- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
153 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα | 06.08.2020
Μόλις τα 11 σε πύλες εισόδου της χώρας - 14 οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ - Κανένας νέος θάνατος ασθενούς το τελευταίο 24ωρο
Επιβεβαιώθηκαν 153 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα σήμερα Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020 - Μόλις 11 σε πύλες εισόδου της χώρας.
Συνολικά 153 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε την Πέμπτη 8 Αυγούστου 2020 ο ΕΟΔΥ.
Από τα 153 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, μόλις 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τα 40 επιβεβαιώθηκαν στην Αττική και τα 38 στη Θεσσαλονίκη. Τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα από την έναρξη της πανδημίας Covid-19 έχουν φθάσει τα 5.123, εκ των οποίων το 54,6% αφορά άνδρες. Τα 1.370 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 2.551 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Παράλληλα, 14 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείων ανά την ελληνική επικράτεια. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 70 έτη και το 64,3% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Ο ΕΟΔΥ ενημέρωσε στη γραπτή του ανακοίνωση ότι 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Το τελευταίο 24ωρο δεν υπάρχει κάποιος νέος θάνατος ασθενούς με κορωνοϊό. Οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα είναι 210. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95,7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε κάνει λόγο για τρεις εστίες ανησυχίας αναφορικά με τον κορωνοϊό και τη διασπορά του σε περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα, έδωσε έμφαση: α) στις διελεύσεις από τα χερσαία σύνορα β) στις συναθροίσεις σε μπαρ, γάμους, βαπτίσεις και γ) στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα 153 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα | 8.6.2020
«Σήμερα ανακοινώνουμε 153 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5.123, εκ των οποίων το 54,6% αφορά άνδρες.
» 1.370 (26,7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.551 (49,8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
» 14 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 3 (21,4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 64,3% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
» Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 210 θανάτους συνολικά στη χώρα. 67 (31,9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95,7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».
Η γραπτή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα 153 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα σήμερα Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020 δόθηκε στη δημοσιότητα στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης των πολιτών για τη διασπορά του ιού στη χώρα.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τα μέτρα προληπτικής πυροπροστασίας
Η ιστορία ενός σταθμού που όλοι περιμένουν να μεταφερθεί, αλλά που εξακολουθεί να μένει εκεί όπου τον ξέρουν όλοι
Χιλιάδες μαθητές διεκδικούν μια θέση - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία
Αναλυτικά οι τροποποιήσεις στις Γραμμές 6 και 7 έως τις 30 Απριλίου
Αστάθεια σε Κρήτη και Δωδεκάνησα - Φυσιολογικές θερμοκρασίες στην υπόλοιπη Ελλάδα
Πότε θα τη δούμε στον ανοιξιάτικο ουρανό
Η συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην περιοχή
Ένα παγκοσμίου βεληνεκούς έργο που ενσωματώνει τη σύγχρονη τεχνολογία
Για ποια πάρκα πρόκειται
Αύριο η επίσκεψη από Μητσοτάκη - Μακρόν
Το σημείο έχει αποκλειστεί από πυροτεχνουργούς
Απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για τρεις κατηγορούμενους - Ένοχες δύο γυναίκες, αναμένεται η απόφαση για ποινές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.