Ελλαδα

Δημοσκόπηση PULSE: Το 56% των ανεμβολίαστων δεν αλλάζει γνώμη

Στο 12% η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβόλιο Pfizer - Εμβολιασμός
Εμβολιασμός Pfizer © EPA

Το 56% των πολιτών που δεν δέχονται να εμβολιαστούν απαντώντας σε σχετική ερώτηση ξεκαθαρίζουν ότι τίποτε δεν πρόκειται να τους μεταπείσει

Περίπου ένας στους τέσσερις ενήλικους Έλληνες δεν έχει εμβολιαστεί και εξ αυτών λίγοι είναι αυτοί που εμφανίζονται πρόθυμοι να το πράξουν. Παράλληλα, η πλειονότητα των Ελλήνων που είναι ανεμβολίαστοι δεν αλλάζουν γνώμη για «κανέναν λόγο». 

Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα της δημοσκόπησης της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, το 73% των ενήλικων Ελλήνων έχει κάνει τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό. Το 7% επιδεικνύει πλήρη άρνηση, ενώ το 5% σημειώνει την προθυμία να το κάνει, αργά ή γρήγορα. Υπάρχει ωστόσο κι ένα γκρι 15%, το οποίο δεν δίνει σαφή απάντηση για το κατά πόσο προτίθεται να κάνει το εμβόλιο ή όχι.  

Όσον αφορά την ερώτηση ποιος τρόπος θα μπορούσε να πείσει –ίσως- περισσότερο όσους δεν εμβολιάζονται να εμβολιαστούν, μόλις το 1% απαντά η επιδείνωση των δεικτών της πανδημίας, 1% απαντά να το προτείνουν ιστοσελίδες ή μέσα που εμπιστεύονται, 8% να το προτείνουν άνθρωποι της θρησκείας που εμπιστεύονται, 5% περισσότερες διαβεβαιώσεις – μελέτες (αυθόρμητη απάντηση), 8% δηλώνει να είναι υποχρεωτικό στην εργασία τους, 6% «κάτι άλλο», ενώ το 56% των ερωτώμενων απαντά «τίποτα».

Εμβόλιο Pfizer - Εμβολιασμός
Δημοσκόπηση PULSE 02.11.2021

Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 12 μονάδων για τη ΝΔ -Στο 8,5% το ΚΙΝΑΛ

Tην ίδια ώρα, καταγράφεται προβάδισμα 12 μονάδων υπέρ της ΝΔ. Στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου σταθερή εμφανίζεται η εκλογική επιρροή της ΝΔ, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει μισή μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Δημοσκόπηση: Στις 12 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ
Δημοσκόπηση PULSE 02.11.2021

 

 

Ελληνοτουρκικά

Το 60% των ερωτηθέντων ανησυχεί από την στάση της Τουρκίας, σε αντίθεση με το 14% που δεν ανησυχεί. Υπάρχει και το 18% που ανησυχεί μετρίως.  Μεγαλύτερη ανησυχία επιδεικνύουν οι ψηφοφόροι της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, ενώ στον αντίποδα βρίσκονται οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.

Ελληνο-αμερικανική συμφωνία

Σε αυτή την περίπτωση, το ποσοστό των θετικών απαντήσεων ανέρχεται στο 58%, με τις αρνητικές να είναι στο 22%. Και πάλι οι ψηφοφόροι της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ βλέπουν θετικά τη συμφωνία σε μεγαλύτερο ποσοστό, σε σχέση με τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.

Δημοσκόπηση: Αμετακίνητος ο σκληρός πυρήνας των ανεμβολίαστων
Δημοσκόπηση PULSE 02.11.2021

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ