Ελλαδα

Σύμβουλος Γεωργίας Μπίκα: «Πέρασαν 16 ώρες για τη λήψη δείγματος»

«Από την αρχή είπα πως δεν πρέπει να βιαστούμε»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η 24χρονη Γεωργία Μπίκα
Η 24χρονη Γεωργία Μπίκα © Eurokinissi

Ο τεχνικός σύμβουλος της Γεωργίας Μπίκα, Δημήτρης Γαλεντέρης, μετέφερε τα σχόλια των Ελβετών για την καθυστέρηση στη δειγματοληψία.

Αιχμές για την καθυστέρηση στη δειγματοληψία των ούρων της Γεωργίας Μπίκας που κατήγγειλε τον βιασμό της μετέφερε ο τεχνικός σύμβουλος της, Δημήτρης Γαλεντέρης.

«Από την αρχή είπα πως δεν πρέπει να βιαστούμε, είδα τα δημοσιεύματα που μιλούσαν για χαμηλή ποσότητα αλκοόλ στο αίμα. Τα αποτελέσματα της τοξικολογικής αποδεικνύουν μία ποσότητα μεταβολιτών της αλκοόλης. Δεν ανιχνεύθηκε η ίδια η αλκοόλη γιατί, όπως έχουμε ξαναπεί, πέρασαν αρκετές ώρες προκειμένου να παρθούν τα ούρα ως δειγματοληψία. Αυτοί οι μεταβολίτες όμως αποκαλύπτουν υψηλά ποσά αλκοόλ που σημαίνουν και υψηλή κατανάλωση αλκοόλ που έχει προηγηθεί. Πόση είναι αυτή η κατανάλωση, πόσα ποτά ήπιε, σε τι χρονικό διάστημα τα ήπιε, δεν μπορούμε ακόμα να το πούμε. Πρέπει να βγει μια τεχνική έκθεση για να το προσεγγίσουμε. Τα ποσά που βλέπουμε μπροστά μας είναι πως υπήρξε υψηλή κατανάλωση αλκοόλ» εξήγησε και πρόσθεσε αναφορικά με τους μεταβολίτες:

«Το αλκοόλ αλλάζει μορφή όταν κυκλοφορεί στο αίμα μας και με αυτές τις μορφές απεκκρίνεται και στα ούρα μας. Σε μια τοξικολογική εξέταση ανιχνεύουμε ή το αλκοόλ αναλλοίωτο ή αυτούς τους μεταβολίτες».

Ως προς την πιθανότητα να έριξε κάποιος κάτι στο ποτό που δεν ανιχνεύεται στις εξετάσεις, υπογράμμισε πως «υπάρχουν τοξικές ουσίες οι οποίες καθαρίζονται από τα ούρα πολύ γρήγορα και δεν ανιχνεύονται. Η μοναδική μας ευκαιρία για να τις βρούμε είναι να κάνουμε γρήγορα τη δειγματοληψία, εντός του 12ώρου, κάτι το οποίο σχολιάζεται και από τους Ελβετούς σύμφωνα με τα κλινικά στοιχεία που έλαβαν κι αυτοί πως η δειγματοληψία έγινε μετά από 16 ώρες και πλέον».

Το πόρισμα που δημοσιεύτηκε από το zougla.gr, ανάμεσα σε άλλα μεταφέρει:

«Μεταξύ του υπόπτου συμβάντος και του χρόνου λήψης των δειγμάτων ούρων της Γεωργίας Μπίκα πέρασαν πάνω από 16 ώρες. Είναι, λοιπόν, πιθανόν η αιθανόλη να είχε αποβληθεί από το σώμα, αφού ο ρυθμός αποβολής της κυμαίνεται μεταξύ 0,1 και 0,2 gr ανά κιλό αιθανόλης ανά ώρα. Η ανάλυση των δειγμάτων έδειξε υψηλές συγκεντρώσεις των άμεσων αλκοολικών δεικτών αιθυλογλυκουρονίδιου (EtG) και θειικού αιθυλεστέρα (EtS), που υποδηλώνει ότι προηγουμένως είχε καταναλωθεί υψηλή ποσότητα αιθανόλης, η οποία ενδέχεται να είχε οδηγήσει σε υψηλή συγκέντρωση αλκοόλ στο αίμα (πάνω από 0,8 gr ανά κιλό ή και υψηλότερο)».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ