Visual Browsing

Οικογένεια από τη Θεσσαλονίκη γυρνά τον κόσμο εν μέσω πανδημίας

Οικογένεια από τη Θεσσαλονίκη γυρνά τον κόσμο εν μέσω πανδημίας
Οικογένεια από τη Θεσσαλονίκη γυρνά τον κόσμο εν μέσω πανδημίας © ΑΠΕ-ΜΠΕ
Με συντροφιά ο ένας τον άλλον, ο Άκης, η Βούλα και η μικρή Αναστασία συνεχίζουν το ταξίδι τους μέσα στον «Καριμπούνη»
  • A-
  • A+
0
Θέλοντας να γυρίσουν τον πλανήτη σε έξι χρόνια, μία οικογένεια από τη Θεσσαλονίκη συνεχίζει το ταξίδι της εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Παρά τις ριζικές αλλαγές που έχει φέρει στις ζωές όλων των ανθρώπων του πλανήτη ο κορωνοϊός, ο Άκης, η Βούλα και η Αναστασία, μία οικογένεια από τη Θεσσαλονίκη αποφάσισαν να συνεχίσουν το ταξίδι τους στον κόσμο εν μέσω της πανδημίας.

Στο τελευταίο βίντεο που μοιράστηκαν με το κοινό στα κοινωνικά μέσα διασχίζουν τη Βουδαπέστη ενώ είναι ήδη περίπου 15 ημέρες στο δρόμο μέσα στον «Καριμπούνη», όπως έχουν «βαφτίσει» οι φίλοι τους, το αυτοκινούμενο όχημα που θα είναι το σπίτι τους για πολλά χρόνια.

«Το ταξίδι μας αυτό είναι τελείως διαφορετικό από εκείνο που είχαμε ξεκινήσει να κάνουμε πριν από τέσσερις μήνες, πριν από την πανδημία δηλαδή, όταν είχαμε μια κατεύθυνση προς την Ασία. Με την Covid-19 τα πάντα έχουν αλλάξει», λέει στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ο Άκης Τεμπερίδης από τη Θεσσαλονίκη, που μαζί με τη σύντροφό του Βούλα Νέτου ήταν το πρώτο ζευγάρι Ελλήνων που επιχείρησε και έκανε τον γύρο του κόσμου με αυτοκίνητο πριν από 13 χρόνια.

Οικογένεια από τη Θεσσαλονίκη γυρνά τον κόσμο εν μέσω πανδημίας
Στιγμιότυπο από τα ταξίδια της οικογένειας
Σχετικα
Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός έσβησε τη φωτιά από το πόδι διαδηλωτή
Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός έσβησε τη φωτιά από το πόδι διαδηλωτή

Ήταν μια εμπειρία καταλυτική για την υπόλοιπη ζωή και των δύο και ένα ταξίδι από το οποίο δεν επέστρεψαν «...ποτέ πραγματικά», όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά αναφέρει. Ένα ταξίδι που τώρα ξεκινά ξανά. Με το «σαράκι της ανακάλυψης και της απόδρασης από την καθημερινότητα» σε μια δεύτερη παγκόσμια διαδρομή να μην τους αφήνει να ησυχάσουν αλλά και με την οκτάχρονη Αναστασία πλέον να συμπληρώνει την οικογένεια/παρέα τους, οι δύο ταξιδευτές εδώ και μερικές ημέρες έχουν ξεκινήσει για νέες διαδρομές σε όλο τον κόσμο.

Οικογένεια από τη Θεσσαλονίκη γυρνά τον κόσμο εν μέσω πανδημίας
Σε μία από τις πολλές στάσεις της οικογένειας στο δρόμο τους για τον επόμενο προορισμό © ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έξι χρόνια σε ολόκληρο τον πλανήτη

Η οικογένεια έχει ως βασικό στόχο να περιδιαβεί τον πλανήτη για έξι χρόνια, όσο «θα διαρκέσει και το δημοτικό της μικρής», που θα είναι, όπως λένε, μια μαθήτρια που θα εκμεταλλευτεί στον μέγιστο βαθμό την τεχνολογία της τηλεκπαίδευσης.

Σχετικα
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη η μητέρα του μαθητή χωρίς το self test
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη η μητέρα του μαθητή χωρίς το self test

Οικογένεια από τη Θεσσαλονίκη γυρνά τον κόσμο εν μέσω πανδημίας
Στιγμιότυπο από τα ταξίδια της οικογένειας

Πώς όμως πήραν τη νέα απόφαση; «Από τη στιγμή που γεννήθηκε το παιδί μας τον καιρό που ζούσαμε στην Ιταλία μετά το πρώτο ταξίδι σε όλο τον κόσμο, το μυαλό μας δεν μπόρεσε ποτέ να ησυχάσει. Ξεκινήσαμε λοιπόν να σχεδιάζουμε ένα δεύτερο ταξίδι που πλέον θα κάναμε μαζί και οι τρεις, όχι από ματαιοδοξία, αλλά γιατί θέλαμε να μεταδώσουμε στο ίδιο το παιδί μας πια, αυτά τα όμορφα που ζήσαμε στο πρώτο ταξίδι», αναφέρει ο κ. Τεμπερίδης κι εξηγεί πως έχουν πια έναν «τεκμηριωμένο τρόπο για το πώς ταξιδεύουμε πια».

Οι όποιες ανησυχίες για ζητήματα που έχουν να κάνουν και με την ασφάλεια αλλά και την υγεία των μελών της οικογένειας αντισταθμίζονται από τις μεθόδους που το ζευγάρι έχει αναπτύξει για να ανταπεξέλθει στις όποιες δυσκολίες. Και να που η μεγαλύτερη στην περίπτωση του δεύτερου «The World off Road» ταξιδιού δυσκολία έτυχε να είναι η παγκόσμια πανδημία! Μια πραγματικότητα που ανάγκασε την οικογένεια να επιστρέψει στην Ελλάδα μια φορά για ένα σημαντικό διάστημα ,όταν έκλειναν τα σύνορα κατά τη διάρκεια του 1ου κύματος, ενώ ήταν ήδη καθ’ οδόν.

«Στις 10 με 15 Μαρτίου “έκλεινε” ουσιαστικά ολόκληρος ο κόσμος. Είχαμε ξεκινήσει για το τελικό ταξίδι μας τον Δεκέμβριο του 2019 από τη Θεσσαλονίκη, μετά από δυόμισι μήνες όμως και όταν έκλεισαν όλα τα σύνορα στην Κεντρική Ασία με το ξέσπασμα της Covid-19, γυρίσαμε μέσω Τουρκίας πίσω στην Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη. Εκεί περιμέναμε να ξεκινήσουμε και πάλι, κάτι που κάναμε τελικά στο ξεκίνημα του Αυγούστου», εξηγεί ο δημοσιογράφος από τη Θεσσαλονίκη, με τη νέα χάραξη του ταξιδιού να «στέλνει» πια την οικογένεια στο βορειότερο σημείο της Ευρώπης.

Οικογένεια από τη Θεσσαλονίκη γυρνά τον κόσμο εν μέσω πανδημίας
Ο «Καριμπούνης», το πιστό αυτοκινούμενο όχημα της οικογένειας © ΑΠΕ-ΜΠΕ

Άνοδος μέχρι το Βόρειο Ακρωτήρι

«Σήμερα, ευτυχώς τα σύνορα είναι ανοιχτά στην ΕΕ και αυτό είναι που έχουμε αποφασίσει να εκμεταλλευτούμε. Έτσι, μέχρι να βελτιωθούν επιδημιολογικά τα πράγματα, έχουμε πει να κάνουμε ένα ευρωπαϊκό ταξίδι μέχρι το Βόρειο Ακρωτήρι, στη Βόρεια Θάλασσα και στη Νορβηγία, ένα σημείο συμβολικό», εξηγεί ο κ. Τεμπερίδης, αναφερόμενος στο τρέχον πλάνο της οικογένειας και τονίζει πως η συνέχεια της πορείας θα καθοριστεί ουσιαστικά από την πανδημία.

Οικογένεια από τη Θεσσαλονίκη γυρνά τον κόσμο εν μέσω πανδημίας
Στιγμιότυπο από τα ταξίδια της οικογένειας

Έτσι, αν όλα πάνε καλά, μετά την Ευρώπη, το ζευγάρι και η μικρή ταξιδιώτισσα, η Αναστασία, είτε θα κατευθυνθούν προς την Κεντρική Ασία και τη Μογγολία είτε θα στείλουν το αυτοκίνητο - σπίτι τους προς τη Νότιο Αμερική για να αρχίσει και πάλι το κύριο σκέλος του «The World off Road». Ήταν η ήπειρος που είχαν αποχαιρετήσει πριν από μερικά χρόνια ως σημείο τερματισμού.

Τι τους δίνει δύναμη; Το... «όπλο» του ζευγαριού πάντως σε αυτό το μεγάλης διάρκειας εγχείρημα έχει όνομα αλλά και ένα πανέξυπνο και χαμογελαστό πρόσωπο. «Η Αναστασία μας πρέπει να ομολογήσω πως στα οκτώ της χρόνια είναι το... πιο θετικό στοιχείο σε αυτό μας το ταξίδι! Έχει πάντα ενθουσιασμό, κάνει φιλίες παντού, είναι απίστευτα κοινωνική και ο τρόπος που αντιμετωπίζει το κάθε τι είναι κάτι που δίνει και στους δύο μας πολλές φορές δύναμη», ομολογεί ο ‘Ακης Τεμπερίδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Σωτήρης Κυριακίδης

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5