Ελλαδα

Η τρίτη δόση εμβολίου θα γίνεται στους 3 μήνες (βίντεο)

Για τους 18 ετών και άνω - Τι ισχύει για όσους έχουν νοσήσει

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τρίτη δόση εμβολίου για κορωνοϊό στους τρεις αντί για έξι μήνες (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Τρίτη δόση εμβολίου για κορωνοϊό στους τρεις αντί για έξι μήνες (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EUROKINISSI

Τρίτη δόση εμβολίου στους 3 μήνες ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους στη live ενημέρωση για τις αλλαγές στον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Η τρίτη δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό θα γίνεται στους 3 μήνες, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έγιναν σήμερα Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αποφάσισε να υπάρξει επίσπευση στον χρόνο που χορηγείται η ενισχυτική δόση του εμβολίου, καθώς η μετάλλαξη Όμικρον έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία.

Τις ανακοινώσεις για το πότε γίνεται η τρίτη δόση εμβολίου, καθώς και τις αλλαγές στον σχεδιασμό για τον χρόνο που απαιτείται, προκειμένου να χορηγηθεί η αναμνηστική δόση, έκανε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Όπως είπε:

  • Πρέπει να έχουν περάσει τρεις μήνες από τη δεύτερη δόση, προκειμένου να μπορέσει ένας πολίτης 18 ετών και άνω να κάνει την τρίτη δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό.
  • Το ίδιο ισχύει και για τους νοσήσαντες (πρέπει να έχουν περάσει τρεις μήνες).
  • Σε ότι αφορά την αναμνηστική δόση για όσους έκαναν το εμβόλιο Jonhson & Johnson δεν αλλάζει. Ειδικότερα, η ενισχυτική δόση θα γίνεται στους δύο μήνες.

Σε όλες τις περιπτώσεις η τρίτη δόση θα χορηγείται με εμβόλιο Pfizer ή με εμβόλιο Moderna. Υπενθυμίζεται ότι σε προηγούμενες ανακοινώσεις από το Υπουργείο Υγείας είχε τονιστεί πως μετά τους 4 μήνες από τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού παρατηρείται σημαντική μείωση στα αντισώματα.

«Η απόφαση λήφθηκε στηριζόμενη στα επιστημονικά δεδομένα», ξεκαθάρισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Και πρόσθεσε ότι η απόφαση της επιτροπής βασίστηκε στην άποψη πως θα πρέπει να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αύξηση της προστασίας από τον εμβολιασμό».

Για την τρίτη δόση εμβολίου πρέπει να έχουν περάσει τρεις μήνες από τη δεύτερη δόση κατά του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους
Για την τρίτη δόση εμβολίου πρέπει να έχουν περάσει τρεις μήνες από τη δεύτερη δόση κατά του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους © EUROKINISSI

Νωρίτερα ο Μάριος Θεμιστοκλέους είχε γνωστοποιήσει πως ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση στους 4 μήνες -κάτι που τελικά άλλαξε, καθώς η χορήγησή της θα γίνεται στους τρεις μήνες.

Τρίτη δόση εμβολίου στους 3 μήνες - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού

Όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους η πλατφόρμα των ραντεβού για την τρίτη δόση εμβολίου ανοίγει μέσα στις επόμενες ώρες -το αργότερο μέχρι αύριο Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021, το πρωί. Οι δικαιούχοι υπολογίζονται στα 2.000.000.

Η πλατφόρμα θα ανοίγει σταδιακά από σήμερα το βράδυ για ραντεβού, ενώ υπάρχουν και αρκετά διαθέσιμα ραντεβού και για την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021, διευκρίνισε.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους έκανε ανακοινώσεις για την τρίτη δόση εμβολίου που χορηγείται πλέον στους τρεις μήνες
Ο Μάριος Θεμιστοκλέους έκανε ανακοινώσεις για την τρίτη δόση εμβολίου που χορηγείται πλέον στους τρεις μήνες © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Στόχος είναι όσοι ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους μέχρι τέλη Αυγούστου-αρχές Σεπτεμβρίου, να έχουν κάνει την ενισχυτική δόση μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι προτεραιότητα έχουν τα ραντεβού για την πρώτη δόση από εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Νωρίτερα ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος ανακοίνωσε ότι έχουν κλειστεί 50.000 ραντεβού για εμβολιασμό με πρώτη δόση στους 60+ σε τρεις μέρες.

Πληροφορίες από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναφέρει ότι η πλατφόρμα για την τρίτη δόση εμβολίου θα ανοίξει γύρω στα μεσάνυχτα απόψε. Ωστόσο, τα ΑΜΚΑ των δικαιούχων θα μπαίνουν σταδιακά, γι' αυτό και η πλατφόρμα θα έχει ανοίξει για όλους τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (4/12).

Σημειώνεται ότι έχουν δοθεί στη δημοσιότητα αναλυτικά στοιχεία για τα εμβολιαστικά κέντρα και το πώς θα λειτουργήσουν τις ημέρες των εορτών, έτσι ώστε οι πολίτες να προγραμματίσουν το ραντεβού τους για να κάνουν την τρίτη δόση εμβολίου, η οποία πλέον θα χορηγείται στους 3 μήνες.

Ενισχυτική δόση: Στους 3 μήνες μετά την ολοκλήρωση εμβολιασμού ΕΡΤ 3/12/2021

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ