Ελλαδα

ΕΛΑΣ: Συνελήφθη Έλληνας καταζητούμενος στη Γαλλία για κοκαΐνη

Για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Περιπολικό αστυνομίας
Περιπολικό αστυνομίας © EUROKINISSI

Έλληνας καταζητούμενος στη Γαλλία συνελήφθη για εμπλοκή σε εγκληματική οργάνωση που μετέφερε με ιστιοφόρο 1,7 τόνους κοκαΐνης.

Η ΕΛΑΣ προχώρησε στη σύλληψη ενός 35χρονου Έλληνα καταζητούμενου στη Γαλλία που κατηγορείται για εμπλοκή σε εγκληματική οργάνωση που μετέφερε με ιστιοφόρο 1,7 τόνους κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική σε παραθαλάσσια περιοχή της Νότιας Γαλλίας.

Η μεταφορά της συγκεκριμένης ποσότητας κοκαΐνης είχε γίνει τον Ιούνιο του 2017 και για την υπόθεση είχαν συλληφθεί έντεκα άτομα, διαφόρων εθνικοτήτων, μεταξύ αυτών και Έλληνες. Από τις έρευνες των γαλλικών Αρχών προέκυψε ότι η ίδια εγκληματική ομάδα είχε προσπαθήσει, με τον ίδιο τρόπο, να εισάγει στη Γαλλία μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης, κατά τα έτη 2016 έως 2018.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, ο ρόλος του 35χρονου καταζητούμενου αφορούσε τη «στρατολόγηση ατόμων για τις επίμαχες "αποστολές" μέσω θαλάσσης», ενώ ο ίδιος φέρεται να έχει συγγενική σχέση με ένα εκ των ηγετικών στελεχών του κυκλώματος. 

Ο καταζητούμενος εντοπίστηκε και συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ύστερα από συνεργασία αστυνομικών υπηρεσιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Οδηγείται στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες που αφορούν την έκδοσή του.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ