Ελλαδα

Βανδαλισμοί σε βαγόνια του ΗΣΑΠ - Τι καταγγέλλει η ΣΤΑΣΥ

Ειδικά τις ημέρες που διεξάγονται αθλητικοί αγώνες στο Ολυμπιακό Στάδιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ηλεκτρικός
Ηλεκτρικός © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Αλλεπάλληλες επιθέσεις κατά συρμών της καταγγέλλει η διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ, με τον ΗΣΑΠ να είναι ο συχνότερος στόχος.

Συνεχείς είναι οι βανδαλισμοί από αγνώστους κατά συρμών του ΗΣΑΠ όπως καταγγέλλει η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ, «ομάδα ατόμων βανδαλίζουν "κατά συρροή" συρμούς, ειδικά τις ημέρες που διεξάγονται αθλητικοί αγώνες στο Ολυμπιακό Στάδιο».

Μόλις χθες, Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021, έξι συρμοί του ΗΣΑΠ δέχθηκαν μία τέτοια επίθεση, με τους αγνώστους να σπάνε τζάμια «θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των επιβατών, αλλά και των εργαζομένων στη λειτουργία των μέσων σταθερής τροχιάς».

Ακόμα, μεγάλες ζημιές υπήρξαν και σε 10 πύλες επικύρωσης εισιτηρίων σε σταθμούς της γραμμής 1.

«Το φαινόμενο των βανδαλισμών συρμών εντάθηκε το φθινόπωρο. Τον Σεπτέμβριο σημειώθηκαν 18 περιστατικά, τον Οκτώβρη 17, από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι και χθες κατεγράφησαν 14 συμβάντα, ενώ συνολικά από τις αρχές του 2021 έχουν σημειωθεί 178 επιθέσεις» ενημερώνει η ΣΤΑΣΥ.

«Οι ζημίες», όπως τονίζεται, πλην της όποια οικονομικής επιβάρυνσης έχουν δημιουργήσει και «σοβαρά προβλήματα και στην εύρυθμη εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου».

«Οι συρμοί που δέχονται τις επιθέσεις αποσύρονται από την κυκλοφορία για να επισκευαστούν, γεγονός που προκαλεί δυσλειτουργίες στην εκτέλεση των δρομολογίων και αύξηση των χρονοαποστάσεων σε μια γραμμή με εγγενή προβλήματα λόγω παλαιότητας συρμών» ξεκαθαρίζεται.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ