Ελλαδα

Ζητούσαν 40.000 ευρώ από δήμαρχο για να μην δημοσιεύσουν βίντεο

Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται πολιτικός του αντίπαλος

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δήμαρχος Ωραιοκάστρου: Τον εκβίαζαν με βίντεο - Ζητούσαν 40.000 ευρώ για να μην το δημοσιεύσουν -
Αστυνομικός © EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών προχώρησαν στη σύλληψη τριών ατόμων που εκβίαζαν με τη δημοσιοποίηση βίντεο τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου.

Στη σύλληψη τριών ατόμων που εκβίαζαν με τη δημοσιοποίηση βίντεο τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκη.

Οι τρεις συλληφθέντες, δύο άνδρες 46 και 66 ετών και μία γυναίκα 22 ετών, καθώς και 60χρονος συνεργός τους, είναι αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της εκβίασης κατά συναυτουργία, συνέργειας σε εκβίαση, παραβίασης του απορρήτου της προφορικής και τηλεφωνικής επικοινωνίας και παραβάσεων της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, 38χρονος και ο αδερφός του, 41 ετών κατήγγειλαν στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ότι οι δύο συλληφθέντες άνδρες απαίτησαν το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ, προκειμένου να μη δυσφημήσουν τον πρώτο, δημοσιοποιώντας καταγεγραμμένο σε βίντεο υλικό που κατείχαν, έπειτα από παρακολούθηση που προηγήθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, την υπόθεση εκβιασμού φέρεται να συντόνισε πολιτικός αντίπαλος του δημάρχου

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία χθες προσήλθε σε προκαθορισμένο ραντεβού, στην περιοχή της Καλαμαριάς ο 46χρονος για να παραλάβει το συμφωνηθέν ποσό, οπότε και συνελήφθη. Στη συνέχεια συνελήφθησαν ο 66χρονος, ο οποίος ανέμενε τον συνεργό του για να του παραδώσει μέρος του ποσού και η 22χρονη, στην τηλεφωνική συσκευή της οποία βρέθηκε υλικό σχετικό με την υπόθεση.

Επιπλέον, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 60χρονου ημεδαπού, ο οποίος σύμφωνα με την καταγγελία, ανέθεσε την παρακολούθηση στους άλλους συλληφθέντες.

Από τη Αστυνομία κατασχέθηκαν και εστάλησαν για περαιτέρω εργαστηριακή ανάλυση, ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά τηλέφωνα, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, usb) και μία φορητή συσκευή καταγραφής ήχου, με την οποία ο 46χρονος κατέγραφε τη συνομιλία του με τον 41χρονο παθόντα εν αγνοία του.

 Δήμαρχος Ωραιοκάστρου: Τώρα αναλαμβάνει η Δικαιοσύνη

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, με ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook γνωστοποιεί ότι προχώρησε στην καταγγελία στην Αστυνομία ότι δεχόταν εκβιασμό και κάνει λόγο για βίαιη εισβολή στην προσωπική και οικογενειακή του ζωή.

 «Αισθάνομαι σοκαρισμένος για τη βίαιη εισβολή στην προσωπική και οικογενειακή μου ζωή. Πολύ θυμωμένος και αηδιασμένος για τις μεθόδους που μετέρχονται "κάποιοι" για να πετύχουν τους σκοπούς τους. Ως εδώ. Τώρα αναλαμβάνει η Δικαιοσύνη. Ευχαριστώ θερμά τις αρχές της Αστυνομίας και ειδικότερα τη Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης και την Υποδιεύθυνση Εκβιαστών για την άμεση και αποτελεσματική διαχείριση της υπόθεσης. Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Τέλος» αναφέρει o δήμαρχος Ωραιοκάστρου στην ανάρτησή του στο Facebook.

 

Tι δήλωσε ο δικηγόρος του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Πάρης Σπυράτος:
 


«Είχαν καταγράψει διάφορες στιγμές της προσωπικής του ζωής. Για να μην εκθέσουν αυτές τις στιγμές σε άλλους, όπως Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ή να αποτελέσουν αυτά κακόπιστα υλικό για πολιτική εκμετάλλευση, ζήτησαν από τον ίδιο κάποιο χρηματικό ποσό το οποίο ήταν της τάξεως των 60.000 ευρώ. Έγιναν σε αυτό διαπραγματεύσεις σε χρόνο που είχε ενημερωθεί ήδη η Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης και κατέληξαν στο ποσό των 40.000 ευρώ. Έγινε μια άριστα οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και κατελήφθησαν οι συλληφθέντες να πιαστούν με «τη γίδα στην πλάτη» , δηλαδή έπιασαν έναν εξ αυτών κατά τον χρόνο που παραλάμβανε τα προσομοιωμένα χρήματα», εξήγησε.

Αναφορικά με τη σχέση που είχαν οι τρεις συλληφθέντες με τον δήμαρχο, ο δικηγόρος ανέφερε ότι είναι δύο ιδιωτικοί ερευνητές και μια γυναίκα η οποία συνόδευε αυτούς. «Αυτοί ήταν προφανώς οι άνθρωποι οι οποίοι τον παρακολουθούσαν και κατέγραφαν αυτά τα λεπτά δεδομένα της προσωπικής του ζωής», είπε. Στο ενδεχόμενο πίσω από τους τρεις να κρύβεται και άλλο πρόσωπο ο κ. Σπυράτος ανέφερε ότι «από ότι έχει γίνει γνωστό μέχρι τώρα, από άτυπες πληροφορίες, φέρεται να έχει κατονομάσει κάποιος εξ αυτών κρυπτόμενο πρόσωπο το οποίο μπορεί να έχει και πολιτική ιδιότητα», ενώ σημείωσε ότι είναι πρώιμο να πούμε αν πρόκειται για πολιτικό του αντίπαλο καθώς υπάρχει πάντα το τεκμήριο της αθωότητας. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις οι οποίες οδήγησαν τελικώς και στη σύλληψη.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του η παρακολούθηση γινόταν αρκετούς μήνες που μπορεί να φτάσει σε βάθος εξαμήνου ενώ το τηλέφωνο με το οποίο οι φερόμενοι ως δράστες ζητούσαν χρήματα, έγινε πριν από περίπου δέκα ημέρες. «Είναι μια ιστορία που μας γυρνάει πολλά χρόνια πίσω και πρέπει να υπάρξει ένα σαφές μήνυμα ότι η δημοκρατία δεν εκβιάζεται, ότι τα πολιτικά πρόσωπα δε μπορούν να παγιδευτούν σε τέτοιου είδους μικροσκοπιμότητες τις οποίες πρέπει να αντιμετωπίζει αμιγώς η Ελληνική Δικαιοσύνη», τόνισε.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ