Ελλαδα

Αναμνηστική δόση: Τι ισχύει για το εμβόλιο Johnson & Johnson

Οι ανακοινώσεις Θεμιστοκλέους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Johnson & Johnson
Johnson & Johnson © EPA/ETIENNE LAURENT

Αναμνηστική δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού: Τι ισχύει για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Μετά τους τρεις μήνες θα γίνεται η τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού για τους πολίτες 18 και άνω, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Επιπλέον, γνωστοποιήθηκε ότι ο σχεδιασμός για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο Jonhson & Johnson δεν αλλάζει, επομένως η ενισχυτική δόση θα γίνεται στους δύο μήνες.

Σε περίπτωση νόσησης, η τρίτη δόση θα γίνεται τρεις μήνες μετά τη διάγνωση. 

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους, ο κ. Θεμιστοκλέους επισήμανε ότι η απόφαση της επιτροπής στηρίχθηκε σε εγχώρια και διεθνή επιστημονικά δεδομένα, ενώ παρέπεμψε και σε άλλες χώρες, όπως η Αγγλία, που έχουν μειώσει το χρονικό διάστημα μεταξύ δεύτερης και τρίτης δόσης.

«Η απόφαση λήφθηκε στηριζόμενη στα επιστημονικά δεδομένα», ξεκαθάρισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Τρίτη δόση εμβολίου στους 3 μήνες - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού

Όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους η πλατφόρμα των ραντεβού για την τρίτη δόση εμβολίου στους τρεις μήνες ανοίγει μέσα στις επόμενες ώρες -το αργότερο μέχρι αύριο Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021, το πρωί. Οι δικαιούχοι υπολογίζονται στα 2.000.000.

Στόχος είναι όσο ολοκληρώσαν τον εμβολιασμό τους τέλη Αυγούστου, αρχές Σεπτεμβρίου να έχουν κάνει την ενισχυτική δόση μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου.

Για τα ραντεβού, ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι η πρώτη δόση θα έχει πάντα προτεραιότητα έναντι της αναμνηστικής δόσης, για να μην υπάρχει καθυστέρηση πέραν των 3-4 ημερών. Γι' αυτό θα υπάρχει κράτηση ραντεβού κι όταν πλησιάζουν, ανοίγουν για όλους. Στόχος όλοι όσοι έχουν εμβολιαστεί έως τέλος Αυγούστου να βρουν ραντεβού έως το τέλος Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ