Ελλαδα

Δημήτρης Λιγνάδης: Ξεκινά η δίκη του για τέσσερις βιασμούς

Διακοπή θα ζητήσει ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Δημήτρης Λιγνάδης οδηγείται στην ανακρίτρια
Ο Δημήτρης Λιγνάδης οδηγείται στην ανακρίτρια © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Δημήτρης Λιγνάδης: Ξεκινά η δίκη για τέσσερις βιασμούς - Αναβολή θα ζητήσει ο Αλέξης Κούγιας - Να ξεκινήσει άμεσα επιθυμεί ο ίδιος.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης θα βρεθεί σήμερα (11/2) ενώπιον των δικαστών του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, καθώς ξεκινά η δίκη του για τον βιασμό ανήλικων αγοριών και ενός ενηλίκου.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης αναμένεται να μεταχθεί νωρίς το πρωί από τις φυλακές για να παρασταθεί στη δίκη, εφόσον αυτή ξεκινήσει. Ο συνήγορος του κατηγορούμενου, Αλέξης Κούγιας δήλωσε δημόσια πως σκοπεύει να ζητήσει διακοπή ή και αναβολή της δίκης, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων που έχει. Το αίτημα, που εφόσον διατυπωθεί, παραμένει ζητούμενο αν θα ικανοποιηθεί από το δικαστήριο, προκάλεσε σφοδρή αντίδραση από την πλευρά των θυμάτων της υπόθεσης.

Ο εκ των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής, Γιάννης Βλάχος, ήδη σε δηλώσεις του έκανε λόγο για προσπάθεια από την πλευρά του ηθοποιού, να πλήξει οικονομικά κάποιους από τους καταγγέλλοντες, αναφερόμενος σε συγκεκριμένο εντολέα του, ο οποίος έχει ταξιδέψει ήδη στην Ελλάδα από τη χώρα που κατοικεί.

Ο προφυλακισμένος σκηνοθέτης μεταφέρθηκε την Πέμπτη από τις φυλακές Τρίπολης στις φυλακές Κορυδαλλού, με την ΕΛ.ΑΣ. να έχει θέσει σε ισχύ μέτρα για την ασφάλεια του, τόσο κατά τη μεταφορά του στο δικαστήριο, όσο και κατά την παραμονή του σε αυτό. Επιθυμία του ίδιου του Δημήτρη Λιγνάδη είναι να μην καθυστερήσει η δίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μάρτυρες κατά την ακροαματική διαδικασία αναμένεται να ξεπεράσουν τους 20. 

 

Δημήτρης Λιγνάδης
Δημήτρης Λιγνάδης © EUROKINISSI/ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

 

Δημήτρης Λιγνάδης: Το χρονικό των καταγγελιών - Τι υποστηρίζει ο ίδιος

Τον περασμένο Φεβρουάριο ο Δημήτρης Λιγνάδης καταγγέλθηκε από έναν 41χρονο άνδρα για τη σεξουαλική του κακοποίηση όταν ήταν 15 ετών. Η καταγγελία αυτή, για ένα αδίκημα που έχει παραγραφεί, οδήγησε σε νέες καταγγελίες για τέσσερις βιασμούς. Μάρτυρας του 41χρονου κατήγγειλε με τη σειρά του ότι βιάστηκε από τον Δημήτρη Λιγνάδη το 2015 κι ενώ ακόμη ήταν ανήλικος. Επιπλέον, ένας 27χρονος κατήγγειλε στις αρχές ότι βιάστηκε από τον σκηνοθέτη και πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου το 2010 ενώ ήταν ακόμη ανήλικος. Ακόμη δύο μηνύσεις κατατέθηκαν σε βάρος του ενώ ήταν ακόμη προφυλακισμένος. 

Ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε ισχυριστεί στην απολογία του ότι οι ιδεολογικές του διαφορές με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων ηθοποιών, από τη στιγμή που ανέλαβε Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, οδήγησαν στη στοχοποίηση του. «Όχι, ούτε έκανα χρήση ναρκωτικών ουσιών ούτε ο ίδιος, ούτε θα προσέφερα ποτέ σε κανέναν. (….) Ποτέ δεν είχα συνευρεθεί με ανήλικα άτομα επ’ ουδενί λόγο, ποτέ δεν είχα διενεργήσει γενετήσιες πράξεις με ανήλικα άτομα είτε στο σπίτι μου είτε αλλού…», είχε υποστηρίξει ενώπιον της ανακρίτριας, που διέταξε την προσωρινή του κράτηση. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ