- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Σαρηγιάννης: «Και 4.900 κρούσματα σε μια μέρα μπορεί να δούμε»
«Έχουμε επιβράδυνση της πτωτικής πορείας της πανδημίας, χρειάζεται προσοχή» τόνισε
Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης προειδοποίησε ότι τα κρούσματα κορωνοϊού αναμένεται να ανέβουν και πάλι, φθάνοντας ακόμη και τα 4.900 στα τέλη Σεπτεμβρίου.
Για τα κρούσματα κορωνοϊού και την πορεία της πανδημίας Covid-19 στην Ελλάδα μίλησε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Το καλοκαίρι ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι υπάρχει κίνδυνος για 5.000 κρούσματα χωρίς μέτρα, ενώ δεν είχε αποκλείσει και το σενάριο για 8.000 κρούσματα και 60 θανάτους στα τέλη Σεπτέμβρη.
Στις νέες του δηλώσεις εκτιμά πως θα υπάρξει αναστροφή, με τα κρούσματα κορωνοϊού να αυξάνονται το επόμενο χρονικό διάστημα.
«Ημαστε σε κάμψη, ήμαστε σε καθαρή πτωτική πορεία περίπου 12 μέρες πριν», εξήγησε μιλώντας στον Παύλο Τσίμα, υπογραμμίζοντας: «Έχουμε επιβράδυνση της πτωτικής πορείας, και αυτήν τη στιγμή ο κυλιόμενος εβδομαδιαίος μέσος όρος είναι σε σταθερότητα».
Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη, αυτό σημαίνει ότι «πέφτουμε ακόμα, αλλά πιο αργά» αν και επεσήμανε πως αυτό αποτελεί «προάγγελο» μιας μεταβολής της εικόνας που αναμένεται από 18 έως 20 Σεπτεμβρίου, με μια αναστροφή σε αυξητική πορεία.
Αυτή η αναστροφή, όπως εκτίμησε, μπορεί να οδηγήσει σε ημερήσια αυξητική τιμή πάνω από 4.000 με 4.500 κρούσματα προς το τέλος του μήνα, ενώ ο εβδομαδιαίος μέσος όρος θα είναι γύρω στα 3.500 με 3.700. «Και 4.900 σε μια μέρα μπορούμε να δούμε, άλλα θα είναι μια μέρα» σημείωσε.
Θάνατοι από κορωνοϊό στην Ελλάδα - Τι είπε ο Σαρηγιάννης
«Το καλό νέο είναι ότι η εικόνα των περίπου 40 θανάτων δεν θα συνεχιστεί, θα πάμε προς τους 30 εβδομαδιαίο μέσο όρο. Ομως, μετά -προς τα μέσα Οκτωβρίου- μπορούμε να φτάσουμε στους 37, καθώς θα έχουν συμβάλει και τα σχολεία λόγω μετάδοσης στο σπίτι» πρόσθεσε.
Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του επανέλαβε πως ο εμβολιασμός είναι το «βασικό μας όπλο», συμπληρώνοντας: «Από τώρα μέχρι τις 21 Οκτωβρίου περιμένουμε μια διακύμανση 30 με 40 θανάτους την ημέρα».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Live η πορεία των φαινομένων
Λόγω των πλημμύρων και κατολισθήσεων - Θα ισχύσει για 3 μήνες
Βροχοπτώσεις που έφτασαν τα 64 χιλιοστά προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες και ζημιές
Στην κηδεία ο Βασίλης Κικίλιας - Στο νοσοκομείο παραμένει 50χρονη λιμενικός
Η ανακοίνωση της ΣΤΑ.ΣΥ.
Ενεργοποιούνται διαδικασίες άμεσης αποκατάστασης μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα
Εικόνες αποκάλυψης μετά τη φονική κακοκαιρία
Δέκα ερωτήσεις και απαντήσεις για τους εμβολιασμούς
Δείτε εικόνες και βίντεο από τις προσπάθειες να απομακρύνουν πέτρες και λάσπες από τα αυτοκίνητα και τις αυλές τους
Akylas, Marseaux, Good Job Nicky ή Evangelia;
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τροποποιήσεις
Μποτιλιάρισμα στο σημείο
Η Καθηγήτρια Οικονομικών και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στέκεται δίπλα της
Εκατοντάδες κλήσεις στην Άμεση Δράση για παροχή βοήθειας
Πολύ δύσκολη κατάσταση σε πολλούς δρόμους της περιοχής
Το τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 07:15 στη συμβολή των οδών Μακρυγιάννη και Εσπερίδων στον Εύοσμο
Τι ανέφερε ο κτηνοτρόφος
Στην Αττική έπεσαν 150 τόνοι νερού ανά στρέμμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.