Ελλαδα

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού σήμερα: Πάνω από 6.000

Στις 18:00 θα γίνουν ανακοινώσεις από τον Θάνο Πλεύρη για τα νέα μέτρα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός: Πάνω από 6.000 νέα κρούσματα θα ανακοινωθούν σήμερα
Αθήνα © EUROKINISSI

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού σήμερα, 2 Νοεμβρίου - Πληροφορίες ότι θα ξεπεράσουν τις 6.000.

Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στη σημερινή έκθεση του ΕΟΔΥ που θα δοθεί στη δημοσιότητα το απόγευμα της Τρίτης. 

Σύμφωνα με τη δήλωση του καθηγητή, Γκίγκα Μαγιορκίνη, στην Athens Voice, τα κρούσματα σήμερα, Τρίτη 2 Νοεμβρίου, πρόκειται να ξεπεράσουν τις 6.000.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι πως το Σάββατο ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ήταν 4.696, ενώ οι διασωληνωμένοι ήταν 404. Χθες σημειώθηκε νέο ρεκόρ με 5.449 νέα κρούσματα, 430 διασωληνωμένους και 52 νεκρούς. Με αυτό το νούμερο σήμερα να αναμένεται ιδιαίτερα αυξημένο. 

Ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού: Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιδημιολόγων 

Υπενθυμίζεται ότι αυτή την ώρα συνεδριάζει η Επιτροπή Επιδημιολόγων και στις 18:00 θα γίνουν ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, χωρίς παρουσία δημοσιογράφων και με pool της ΕΡΤ, για τα νέα μέτα περιορισμού της έξαρσης της πανδημίας. 

Πάντως, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει οριζόντιο lockdown.

Προειδοποίηση Θωμαΐδη ακόμα και για 10.000 κρούσματα ημερησίως

Σημειώνεται ότι ο καθηγητής, Νίκος Θωμαΐδης, τόνισε πως «τον τελευταίο μήνα το ιικό φορτίο στην Αττική έχει διπλασιαστεί», υπογραμμίζοντας ότι «η ανοδική πορεία των κρουσμάτων θα συνεχιστεί, καθώς η δυναμική της πανδημίας είναι πολύ υψηλή σε ορισμένες περιοχές».

Εν συνεχεία, ο ίδιος έκρουσε τον «κώδωνα του κινδύνου» για τη Βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και την Πελοπόννησο, όπου «η αύξηση αναμένεται να είναι πολύ μεγάλη τις επόμενες εβδομάδες».

Ο Νίκος Θωμαΐδης ξεκαθάρισε πως «αν δεν ληφθούν μέτρα, τα κρούσματα θα "εκτιναχθούν" σε πολύ υψηλά επίπεδα στο σύνολο της επικράτειας και μπορεί να "χτυπήσουν" ακόμα και τα 10.000».

Έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού: Ενισχύεται το ΕΣΥ

Την ίδια ώρα, προωθείται η ενίσχυση του ΕΣΥμε την τροπολογία του Υπουργείου Υγείας που αναμένεται να ψηφισθεί σήμερα, για τη δυνατότητα ενίσχυσης των εφημεριών στα νοσοκομεία από ιδιώτες γιατρούς- όπως και από γιατρούς του ΕΣΥ- με αμοιβή 250 ευρώ ανά εφημερία.

Επίσης, θα επιχειρηθεί αναδιάταξη του ιατρικού προσωπικού που υπηρετεί σε Κέντρα Υγείας και εμβολιαστικά κέντρα ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή αξιοποίησή τους για την κάλυψη όλων των αναγκών του πληθυσμού.

Παράλληλα προωθούνται συνεργασίες με ιδιωτικές κλινικές. Για την αύξηση των εμβολιασμών, συνεχίζεται η προσπάθεια να πειστούν όσοι ακόμη διστάζουν να εμβολιαστούν ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση και στην αναμνηστική τρίτη δόση για εκείνους που έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Κρούσματα κορωνοϊού: Πίεση στις ΜΕΘ

Η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας αλλά και της Θεσσαλίας εντείνεται όπως μαρτυρά ο αυξανόμενος αριθμός των νέων εισαγωγών αλλά και όσων χρειάζονται νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Η μετατροπή χειρουργικών αιθουσών ή ανάνηψης ή άλλων χώρων των νοσοκομείων σε προσωρινές ΜΕΘ είναι η λύση που έχουν ακολουθήσει ήδη τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης προκειμένου να μην στερήσουν τη δυνατότητα εντατικής νοσηλείας στους ασθενείς με σοβαρή νόσο Covid.

Είναι ενδεικτικό ότι στα νοσοκομεία της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας ((ΥΠΕ) Μακεδονίας και Θράκης νοσηλεύονται σε απλές κλίνες περισσότεροι από 900 ασθενείς, στις μόνιμες κλίνες ΜΕΘ νοσηλεύονται 149 ασθενείς, αλλά ο συνολικός αριθμός διαςωληνωμένων είναι 173.

Η πίεση των νοσοκομείων της βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας γίνεται εμφανής από το γεγονός ότι διακομίστηκαν πέντε ασθενείς (δύο από Αλεξανδρούπολη, δύο από Λάρισα και ένας από Χαλκίδα) σε νοσηλευτικά ιδρύματα της Αττικής, σύμφωνα με όσα ανέφερε η πρόεδρος της Ενωσης Ιατρών Αθηνών Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), κυρία Ματίνα Παγώνη.

Στα νοσοκομεία της 5ης και της 6ης ΥΠΕ, δηλαδή σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα, καιπως και σε εκείνα της Πελοποννήσου, της Δυτικής Ελλάδας και της Ηπείρου, νοσηλεύονται περισσότεροι από 550 ασθενείς σε απλές κλίνες και άλλοι 89 είναι διασωληνωμένοι.

Στα νοσοκομεία της Αττικής όπου επίσης καταγράφεται ήπια άνοδος των εισαγωγών, χθες το βράδυ νοσηλεύονταν 670 ασθενείς σε απλές κλίνες και άλλοι 167 σε ΜΕΘ, εκ των οποίων οι 145 διασωληνωμένοι.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ