Ελλαδα

Φαρμακοποιός καταχωρούσε ψευδώς αρνητικά rapid test ανεμβολίαστων

Χωρίς εκείνοι να έχουν υποβληθεί σε κάποιο test

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φαρμακείο
Φαρμακείο © EUROKINISSI/ΛΥΔΙΑ ΣIΩΡΗ

Η ΕΛΑΣ προχώρησε στη σύλληψη φαρμακοποιού στον Έβρο καθώς σε συστηματική βάση καταχωρούσε αρνητικά rapid test κορωνοϊού που δεν είχαν γίνει ποτέ.

Στη σύλληψη ενός φαρμακοποιού που καταχωρούσε αρνητικά rapid test υπαλλήλων που δεν είχαν γίνει ποτέ, προχώρησε η ΕΛΑΣ στον Έβρο.

Μάλιστα, η απάτη δεν αφορούσε μόνον απλούς ανθρώπους ή εργαζόμενους αλλά και δημοσίους υπαλλήλους που ανήκουν σε ειδικές υπηρεσίες.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Evros-news.gr, η Ασφάλεια Αλεξανδρούπολης ξεκίνησε την συστηματική παρακολούθηση του φαρμακείου μετά από καταγγελίες. Δεν άργησαν να διαπιστώσουν πως ο φαρμακοποιός καταχωρούσε στο ειδικό σύστημα του ΗΔΙΚΑ αποτελέσματα rapid test κορωνοϊού ως αρνητικά, ενώ οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι δεν είχαν ούτε καν πιάσει στα χέρια τους ένα rapid test.

Καθώς το ζήτημα αφορούσε και δημοσίους υπαλλήλους που ανήκουν σε ειδικές υπηρεσίες, (αστυνομικοί, στρατιωτικοί κ.λ.π.) ειδοποιήθηκε το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη και χθες Τετάρτη 24/11 έφτασαν στο Σουφλί. Ακολούθως, συνέλαβαν τον φαρμακοποιό και ξεκίνησαν τις έρευνες για τον εντοπισμό όσων έχουν επίσης εμπλακεί στην υπόθεση.

Τέλος, εξετάζονται επίσης με δέουσα προσοχή αν υπάρχουν και περιπτώσεις που ψευδώς δηλώθηκαν θετικά rapid test, έτσι ώστε οι ενδιαφερόμενοι να λάβουν πιστοποιητικό ότι νόσησαν προκειμένου να διασφαλίσουν ελευθέρας σε χώρους όπου απαγορεύεται η είσοδος σύμφωνα με τα νέα κυβερνητικά μέτρα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ