Πολιτικη & Οικονομια

Πλεύρης σε Τσίπρα: «Λέει ψέματα-Να πάμε μαζί στο Παπανικολάου»

«Να κατεβάσει την ψευδή του ανάρτηση»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο νέος υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης
Ο νέος υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης © EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Απάντηση στις αιχμές που άφησε ο Αλέξης Τσίπρας για τη λειτουργεία των ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη έδωσε ο Θάνος Πλεύρης.

Δριμεία απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, ο οποίος διέψευσε ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία υποστηρίζει ότι τα 18 κρεβάτια ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου δεν λειτουργούν.
 

Ο υπουργός Υγείας που βρέθηκε στο βήμα της Βουλής για να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Εμμανουήλ Συντυχάκη για το ΠΑΓΝΗ τόνισε πως είναι πρωτόγνωρο το ότι ο Αλέξης Τσίπρας άλλο νοσοκομείο επισκέφθηκε και σε άλλο αναφέρθηκε στην ανάρτησή του.

«Λέγονται ανακρίβειες. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφτηκε τον Ιπποκράτειο, αλλά έκανε δηλώσεις για το "Παπανικολάου"», είπε αρχικά ο κ. Πλεύρης και πρόσθεσε: «Τα νούμερα είναι αμείλικτα! Είχε 8 κλίνες ΜΕΘ με πρωθυπουργό τον Τσίπρα και σήμερα που επισκέφτηκε το νοσοκομείο μετά από εφημερία είδε 30 κλίνες και 8 ΜΑΦ με πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη.

»Για το "Παπανικολάου" που ο πρώην πρωθυπουργός θα μπορούσε να επισκεφτεί για να μη λέει ανακρίβειες. Και να βλέπει ασθενείς στις κλίνες που λέει ότι δεν λειτουργούν. Στο "Παπανικολάου" είχε 20 κλίνες ΜΕΘ και σήμερα 46 και δεν υπάρχουν 18 κλίνες ΜΕΘ που δεν λειτουργούν που ψευδεύστατα λέει! Εννέα συμπολίτες μας νοσηλεύονται εκεί που λέει ότι δεν υπάρχουν κλίνες. Υπάρχουν και φωτογραφίες.

»Ας τον ενημερώσουν τον κ. Τσίπρα και τον προκαλώ να πάμε στο "Παπανικολάου"! Ή θα κατεβάσει τη ψευδή ανάρτηση από το twitter ή θα πάμε να τις δούμε! Αυτές οι ΜΕθ λειτουργούν αλλά δεν είναι για Covid περιστατικά είναι για καθαρά! Και ήδη έχει ανέβει κόσμος από Αθήνα για να ενισχύσει προσωπικό. Δεν μπορεί να ενημερώνουν Τσίπρα και νa γράφει ανακρίβειες. Τι θα πει στους ασθενείς που νοσηλεύονται;».

Ο κ. Πλεύρης συνέχισε την αντεπίθεσή του, εκφράζοντας την ευχή ο αρχηγός της αντιπολίτευσης να έκανε τον αγώνα αυτό για να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν. «Να κάνει αυτοκριτική που 40-50 άτομα ήταν σε αναμονή για τις ΜΕΘ και όταν επισκέπτεται νοσοκομεία να έχει το θάρρος και να λέει πόσες είχαμε και πόσες έχουμε! Ο λαϊκισμός του κ. Τσίπρα έχει ξεπεράσει τον ίδιο τον εαυτό», κατέληξε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ