- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Νοσηλευτής - Άγιος Παντελεήμονας: «Δεν είμαι εγώ ο ασθενής μηδέν»
Τι υποστηρίζει ο νοσηλευτής του γηροκομείου στον Άγιο Παντελεήμονα με τα 41 κρούσματα
«Δεν είμαι εγώ ο ασθενής μηδέν - Αν είχα αυτά τα συμπτώματα νωρίτερα θα είχα σταματήσει κατευθείαν», λέει ο νοσηλευτής από το γηροκομείο.
Ο νοσηλευτής που σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, φέρεται να μετέφερε τον κορωνοϊό μέσα στο γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα, έσπασε τη σιωπή του. Σύμφωνα με τα όσα είπε στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha», δεν είναι εκείνος ο ασθενής μηδέν. Δεν κόλλησε εκείνος δηλαδή τον κορωνοϊό στους ηλικιωμένους του γηροκομείου αλλά, όπως τόνισε, τον κόλλησαν εκείνοι.
Για την ακρίβεια υποστηρίζει ότι ένας ηλικιωμένος που τελικά πέθανε στο νοσοκομείο από κορωνοϊό, είχε κολλήσει πρώτος τον ιό.
«Στις 17 Σεπτεμβρίου άρχισε ο πονοκέφαλος, είχα κόπωση. Δεν ήξερα ότι ήμουν θετικός. Μετά τις 20 Σεπτεμβρίου εμφάνισα βήχα, πυρετό και δύσπνοια. Αν είχα αυτά τα συμπτώματα νωρίτερα θα είχα σταματήσει κατευθείαν», είπε μεταξύ άλλων ο νοσηλευτής, τονίζοντας ότι δεν έφυγε από το γηροκομείο λόγω του κορωνοϊού αλλά γιατί βρήκε αλλού δουλειά.
Σύμφωνα με τα όσα είπε ο νοσηλευτής, ο ηλικιωμένος που τελικά πέθανε από κορωνοϊό, είχε εμφανίσει συμπτώματα πέντε ημέρες πριν από τον νοσηλευτή και συγκεκριμένα στις 12 Σεπτεμβρίου.
«Είχα ενημερώσει ότι υπήρχε κρούσμα. Ο ασθενής ήταν μιάμιση βδομάδα με συμπτώματα, από τις 12 Σεπτεμβρίου. Εγώ του έκανα κορτιζόνη με εντολή γιατρού. Τα συμπτώματα άρχισαν με πυρετό πάνω από 38. Μόλις είδα ότι μπήκε οξυγόνο, ενημέρωσα το γηροκομείο ότι ο άνθρωπος αυτός δεν πρέπει να είναι εδώ. Αυτά είναι γραμμένα».
Όσο για τις μαρτυρίες που λένε ότι ο νοσηλευτής φορούσε διπλά γάντια και μάσκες ίσως γιατί γνώριζε ότι είχε κορωνοϊό, ο ίδιος εξήγησε:
«Φορούσα διπλά γάντια. Φορούσα γιατί είχαν ήδη κρούσμα μέσα, τον ασθενή που απεβίωσε. Πώς λοιπόν να μη φοράω διπλά γάντια, διπλή μάσκα και προσωπίδα; Υπάρχουν κάμερες που τα έχουν καταγράψει. Και άλλοι ασθενείς ανέβασαν πυρετό μετά τον πρώτο ασθενή. Οι δύο ήταν στο ίδιο δωμάτιο με αυτόν. Κάποιοι άνθρωποι εκεί μέσα, ξέρουν πάρα πολύ καλά τι έχει γίνει».
«Δεν έχω καμία ευθύνη. Δεν ήξερα ότι είμαι θετικός. Αν το ήξερα, θα είχα σταματήσει επιτόπου. Αν δε μιλούσα γινόταν μακελειό εκεί με τους ανθρώπους. Δεν είμαι το κρούσμα μηδέν» συμπλήρωσε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συναγερμός για ισχυρές βροχές και θυελλώδεις νοτιάδες - Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα Δήμοι και Περιφέρειες
Ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι - Πότε θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα
Νεφώσεις και τοπικές βροχές στις περισσότερες περιοχές - Αναλυτική πρόγνωση από το meteo και την ΕΜΥ
Eναλλάξ διακοπές κυκλοφορίας σε δεξιά ή αριστερή λωρίδα
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.