- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σαρηγιάννης: «Και 4.900 κρούσματα σε μια μέρα μπορεί να δούμε»
«Έχουμε επιβράδυνση της πτωτικής πορείας της πανδημίας, χρειάζεται προσοχή» τόνισε
Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης προειδοποίησε ότι τα κρούσματα κορωνοϊού αναμένεται να ανέβουν και πάλι, φθάνοντας ακόμη και τα 4.900 στα τέλη Σεπτεμβρίου.
Για τα κρούσματα κορωνοϊού και την πορεία της πανδημίας Covid-19 στην Ελλάδα μίλησε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Το καλοκαίρι ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι υπάρχει κίνδυνος για 5.000 κρούσματα χωρίς μέτρα, ενώ δεν είχε αποκλείσει και το σενάριο για 8.000 κρούσματα και 60 θανάτους στα τέλη Σεπτέμβρη.
Στις νέες του δηλώσεις εκτιμά πως θα υπάρξει αναστροφή, με τα κρούσματα κορωνοϊού να αυξάνονται το επόμενο χρονικό διάστημα.
«Ημαστε σε κάμψη, ήμαστε σε καθαρή πτωτική πορεία περίπου 12 μέρες πριν», εξήγησε μιλώντας στον Παύλο Τσίμα, υπογραμμίζοντας: «Έχουμε επιβράδυνση της πτωτικής πορείας, και αυτήν τη στιγμή ο κυλιόμενος εβδομαδιαίος μέσος όρος είναι σε σταθερότητα».
Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη, αυτό σημαίνει ότι «πέφτουμε ακόμα, αλλά πιο αργά» αν και επεσήμανε πως αυτό αποτελεί «προάγγελο» μιας μεταβολής της εικόνας που αναμένεται από 18 έως 20 Σεπτεμβρίου, με μια αναστροφή σε αυξητική πορεία.
Αυτή η αναστροφή, όπως εκτίμησε, μπορεί να οδηγήσει σε ημερήσια αυξητική τιμή πάνω από 4.000 με 4.500 κρούσματα προς το τέλος του μήνα, ενώ ο εβδομαδιαίος μέσος όρος θα είναι γύρω στα 3.500 με 3.700. «Και 4.900 σε μια μέρα μπορούμε να δούμε, άλλα θα είναι μια μέρα» σημείωσε.
Θάνατοι από κορωνοϊό στην Ελλάδα - Τι είπε ο Σαρηγιάννης
«Το καλό νέο είναι ότι η εικόνα των περίπου 40 θανάτων δεν θα συνεχιστεί, θα πάμε προς τους 30 εβδομαδιαίο μέσο όρο. Ομως, μετά -προς τα μέσα Οκτωβρίου- μπορούμε να φτάσουμε στους 37, καθώς θα έχουν συμβάλει και τα σχολεία λόγω μετάδοσης στο σπίτι» πρόσθεσε.
Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του επανέλαβε πως ο εμβολιασμός είναι το «βασικό μας όπλο», συμπληρώνοντας: «Από τώρα μέχρι τις 21 Οκτωβρίου περιμένουμε μια διακύμανση 30 με 40 θανάτους την ημέρα».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρατεταμένο κύμα καύσωνα σε Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Ελβετία
Παραμένουν στο σημείο οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις
Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς
Νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων με κάταγμα μηρού - Οι αρχές διερευνούν τις συνθήκες
Το ταχύπλοο προσέκρουσε στην προβλήτα κατά την πρόσδεση - Ακυρώθηκε το δρομολόγιο
Άμεση κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων - Δεν απειλήθηκαν κατοικίες
Ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και ένα ελικόπτερο επιχειρούν στο σημείο
25 Ιουνίου ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ - Ξεκινούν οι διαδικασίες για τα μηχανογραφικά
Πιλοτικό πρόγραμμα στοχευμένης αλιείας με χρηματοδότηση από την ΕΕ εξετάζει το υπουργείο
Γενικά αίθριο σκηνικό σε όλη τη χώρα - Η πρόγνωση της ΕΜΥ
Σε εξέλιξη και οι έρευνες για τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς
Τιτάνια μάχη πριν από τη δύση του ηλίου δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Διαδραστικός χάρτης δείχνει τη χρονική και γεωγραφική πορεία του στην Ανατολική Μεσόγειο
Οι κάτοικοι καλούνται να μετακινηθούν προς τα Στύρα
Καίγεται δάσος κοντά στα Μεσοχώρια
Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις
Μεγάλη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής
Σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών - Κινητοποίηση των αρχών
Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα, οι επιστήμονες ξεκαθαρίζουν τους πραγματικούς κινδύνους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.