Ελλαδα

Τρίτη δόση εμβολίου: 130.000 ραντεβού τις πρώτες ώρες

Προτεραιότητα όσοι κλείνουν για πρώτη δόση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τρίτη δόση: Πάνω από 130.000 ραντεβού μέσα στις πρώτες ώρες
Εμβολιαστικό κέντρο © EUROKINNISSI/ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Τρίτη δόση εμβολίου - Κορωνοίός: Πάνω από 130.000 ραντεβού μέσα στις πρώτες ώρες που άνοιξε η πλατφόρμα.

Σπεύδουν να κλείσουν ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, οι πολίτες άνω των 18 ετών, μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις. Η ζήτηση ήταν μεγάλη με τα στοιχεία να δείχνουν ότι έως τις 8:30 το πρωί είχαν κλειστεί 130.000 ραντεβού.

Ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας, Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, βρέθηκε καλεσμένος στο OPEN και μίλησε για την απόφαση της κυβέρνησης να χορηγηθεί η 3η δόση του εμβολίου σε διάστημα τριών μηνών από τη δεύτερη δόση. 

Ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι προτεραιότητα έχουν όσοι μπαίνουν στην πλατφόρμα για να κλείσουν πρώτη δόση και μετά ανοίγουν ραντεβού για όσους θέλουν να κάνουν την τρίτη δόση.

Μέσα όμως στις αμέσως επόμενες ημέρες θα ανοίξουν και άλλα ραντεβού, τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Αναφορικά με τις καθυστερήσεις που παρουσιάστηκαν στο σύστημα χθες το βράδυ είπε πως ήταν κάτι αναμενόμενο, καθώς ήταν πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον από τους πολίτες για να κλείσουν ραντεβού. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Τρίτη δόση εμβολίου: Τι ισχύει για νοσήσαντες και όσους έκαναν Johnson & Johnson

Όσον αφορά αυτούς που έχουν νοσήσει, η σύσταση είναι να εμβολιαστούν κι αυτοί 3 μήνες κι όχι 6 μήνες μετά τη νόσηση.

Παράλληλα, δόθηκαν διευκρινίσεις για το τι ισχύει με την αναμνηστική δόση και το εμβόλιο Johnson & Johnson. Ειδικότερα, όσοι έχουν κάνει το συγκεκριμένο μονοδοσικό εμβόλιο, η ενισχυτική δόση εμβολίου θα γίνεται στους 2 μήνες όπως ίσχυε μέχρι τώρα.

Η απόφαση της επιτροπής, όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, βασίστηκε στην άποψη ότι θα πρέπει να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αύξηση της προστασίας από τον εμβολιασμό καθώς η μετάλλαξη Όμικρον φαίνεται να απασχολεί ολοένα και περισσότερο όχι μόνο τους επιστήμονες αλλά και την κοινωνία.

Ο στόχος, όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, είναι να εμβολιαστούν όσο το δυνατό περισσότεροι άνθρωποι μέχρι τον Ιανουάριο, δηλαδή και όλοι αυτοί που είχαν κάνει τον αρχικό εμβολιασμό τον Σεπτέμβριο που πέρασε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ