Ελλαδα

Σήμερα οι αποφάσεις των ειδικών για τη χωρητικότητα στα γήπεδα

Αποφάσεις και για τις Απόκριες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οπαδοί στο γήπεδο του Ατρόμητου
Οπαδοί στο γήπεδο του Ατρόμητου © Eurokinissi

Συνεδριάζει σήμερα, Τετάρτη, η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας με βασικά θέματα τις Απόκριες και την χωρητικότητα των γηπέδων.

Στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής των Ειδικών αναμένεται να παρθούν αποφάσεις για το «μέλλον» των Αποκριών αλλά και τη χωρητικότητα οπαδών στα γήπεδα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, στόχος είναι να προχωρήσουμε προς σταδιακή άρση των περιορισμών και, σύμφωνα με τον Θάνο Πλεύρη, «να γυρίσουμε στην πλήρη κανονικότητα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

Έτσι, λοιπόν, ως προς τα γήπεδα εξετάζεται η αύξηση της χωρητικότητας ακόμα και στο 50% από το επόμενο σαββατοκύριακο. Μέχρι τώρα, η χωρητικότητα είναι στο 10% με μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό 1.000 ατόμων στις κερκίδες.

Τι θα συμβεί με τις Απόκριες

Ως προς το ζήτημα των Αποκριών, ως τώρα δεν έχει δοθεί το «πράσινο φως» για την διεξαγωγή των καθιερωμένων καρναβαλιών.

«Πρέπει να συνυπολογίσουμε αφενός τον προφανή κίνδυνο διασποράς που ο συνωστισμός, το τραγούδι και ο χορός στο καρναβάλι θα προκαλέσει, με το κόστος στην κοινωνία» σημείωσε, χαρακτηριστικά ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Από τη στιγμή που υπάρχει διαθέσιμο το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, θεωρείται μονόδρομος η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων του κορωνοϊού με χρονικό ορίζοντα το Πάσχα. Οι ανεμβολίαστοι θα συνεχίσουν να υφίστανται περιορισμούς, όπως συμβαίνει μεταξύ άλλων και με τα rapid test για εργαζομένους στον Ιδιωτικό Τομέα.

Ειδικοί εμφανίζονται αισιόδοξοι για τους επόμενους μήνες, αρκεί να μην προκύψει κάποια νέα επικίνδυνη μετάλλαξη που θα αλλάξει τα δεδομένα και τον σχεδιασμό για Πάσχα στο χωριό. Μέχρι τότε όμως τόσο οι Απόκριες 2022 όσο και το καρναβάλι φαίνεται ότι θα γίνουν με περιορισμούς και συγκεκριμένα μέτρα.

Έτσι, δεν αποκλείεται να ληφθεί η απόφαση να απαγορευτούν τα καρναβάλια για τρίτη διαδοχική χρονιά. Υπενθυμίζεται ότι στις 27 Φεβρουαρίου 2022 ο τότε υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είχε ανακοινώσει για πρώτη φορά ότι ματαιώνεται το καρναβάλι στην Ελλάδα για προληπτικούς λόγους. Η συγκεκριμένη απόφαση (σε συνδυασμό με το έγκαιρο πρώτο καθολικό lockdown) είχε λειτουργήσει καταλυτικά ώστε να μην υπάρξει μεγάλη διασπορά και το πρώτο κύμα στην Ελλάδα να περάσει χωρίς μεγάλη επιβάρυνση στο ΕΣΥ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.