- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Από 1η Απριλίου θα λειτουργήσουν ακόμα δύο mega εμβολιαστικά κέντρα στην Αττική - Ένα στο Περιστέρι και ένα στο Ελληνικό
Στην πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα, ιδιαίτερα όμως στην Αττική, αλλά και στην εξέλιξη του προγράμματος εμβολιασμού αναφέρθηκαν στις δηλώσεις τους ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.
Ο κ. Θεμιστοκλέους, ξεκίνησε αναφερόμενος στα μέχρι στιγμής δεδομένα για το πρόγραμμα εμβολιασμού στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, ανέφερε πως: «Σήμερα έχουν γίνει ως τώρα 29.000 εμβολιασμοί κι έχουμε κάνει από την πρώτη μέρα 1.464.000 εμβολιασμοί. 993.000 συμπολίτες μας έκαναν τουλάχιστον την πρώτη δόση, ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 9,74%. 471.000 συμπολίτες μας έκαναν και τις δύο δόσεις. Αύριο μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να ξεπεράσουμε το 1.000.000 εμβολιασμένους πολίτες τουλάχιστον με μία δόση».
Διαβάστε επίσης: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικιακές ομάδες 70-74 και 65-69
Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των εμβολιασμών, λέγοντας: «Από την Παρασκευή έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού των ατόμων με υποκείμενα νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου, της ομάδας Α. Ως τώρα κλείστηκαν περισσότερα από 100.000 ραντεβού και σήμερα ξεκίνησε ο εμβολιασμός των μεταμοσχευμένων στα νοσοκομεία της χώρας. Ο εμβολιασμός των ειδικών κατηγοριών αναμένεται να ολοκληρωθεί ως τις αρχές Απριλίου.
Η ένταξη των πολιτών στην ομάδα Α έγινε από την ΗΔΙΚΑ σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, τηρώντας κάποια πολύ συγκεκριμένα και πολυπαραγοντικά κριτήρια.
Από την Τετάρτη, 31/3, οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν αίτηση στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr ώστε να ενταχθούν -αν δεν είναι- στην ομάδα Α. Αυτό αφορά πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις.
Και συνέχισε: «Την Παρασκευή 26/3, θα ανοίξει η πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού οι 70-74 ετών και μετά από κάποιες μέρες, στις αρχές Απριλίου, θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού των 65-69 ετών.
Ανοίγουν ακόμα δύο mega-εμβολιαστικά κέντρα
Σύμφωνα με τον ίδιο, την 1η Απριλίου ανοίγουν και τα άλλα δύο mega-εμβολιαστικά κέντρα, στο Ελληνικό και στο κλειστό Περιστερίου.
Για την εστίαση και τον τουρισμό, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι μετά το εμβολιασμό της Ομάδας Β το Μάιο, αλλά και των εκπαιδευτικών, θα υπάρξει σχεδιασμός εάν θα εμβολιαστούν και συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες.
Όσον αφορά στις παραδόσεις, αποκάλυψε ότι αναμένουμε 1.100.000 δόσεις από την Pfizer, 450.000 δόσεις από την AstraZeneca, 100.000 δόσεις από την Moderna, ενώ από την Johnson & Johnson έγινε γνωστό ότι θα τηρηθεί η δέσμευση για 1,3 εκ. δόσεις προς τη χώρα μας μέχρι τον Ιούνιο.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Τα ίχνη της χάθηκαν από χώρο παιδικής προστασίας
Οι δικαστές έδωσαν όνομα, τόπο βάπτισης και όρισαν διατροφή σε υπόθεση διαζευγμένων γονέων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων
Δύο σεσημασμένοι κακοποιοί ταυτοποιήθηκαν από τη Δίωξη Εκβιαστών για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν
Αυξημένη κίνηση και καθυστερήσεις σε Κηφισό, Κηφισίας, Μεσογείων, Παραλιακή και βασικούς άξονες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.