Ελλαδα

Τρίτη δόση εμβολίου: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού

Δικαιούχοι δύο εκατ. πολίτες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός: Ανοίγει η πλατφόρμα για την 3η δόση του εμβολίου
Κορωνοϊός: Ανοίγει η πλατφόρμα για την 3η δόση του εμβολίου © EUROKINISSI/ ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ανοίγουν τα ραντεβού για την τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Το μέτρο ισχύει για τους πολίτες από 18 ετών και άνω. Τι ανακοίνωσε ο Θεμιστοκλέους.

Το άνοιγμα της πλατφόρμας για την 3η δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού για όλους τους πολίτες 18 και άνω, ανακοίνωσε ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους η πλατφόρμα των ραντεβού για την τρίτη δόση εμβολίου στους τρεις μήνες ανοίγει μέσα στις επόμενες ώρες - το αργότερο μέχρι αύριο Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021, το πρωί. Οι δικαιούχοι υπολογίζονται στα 2.000.000.

Στόχος είναι όσο ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους τέλη Αυγούστου, αρχές Σεπτεμβρίου να έχουν κάνει την ενισχυτική δόση μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι προτεραιότητα δίνεται σε όσους θέλουν να κάνουν την πρώτη δόση.

Τρίτη δόση εμβολίου: Το σκεπτικό της απόφασης - Οι στόχοι

Η απόφαση της επιτροπής όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους βασίστηκε στην άποψη ότι θα πρέπει να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αύξηση της προστασίας από τον εμβολιασμό καθώς η μετάλλαξη Όμικρον φαίνεται να απασχολεί ολοένα και περισσότερο όχι μόνο τους επιστήμονες αλλά και την κοινωνία.

Ο στόχος, όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, είναι να εμβολιαστούν όσο το δυνατό περισσότεροι άνθρωποι μέχρι τον Ιανουάριο, δηλαδή κι όλοι αυτοί που είχαν κάνει τον αρχικό εμβολιασμό τον Σεπτέμβριο που πέρασε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ