λίγο καιρό επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου να δηλώσει τη θέση του έναντι σε όσα του καταλογίζονται. 

Ο καλλιτέχνης από την πρώτη στιγμή αρνείται τις καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του, οι οποίες οδήγησαν στη σύλληψη και προσωρινή του κράτηση πριν έναν χρόνο, ισχυριζόμενος πως όλη η υπόθεση είναι κατασκευασμένη και σχετίζεται με την αντιπαράθεση που έχει επί σειρά ετών με τη Διοίκηση του Σωματείου Ηθοποιών.

 

Δημήτρης Λιγνάδης: Το χρονικό των καταγγελιών - Τι υποστηρίζει ο ίδιος

Τον περασμένο Φεβρουάριο ο Δημήτρης Λιγνάδης καταγγέλθηκε από έναν 41χρονο άνδρα για τη σεξουαλική του κακοποίηση όταν ήταν 15 ετών. Η καταγγελία αυτή, για ένα αδίκημα που έχει παραγραφεί, οδήγησε σε νέες καταγγελίες για τέσσερις βιασμούς. Μάρτυρας του 41χρονου κατήγγειλε με τη σειρά του ότι βιάστηκε από τον Δημήτρη Λιγνάδη το 2015 κι ενώ ακόμη ήταν ανήλικος. Επιπλέον, ένας 27χρονος κατήγγειλε στις αρχές ότι βιάστηκε από τον σκηνοθέτη και πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου το 2010 ενώ ήταν ακόμη ανήλικος. Ακόμη δύο μηνύσεις κατατέθηκαν σε βάρος του ενώ ήταν ακόμη προφυλακισμένος. 

Ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε ισχυριστεί στην απολογία του ότι οι ιδεολογικές του διαφορές με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων ηθοποιών, από τη στιγμή που ανέλαβε Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, οδήγησαν στη στοχοποίηση του. «Όχι, ούτε έκανα χρήση ναρκωτικών ουσιών ούτε ο ίδιος, ούτε θα προσέφερα ποτέ σε κανέναν. (….) Ποτέ δεν είχα συνευρεθεί με ανήλικα άτομα επ’ ουδενί λόγο, ποτέ δεν είχα διενεργήσει γενετήσιες πράξεις με ανήλικα άτομα είτε στο σπίτι μου είτε αλλού…», είχε υποστηρίξει ενώπιον της ανακρίτριας, που διέταξε την προσωρινή του κράτηση. 

Φωτογραφίες από την άφιξη τού Δημήτρη Λιγνάδη στο δικαστήριο © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Φωτογραφίες από την άφιξη τού Δημήτρη Λιγνάδη στο δικαστήριο © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ