Visual Browsing

Εκπρόσωπος Ιερωνύμου: Δεν θα δεχόταν προνομιακή μεταχείριση

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος © EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
«Εφαρμόσθηκαν και εφαρμόζονται τα ίδια πρωτόκολλα που ακολουθούνται για κάθε νοσούντα από κορωνοϊό»
  • A-
  • A+
0
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Τι δηλώνει ο εκπρόσωπος της αρχιεπισκοπής για τα δημοσιεύματα περί «προνομιακής μεταχείρισής» του.

O διευθυντής του Γραφείου Τύπου, Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Χάρης Κονιδάρης, προχώρησε σε διευκρινιστική δήλωση σχετικά με τα δημοσιεύματα περί φαρμάκου από την Αμερική που χορηγήθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

«Στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, χορηγήθηκε και χορηγείται η ενδεδειγμένη θεραπεία που ακολουθείται για τους προσβληθέντες από κορωνοϊό ασθενείς αυτής της ηλικίας με το αυτό ιστορικό. Και στην περίπτωσή του, δηλαδή, εφαρμόσθηκαν και εφαρμόζονται τα αυτά πρωτόκολλα που ακολουθούνται για κάθε νοσούντα από COVID-19, ο οποίος ανήκει στην αυτή κατηγορία ασθενών», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χάρης Κονιδάρης και προσέθεσε ότι:

«Ούτως ή άλλως, ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος δεν θα δεχόταν ποτέ να τύχει "εξειδικευμένης" ή "προνομιακής" μεταχείρισης, τόσο λόγω της ιδιότητάς του όσο, κυρίως, λόγω του χαρακτήρα του. Σε κάθε πτυχή της διαδρομής και της πορείας του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πορεύθηκε και πορεύεται με τα ίδια δικαιώματα και με τις ίδιες υποχρεώσεις που έχει κάθε πολίτης σε αυτόν τον τόπο. Και έτσι θα συνεχίσει. Γιατί αυτό πιστεύει. Γιατί ο ίδιος πρωτίστως θεωρεί ότι η υγεία του και η ζωή του έχουν την αυτή αξία και την αυτή βαρύτητα με την υγεία και με τη ζωή του κάθε συνανθρώπου μας. Πλην, όμως, το ράσο που φέρει τον καθιστά, προφανώς, όπως άλλωστε και κάθε κληρικό στην πατρίδα μας, πιο βολικό και πιο εύκολο στόχο για τους ολίγους, πλην όμως ποικίλους ελεύθερους σκοπευτές...».

«Επιστήμονες, αλλά και λοιποί παρατρεχάμενοι, παράγοντες, αναλυτές, σχολιαστές και παντός είδους κήνσορες, είδη, δυστυχώς, ενδημικά στην Ελλάδα, οι οποίοι ούτε γνωρίζουν τον ιατρικό φάκελο του ασθενούς ούτε τον παρακολουθούν προσωπικά, καθώς δεν είναι οι θεράποντες ιατροί του, καλόν είναι να ασχολούνται με τις όποιες εργασίες τους και να μην περιφέρουν στη δημόσια σφαίρα την άγνοια, την ασχετοσύνη και τις μυθοπλασίες τους, μαζί με την ακόρεστη επιθυμία για προβολή τους. Γιατί, το μόνο που "πετυχαίνουν", διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, είναι να εκθρέφουν το τέρας του λαϊκισμού, να δηλητηριάζουν την ίδια την κοινωνία και να διχάζουν, ιδιαίτερα σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή που μόνον ενωμένοι γύρω από τις κοινές αρχές και αξίες, που μας συνέχουν ως Έλληνες, μπορούμε να υπερνικήσουμε, όπως και θα το επιτύχουμε, και αυτή την εθνική δοκιμασία της πανδημίας», καταλήγει.

Σχετικα
Γώγος για κολχικίνη - Τι ισχύει για τη χορήγησή της σε ασθενείς
Γώγος για κολχικίνη - Τι ισχύει για τη χορήγησή της σε ασθενείς

Κοτανίδου: Δεν υπήρχε κανένα φάρμακο που ήρθε από την Αμερική

Η διευθύντρια της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Αναστασία Κοτανίδου, διέψευσε τα ίδια δημοσιεύματα σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχε κανένα φάρμακο που να ήρθε από την Αμερική ούτε για τον έναν ούτε για τον άλλον Αρχιεπίσκοπο. Τα θεραπευτικά μέσα που ακολουθούν όλοι οι ασθενείς στην Ελλάδα αυτό το διάστημα, ακολουθήθηκαν και στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο. Και ευτυχώς ο ένας ήδη πήγε στο σπίτι του και ελπίζω ότι πολύ σύντομα και ο άλλος θα καταφέρει να εξέλθει».

Οι αναρτήσεις περί χορήγησης θεραπείας από τις ΗΠΑ

Μέσα από αναρτήσεις στα social media διακινήθηκε η ψευδής πληροφορία περί χορήγησης ειδικής θεραπείας από τις ΗΠΑ στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, η οποία και διαψεύστηκε σήμερα. 

Σχετικα
Κολχικίνη: Πολίτες ψάχνουν στα φαρμακεία να την αγοράσουν
Κολχικίνη: Πολίτες ψάχνουν στα φαρμακεία να την αγοράσουν

Ανάμεσα στα πρόσωπα που έγραψαν για τη χορήγηση του φαρμάκου που δόθηκε στον Ντόναλντ Τραμπ ήταν ο πρώην υπουργός Πάνος Καμμένος και η δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα. 

«Πόσο Χριστιανικό είναι άραγε να έρχεται ειδική θεραπεία για τον 90 ετών και πριν μια εβδομάδα να έφυγαν 27 χρόνος από τις Σέρρες και νέος πατέρας ο DJ που δεν είχαν πρόσβαση στην ειδική θεραπεία να εξηγήσουν στους γονείς και στα παιδιά των νεκρών … ΗΜΑΡΤΟΝ ΠΙΑ», έγραψε την Τρίτη στο Τwitter ο Πάνος Καμμένος. 

H Έλενα Ακρίτα σχολίασε μέσα από ανάρτησή της στο Facebook την πληροφορία για το φάρμακο από την Αμερική. «Φέρνουν ειδικό φάρμακο από την Αμερική για τον Ιερώνυμο. Μόνο για τον Ιερώνυμο. Όχι για τους “άλλους”. Οι “άλλοι” είναι οι πενήντα, εξήντα, εβδομήντα νεκροί κάθε μέρα. Νεκροί χωρίς ονοματεπώνυμο. Οι “άλλοι” λέμε οι “άλλοι”.
Φέρνουν ειδικό φάρμακο από την Αμερική για τον Ιερώνυμο. Μόνον. Γιατί στην Ελλάδα της πανδημίας όλοι είμαστε ίσοι, αλλά μερικοί είναι πιο ίσοι από τους άλλους». 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5