- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μένιος Φουρθιώτης: Τρίτη εισαγγελική έρευνα σε βάρος του
Καταγγελίες ότι χρησιμοποιούσε πλαστή ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ
Μένιος Φουρθιώτης: Τρίτη εισαγγελική έρευνα - Η εντολή από την εισαγγελία μετά τις καταγγελίες ότι χρησιμοποιούσε πλαστή ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ.
Τρίτη εισαγγελική έρευνα διετάχθη από την προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, σε βάρος του Μένιου Φουρθιώτη.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η νέα δικογραφία αφορά την ιδιότητα του δημοσιογράφου-μέλους της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) που προέβαλε ο παρουσιαστής, επιδεικνύοντας σύμφωνα με καταγγελίες, πλαστή ταυτότητα μέλους της δημοσιογραφικής ένωσης.
Καταγγελίες αναφέρουν ότι ο παρουσιαστής φέρεται μέσω της πλαστής ταυτότητας της ΕΣΗΕΑ να είχε πετύχει να κατέχει πλαστό δελτίο διαπίστευσης, ώστε να μπορεί να έχει απρόσκοπτη πρόσβαση σε υπουργεία. Μάλιστα, η υπόθεση έφτασε στην εισαγγελία μετά από καταγγελία του μέλους της ΕΣΗΕΑ, Γιώργου Βότσκαρη.
Ειδικότερα, η εντολή της προϊσταμένης της εισαγγελίας προς τον εισαγγελέα, Νίκο Στεφανάτο, ο οποίος και ανέλαβε την έρευνα, είναι να εξακριβώσει αν στην υπόθεση προκύπτει η διάπραξη του αδικήματος της πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατ΄ εξακολούθηση. Ο εισαγγελικός λειτουργός θα παραλάβει και την σχετική αναφορά της Ένωσης Συντακτών, η οποία διευκρινίζει πως ο Μένιος Φουρθιώτης δεν είναι μέλος της, ζητώντας την πλήρη και άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.
Στη δικογραφία θα συσχετιστεί και ο φάκελος που έφθασε αργά το μεσημέρι στην εισαγγελία από τον Πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα. Στον φάκελο ο κ. Τασούλας περιλαμβάνει τα έγγραφα που είχε προσκομίσει ο Μένιος Φουρθιώτης προκειμένου να εξασφαλίσει διαπίστευση για την είσοδό του στο Κοινοβούλιο, χωρίς ωστόσο να του χορηγηθεί σχετική άδεια.
Υπόθεση Φουρθιώτη: Η Βουλή θα στείλει φάκελο στη Δικαιοσύνη
Φάκελο στην Δικαιοσύνη για τον Μένιο Φουρθιώτη αναμένεται να στείλει και η Βουλή των Ελλήνων με το ερώτημα της πιθανής εξαπάτησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το protothema.gr, στις αρχές του έτος ο Μένιος Φoυρθιώτης επιχείρησε να αποσπάσει διαπίστευση κοινοβουλευτικού συντάκτη, στέλνοντας στο γραφείο τύπου της Βουλής τα σχετικά δικαιολογητικά. Μεταξύ των εγγράφων απέστειλε βιογραφικό και την δημοσιογραφική ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ η οποία όπως πρόσφατα αποδείχθηκε είναι πλαστή.
Η εξέταση του σχετικού αιτήματος εκκρεμούσε από τότε, ωστόσο μετά τις αποκαλύψεις και την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ ότι ο Φουρθιώτης έχει πλαστογραφήσει την ταυτότητα της ένωσης, ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας αποφάσισε να διαβιβάσει τα στοιχεία στον εισαγγελέα με το ερώτημα της απόπειρας απάτης.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιών
Ο ΟΣΕΘ ανακοίνωσε τον νέο συγκοινωνιακό σχεδιασμό - Νέες γραμμές και τροποποιήσεις υφιστάμενων δρομολογίων
Το Σάββατο αναμένεται η μεγαλύτερη κίνηση, με 25 δρομολόγια και 31.392 επιβάτες από το λιμάνι του Πειραιά
11 εναέρια μέσα στη μάχη με τις φλόγες
Πέρσι πάνω από 1,5 εκατομμύριο Τούρκοι πραγματοποίησαν συνολικά 2,6 εκατομμύρια επισκέψεις στα ελληνικά νησιά
Δημοσιογράφοι κορυφαίων διεθνών μέσων ανακαλύπτουν τη μαγεία του ελληνικού νησιού
Οι έλεγχοι για παράνομη κατάληψη αιγιαλού συνεχίζονται με αμείωτη ένταση
Ζητά εντατικοποίηση των μέτρων - Αναμένεται κορύφωση της διασποράς
Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις Σαμαρά, Σπίρτζη και Κεσσέ
Ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο - Παράδοση μήνες νωρίτερα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα
Στο Α' Νεκροταφείο ο Αντώνης Σαμαράς, η σύζυγός του Γεωργία Κρητικού και ο γιος τους
Αυτοψία Νίκου Ταχιάου στους 5 νέους σταθμούς - Στόχος η εμπορική λειτουργία μέχρι το τέλος του μήνα
Μπαράζ αυθαιρεσιών σε νησιά
Τρίτος δημοφιλέστερος μεσογειακός προορισμός η χώρα μας
Ο ρόλος που της αποδίδεται στην υπόθεση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.