Ελλαδα

Κακοκαιρία: Ποια σχολεία είναι κλειστά σήμερα |19.01.2021

Σε Αττική και Μακεδονία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΕΤΟΥ
ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΕΤΟΥ © EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Με απόφαση της Περιφέρειας κλειστά και σήμερα Τρίτη τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σε ορισμένους δήμους της χώρας, λόγω κακοκαιρίας

Kλειστά θα παραμείνουν σήμερα, Τρίτη 19 Ιανουαρίου, νηπιαγωγεία και δημοτικά σε ορισμένους δήμους της Αττικής, όπου συνεχίζεται η χιονόπτωση και επικρατεί ισχυρός παγετός που έφερε το κύμα κακοκαιρίας «Λέανδρος». Την απόφαση αυτή έλαβε ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, κατόπιν σχετικών συστάσεων και εισηγήσεων των οικείων δήμων. 

Συγκεκριμένα, τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά μετά τη σημερινή έντονη χιονόπτωση, είναι όλα τα δημοτικά και νηπιαγωγεία  

  • στους δήμους Ωρωπού και Διονύσου 
  • στις δημοτικές ενότητες Βαρνάβα και Γραμματικού του δήμου Μαραθώνα  
  • στις δημοτικές ενότητες Βιλλίων και Ερυθρών του δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας.

Η Περιφέρεια, ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών δεδομένων, θα επαναξιολογήσει την κατάσταση αύριο το πρωί, ενώ συστήνει στους πολίτες, σε περιοχές που υπάρχει παγετός, να μετακινούνται με ιδιαίτερη προσοχή και να ακολουθούν τις οδηγίες και συστάσεις των τοπικών αρχών.  

Ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης επισήμανε σχετικά:

«Η ασφάλεια των μαθητών είναι η απόλυτη και μόνη προτεραιότητά μας. Μετά από σχετικά αιτήματα των δήμων της Αττικής, όπου τα καιρικά φαινόμενα εξακολουθούν να είναι έντονα και να σημειώνονται χιονοπτώσεις και να επικρατεί ισχυρός παγετός, προχωρήσαμε στην απόφαση να παραμείνουν κλειστά και αύριο Τρίτη τα σχολεία».

Ποιες περιοχές της Μακεδονίας θα έχουν κλειστά σχολεία

Στον Δήμο Βέροιας δεν θα λειτουργήσει το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Ριζωμάτων, λόγω χαμηλών θερμοκρασιών.

Στον Δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής, λόγω ολικού παγετού, θα παραμείνουν κλειστά τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία, οι παιδικοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ σε έξι κοινότητες και συγκεκριμένα σε Αρναία, Στανό, Παλαιοχώρι, Νεοχώρι, Βαρβάρα και Μεγάλη Παναγία.

Στον Δήμο Κιλκίς θα χτυπήσει μία ώρα αργότερα το κουδούνι στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο και στο Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.
Κλειστά θα παραμείνουν και τα σχολεία στη Δυτική Μακεδονία εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών και του ολικού παγετού.

Με απόφαση των δημάρχων των Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς και Γρεβενών, τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και οι Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής όλα τα σχολεία στις περιοχές αυτές θα παραμείνουν κλειστά. Ανοικτοί θα είναι μόνο οι παιδικοί Σταθμοί στον Δήμο Φλώρινας, στον Δήμο Σερβίων της ΠΕ Κοζάνης και στον Δήμο Γρεβενών.

Οι δήμαρχοι των παραπάνω περιφερειακών ενοτήτων επισημαίνουν ότι λόγω των μέτρων Covid -19 δεν μπορεί να λειτουργούν τάξεις με ανοικτά παράθυρα, όταν την ίδια στιγμή η εξωτερική θερμοκρασία είναι κάτω του μηδενός.
 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ