Ελλαδα

Θεσσαλονίκη: Πάρκο για όλους και με εγκαταστάσεις ΑμεΑ

Ένας καινοτόμος, προσβάσιμος χώρος για τα παιδιά και τους συνοδούς τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη © EUROKINISSI

Υπεγράφη σήμερα προγραμματική συμφωνία για την κατασκευή του πρώτου Πάρκου για όλους και με εγκαταστάσεις ΑμεΑ στη Θεσσαλονίκη

Για την κατασκευή του πρώτου Πάρκου για όλους και με εγκαταστάσεις ΑμεΑ,  στη Θεσσαλονίκη υπέγραψαν σήμερα προγραμματική συμφωνία, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δόμνα Μιχαηλίδου και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας

Ο σχεδιασμός για το Πάρκο με εγκαταστάσεις ΑΜΕΑ στη Θεσσαλονίκη

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, υποδέχθηκε θερμά την Υφυπουργό, εξηγώντας πως το Πάρκο θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τις απαραίτητες τεχνικές μελέτες που έχουν ήδη γίνει. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τη διατήρηση του πρασίνου, αλλά και φύτευση νέων δέντρων, τη δημιουργία προσβάσιμης παιδικής χαράς, την τοποθέτηση παιχνιδιών για όλες τις ηλικίες και τη διαμόρφωση ειδικού χώρου για τη σωματική και πνευματική ανάπτυξη και κοινωνικοποίηση όλων των παιδιών με ή χωρίς αναπηρία. Σύμφωνα με το σχεδιασμό που ήδη υπάρχει, πληρούνται όλες οι απαραίτητες προδιαγραφές για τη δημιουργία ενός καινοτόμου, προσβάσιμου και πράσινου χώρου για τα παιδιά και τους συνοδούς τους.

Η κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Κάνουμε πράξη την προσβασιμότητα για όλους. Η σημερινή μου επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα στο στόχο μας για ενίσχυση των ενεργητικών κοινωνικών πολιτικών μας. Δεν περιοριζόμαστε στις επιδοματικές λογικές, αλλά χτίζουμε μια κοινωνία συμπεριληπτική, χωρίς αποκλεισμούς. Προσφάτως θεσπίσαμε την υπηρεσία του Προσωπικού Βοηθού για κάθε άτομο με αναπηρία. Σήμερα, υπογράφουμε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Δήμο Θεσσαλονίκης για την κατασκευή του Πάρκου για όλους και με εγκαταστάσεις ΑμεΑ. Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα, τόσο για τη φιλοξενία και τη θερμή υποδοχή, αλλά κυρίως για τη διάθεση και την επιμονή να δημιουργήσουμε επιτέλους κάτι τόσο σπουδαίο! Προχωράμε!».

Για μια πολύ σημαντική μέρα για όλους τους Θεσσαλονικείς μίλησε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας: «Με τη βοήθεια πολλών ανθρώπων που προηγήθηκαν και ημών αλλά και με τη συμπαράσταση των υπηρεσιών του Δήμου και του Υπουργείου φτάσαμε σήμερα σε αυτό το ευτυχές αποτέλεσμα», παρατήρησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ