Ελλαδα

Οικονόμου για σχολεία: Στόχος να ανοίξουν κανονικά

«Θα εξαντλήσουμε κάθε εργαλείο για να το πετύχουμε»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαθητές κατά την είσοδό τους στο σχολείο τους
Μαθητές κατά την είσοδό τους στο σχολείο τους © Eurokinissi

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, διεμήνυσε την πρόθεση της κυβέρνησης τα σχολεία να ανοίξουν στην ώρα τους.

Για το ενδεχόμενο κλεισίματος ή αναβολής της επανέναρξης των σχολείων μίλησε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Λίγο πριν την ανακοίνωση της νέας δέσμης των μέτρων, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως «επιτροπή στη συνεδρίαση θα εισηγηθεί τη χρονική μετάθεση των μέτρων, ενδεχομένως και κάποιες προσαρμογές στο ίδιο πλαίσιο» και πρόσθεσε:

«Θα σταθμίσουμε τα δεδομένα και ο υπουργός Υγείας θα προβεί στις ανακοινώσεις για το πώς θα προχωρήσουμε από αύριο και μετά».

Ως προς τα σχολεία, επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης «να ανοίξουν κανονικά, στην ώρα τους». «Η πρόθεσή μας είναι σταθερή» τόνισε, προσθέτοντας ότι «θα εξαντλήσουμε κάθε εργαλείο για να το πετύχουμε».

Υπογράμμισε, δε, πως «βρίσκεται σε εξέλιξη ένα δυναμικό φαινόμενο», συμπληρώνοντας ότι «οι ειδικοί θα σταθμίσουν τα δεδομένα και εάν μας εγγυηθούν ότι είναι ασφαλές, δεν βλέπω τον λόγο να υπάρξει χρονική μετάθεση».

Ακόμα, σχετικά με την εστίαση και το ωράριο λειτουργίας, επεσήμανε ότι «τα μέτρα θα είναι λίγο-πολύ αυτά που γνωρίζαμε».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ