Ελλαδα

Παγώνη: «Όχι» σε καρναβάλια και όρθιους στην εστίαση

«Δεν μπορεί να πιεστεί άλλο το ΕΣΥ»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Απόκριες - Καρναβάλι
Απόκριες - Καρναβάλι © Eurokinissi

Ενάντια στους όρθιους στην εστίαση αλλά και την διεξαγωγή των καρναβαλιών τάχθηκε η Ματίνα Παγώνη.

Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει της περιόδου των Αποκριών.

Ειδικότερα, η κα Παγώνη υπογράμμισε πως «είναι πρόωρο να μιλάμε για άρση των μέτρων προς το τέλος Μαρτίου. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω. Πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί» και πρόσθεσε:

«Δεν μπορεί να πιεστεί άλλο το ΕΣΥ. Οι θάνατοι είναι ακόμα πολλοί».

Ως προς την εστίαση και τους όρθιους στα καταστήματα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τόνισε πως «μετά το Πάσχα μπορούν να γίνουν αυτά τα πράγματα. Προς το Πάσχα θα είναι καλύτερα τα πράγματα. Νομίζω τα μέτρα θα αρχίσουν να μειώνονται σιγά - σιγά».

Απόκριες 2022- Καρναβάλι Πάτρας: Χωρίς παρελάσεις και φέτος

Το Καρναβάλι της Πάτρας μπαίνει για ακόμη μία χρονιά στον «πάγο» λόγω κορωνοϊού, με τον δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, να ανακοινώνει ότι κατά τις Απόκριες 2022 δεν θα υπάρξουν καρναβαλικές παρελάσεις. 

«Η πανδημία μας στερεί τη δυνατότητα να έχουμε το Καρναβάλι όπως το θέλαμε. Οι εκδηλώσεις θα είναι πάλι διαφορετικές. Δεν θα γίνουν δηλαδή οι παρελάσεις. Με την επιστολή μας μάς απάντησαν από την κυβέρνηση όχι με απόλυτο τρόπο, αλλά ουσιαστικά μας έδωσαν την κατεύθυνση. Η ζυγαριά γέρνει στο ότι δεν θα γίνουν παρελάσεις», είπε ο Κώστας Πελετίδης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα (11/2).

Ο κ. Πελετίδης ανέφερε ακόμη ότι τη Δευτέρα θα σταλεί στην κυβέρνηση ένας πλήρης κατάλογος με εκδηλώσεις που έχουν σχεδιαστεί ώστε να λάβουν απαντήσεις για το αν μπορεί ο Δήμος να τις υλοποιήσει. Ως παράδειγμα έφερε τον Χορό του Δημάρχου. Όπως είπε, την ερχόμενη Τετάρτη θα αποσαφηνιστεί τι θα γίνει με τις καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Πάτρα.

Αρχείο Ο Δήμαρχος Πατρέων για το Πατρινό Καρναβάλι του 2022

Σαρηγιάννης: Να θυσιαστούν οι Απόκριες για χαλαρά μέτρα το Πάσχα

Ότι είναι προτιμότερο να θυσιαστούν οι Απόκριες, ώστε να εορταστεί με πιο χαλαρά μέτρα το Πάσχα, δήλωσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ο κ. Σαρηγιάννης χαρακτήρισε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ εύθραυστη την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε με την πανδημία του κορωνοϊού, η οποία παρουσιάζει σημάδια σταθεροποίησης. «Ο ρυθμός των εμβολιασμών για την τρίτη δόση σε συνδυασμό με το ποσοστό του πληθυσμού που χάνει την ανοσία επειδή πχ έχει κάνει εδώ και πολύ καιρό τις δύο δόσεις εμβολίου, κάνει την κατάσταση να είναι εύθραυστη, από αυτό εξαρτάται αν θα πάμε σε αποκλιμάκωση μετά τα μέσα Φλεβάρη».

Αναφερόμενη στις Απόκριες 2022, η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Ντόρα Ψαλτοπούλου, σχολίασε πως το πρόβλημα σε αυτές τις μορφές διασκέδασης είναι ότι δεν μπορεί να γίνει ιχνηλάτηση σε αυτούς που συμμετέχουν. Ακόμη, σχολίασε ότι για τον υψηλό αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού «δεν υπάρχει καθαρή εξήγηση γιατί είναι ένα πολυπαραγοντικό θέμα, αν δεν έχουμε όλα τα δεδομένα μπορεί να δοθεί λάθος απάντηση. Οι υγειονομικοί καταβάλλουν τη μέγιστη προσπάθεια. Χρειάζεται μια ειδική επιτροπή για να μελετήσει τα δεδομένα».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ