Ελλαδα

Μπακογιάννη - Φίλης: Δημιουργούν μέτωπο πειθούς για τα εμβόλια

Κοινή πρωτοβουλία των δυο βουλευτών ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπακογιάννη προς Φίλη: Να βγούμε μαζί να πείσουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί
Η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Νίκος Φίλης © Εurokinissi

Ντόρα Μπακογιάννη και Νίκος Φίλης μίλησαν για την κοινή προσπάθειά τους να πείσουν τους πολίτες να κάνουν τιην πρώτη δόση του εμβολίου.

Η πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη να λήγει το πιστοποιητικό εμβολιασμού και να ενεργοποιείται ξανά όταν θα γίνεται η τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού είχε αντιμετωπιστεί θετικά από την κυβέρνηση με τη Ντόρα Μπακογιάννη να του απευθύνει πρόσκληση για «κοινή εκστρατεία».

Έτσι σήμερα οι δυο βουλευτές μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισαν πως ακόμη και έναν άνθρωπο αν πείσουν, με τις παρεμβάσεις και τις κοινές εμφανίσεις τους, θα υπάρχει όφελος, κάνοντας πολλές φορές εκκλήσεις – ακόμη και μέσω παραδειγμάτων που ανέφεραν από τον περίγυρο τους – να εμβολιαστούν πολίτες κάθε ηλικίας, εγκυμονούσες, ασθενείς με αυτοάνοσα νοσήματα και διάφορες άλλες κατηγορίες, για τις οποίες οι επιστήμονες έχουν ανακοινώσει πως δεν υπάρχει το παραμικρό δεδομένο που θα δημιουργεί σκεπτικισμό αναφορικά με την εμβολιαστική θωράκιση τους έναντι του κορωνοϊού.

«Ως πολίτες καλούμε τον κόσμο να εμβολιαστεί για να θωρακιστούμε ως κοινωνία και να μειωθεί η πίεση στο ΕΣΥ, το οποίο δοκιμάζεται» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως το ΕΣΥ γίνεται μόνο Covid και «έχω φίλους με καρκίνο που δεν μπορούν να χειρουργηθούν».

Μάλιστα, η Ντόρα Μπακογιάννη αποκάλυψε ότι μια συνάδελφος της από τον ΣΥΡΙΖΑ, την οποία δεν κατονόμασε, πρότεινε να υπάρξουν ομάδες με βουλευτές από όσο το δυνατόν περισσότερα κόμματα, που με κοινές παρεμβάσεις και εμφανίσεις τους, να στείλουν ομόθυμο μήνυμα υπέρ των εμβολιασμών. Και η Ντόρα Μπακογιάννη είπε ότι θα αναλάβει σχετική πρωτοβουλία.

Ο κ. Φίλης, προ ημερών, είχε προτείνει να μην ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού για όσους δεν πάνε να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου. «Σε εύλογο χρονικό διάστημα (π.χ. ένα μήνα μετά την παρέλευση 6μήνου από τον πλήρη αρχικό εμβολιασμό) θα πρέπει προφανώς να παύει η ισχύς των πιστοποιητικών ελεύθερης πρόσβασης σε εργασία, πολιτιστικές δραστηριότητες, εστίαση, μεταφορές. Συμπολίτες που θα έχουν απολέσει μέγα μέρος της ανοσοποιητικής τους ικανότητας θα ήταν ανεύθυνο και επικίνδυνο να εξακολουθούν να κυκλοφορούν ως “πλήρως εμβολιασμένοι”. Οφείλουμε να μιλήσουμε και για αυτό», είχε πει χαρακτηριστικά.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ