Ελλαδα

Τζανάκης: Δολοφόνοι όσοι λένε fake news για τον κορωνοϊό

«Να γίνει κακούργημα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κρεβάτι Νοσοκομείου
Κρεβάτι Νοσοκομείου © Pixabay

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, χαρακτήρισε «δολοφόνους» όσους σκορπούν fake news για τον κορωνοϊό και τόνισε πως θα πρέπει να γίνει κακούργημα.

«Δολοφόνους» χαρακτήρισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, όσους διαμηνύουν fake news σχετικά με τον κορωνοϊό.

Ειδικότερα, ο Νίκος Τζανάκης επεσήμανε ότι «θα πρέπει να γίνουν οι κατάλληλες νομικές ενέργειες ώστε τέτοιου είδους πράξεις να μετατραπούν σε κακουργηματικές, καθώς επηρεάζουν πολλούς ανθρώπους οδηγώντας τους ακόμα και στον θάνατο».

Τζανάκης: «Βλακώδης παράλειψη να μην εμβολιαστεί κάποιος»

Στη συνέχεια των δηλώσεών του, ο καθηγητής υπογράμμισε πως «είναι τραγικό να ξέρεις ότι 130 άνθρωποι ηλικίας 18-39 ετών που είχαν 40-50 χρόνια προσδόκιμο ζωής, να είναι νεκροί. Πρόκειται για βλακώδη παράλειψη να μην πάει κανείς να εμβολιαστεί».

Στο ίδιο πλαίσιο, σημείωσε ότι «το ποσοστό των νέων που νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή αγγίζει το 15%-20% κι εκτίμησε ότι θα συνεχίσουν να πεθαίνουν νέοι, γιατί οι ανεμβολίαστοι είναι ένα ρεζερβουάρ ανθρώπων, οι οποίοι θα νοσήσουν βαριά σε ένα μικρότερο ποσοστό από τους μεγαλύτερους βέβαια» και πρόσθεσε:

«Οι νέοι έχουν περισσότερες δυνάμεις να αντέξουν έναν υψηλό πυρετό και μια κακουχία κι επηρεάζονται και από όσα διαβάζουν, την παραπληροφόρηση και δεν πάνε στο νοσοκομείο».

Κλείνοντας, ο κ. Τζανάκης μιλώντας για την πορεία της πανδημίας συμπλήρωσε ότι «το τελευταίο δεκαήμερο διαπιστώνεται μια σταδιακή αύξηση, περίπου κατά 150 κρούσματα εβδομαδιαίως. Και αυτή την εβδομάδα αν συνεχιστούν έτσι οι αριθμοί, θα έχουμε εκτόξευση των κρουσμάτων».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ