- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνοϊός: Μπαίνουν στη «μάχη» και οι ιδιωτικές κλινικές - Τηλεδιάσκεψη Πλεύρη με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών.
Στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού μπαίνουν και οι ιδιωτικές κλινικές. Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, είχε σήμερα το βράδυ τηλεδιάσκεψη με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών, προκειμένου να επικαιροποιήσουν το πλαίσιο συνεργασίας Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα.
Οι ιδιωτικές κλινικές διαβεβαίωσαν ότι θα ανταποκριθούν στις ανάγκες της Πολιτείας για επιπλέον κλίνες για Covid και λοιπά περιστατικά, τόσο στην Αττική, όσο και σε όλες τις άλλες Περιφέρειες, όταν κριθεί απαραίτητο.
Επιπλέον θα υπάρξει και Κλειστό Ενοποιημένο Νοσήλιο (ΚΕΝ) για τη διαχείριση περιστατικών Covid απευθείας από ιδιωτικές κλινικές, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.
Η συνεργασία του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα, αφορά στην παροχή του συνόλου των ελεύθερων κλινών ΜΕΘ από τις ιδιωτικές κλινικές, στη διαχείριση του ΕΚΑΒ, στην παροχή αυτοτελών δομών για ασθενείς Covid, καθώς και στην παροχή κλινών για Covid άλλα και λοιπά περιστατικά.
Συγκεκριμένα, όπως γίνεται γνωστό, εκτός από τις κλίνες ΜΕΘ που διατίθενται σε περιστατικά του ΕΣΥ, ήδη στην Θεσσαλονίκη έχουν διατεθεί πάνω από 200 κλίνες για περιστατικά Covid και πάνω από 100 κλίνες για λοιπά περιστατικά. Στη Θεσσαλία έχουν διατεθεί άνω των 200 κλινών για περιστατικά Covid και άνω των 150 για λοιπά περιστατικά.
Κορωνοϊός: Πληρότητα 100% στις κλίνες ΜΕΘ στη Β. Ελλάδα
Την ίδια ώρα, τα νοσοκομεία της βορείου Ελλάδας πιέζονται έντονα, ενώ είναι διαρκείς οι εκκλήσεις γιατρών και υγειονομικού προσωπικού, που κάνουν λόγο για πληρότητα 100% και συνεχείς εισαγωγές νέων ασθενών.
Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, από τις 106 κλίνες ΜΕΘ που βρίσκονται σε λειτουργία αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη, δεν υπάρχει καμία διαθέσιμη, ενώ γεμάτες είναι και οι κλίνες ΜΕΘ των περιφερειακών νοσοκομείων της κεντρικής Μακεδονίας (34).
Την Τρίτη, 9 Νοεμβρίου, 429 νέοι ασθενείς Covid εισήχθησαν σε κάποιο νοσοκομείο της χώρας. Ο αριθμός των ασθενών παραμένει σταθερά άνω των 400 ανθρώπων ημερησίως τις τελευταίες ημέρες, όταν πριν από έναν μήνα ο ίδιος δείκτης βρισκόταν στο μισό (λιγότεροι από 200 ασθενείς).
Παράλληλα, επιβαρυντικό είναι και το γεγονός πως τα εξιτήρια από τα νοσοκομεία ασθενών Covid παραμένουν σταθερά λιγότερα από τις εισαγωγές.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Δύο πτήσεις από Ντόχα και Ντουμπάι προσγειώθηκαν στην Αθήνα - Αναμένονται ακόμη τέσσερις από Τελ Αβίβ
«Παίρνω τον Παύλο μου και φεύγω», είπε συγκινημένη η Μάγδα Φύσσα έξω από το δικαστήριο
Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό με πέντε χρόνια
Ο καθηγητής και πρώην υπουργός, σχολιάζει τις φωτογραφίες, έχοντας προσωπική σύνδεση με την ιστορία: ο πατέρας του είχε κρατηθεί στο Χαϊδάρι και στις φυλακές Αβέρωφ.
Τι αναφέρει η ανακοίνωση με αφορμή το περιστατικό στον σταθμό του Αγίου Νικολάου
Από φέτος θεσπίζεται εθελοντική 12μηνη θητεία γυναικών στον Στρατό Ξηράς
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή της τραγωδίας, σε εξέλιξη έρευνα για πιθανές κόντρες δύο οχημάτων
Αυλαία στη δίκη στο Εφετείο - Οι ποινές
«Είναι επιπόλαιο να μιλάμε από τώρα για ενδεχόμενο νέων κακοκαιριών» σημειώνει ο μετεωρολόγος
Απομακρύνθηκαν τελευταία στιγμή οι μαθητές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα social media αποτελούν πλέον την κύρια πηγή ενημέρωσης
Ενδεχόμενο να επιστρέψουν στη φυλακή πρώην βουλευτές
«Έζησα μαζί του και τον ευχαριστώ»
Ποιες αργίες ακολουθούν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.