- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνοϊός: Υποχρεωτική από σήμερα η μάσκα στα σούπερ μάρκετ
Ανησυχία και νέα μέτρα στο τραπέζι
Υποχρεωτική θα είναι μάσκα από σήμερα, Σάββατο 18 Ιουλίου, στα σούπερ μάρκετ όλης της χώρας στο πλαίσιο νέων μέτρων κατά τις εξάπλωσης του κορωνοϊού
Υποχρεωτική καθίσταται από σήμερα η χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ για καταναλωτές και εργαζόμενους.
Σύμφωνα με ανάρτηση του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη, «εκδίδεται ΚΥΑ με την οποία καθίσταται υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας στα σούπερ μάρκετ από τους εργαζομένους και καταναλωτές».
Κατά πληροφορίες από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων η κοινή υπουργική απόφαση υπεγράφη την Παρασκευή και ισχύει από το Σάββατο.
Σημειώνεται ότι τα τελευταία 24ωρο αυξάνονταν τα «καμπανάκια» από την επιστημονική κοινότητα για πρόσθετα μέτρα προστασίας, μετά την αύξηση κρουσμάτων που παρατηρείται στη χώρα.
Χαρακτηριστική, ως προς τη χρήση μάσκας, άλλωστε, ήταν η χθεσινή τοποθέτηση του λοιμωξιολόγου Μάριου Λαζανά, ο οποίος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είχε αναφέρει ότι η χρήση μάσκας πρέπει να γίνει υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους παρά το γεγονός ότι μέχρι τώρα υπήρχε σύσταση ή αυστηρή σύσταση. «Υποχρέωση σημαίνει ότι αν σε βρει χωρίς μάσκα μπορεί να έχεις και πρόστιμο. Μάσκες από τους επισκέπτες, μάσκες από τους πωλητές. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πώς πηγαίνεις σε έναν φούρνο και ψωνίζεις και δεν φορούν μάσκες οι πωλητές», τόνισε ο κ. Λαζανάς. Πρόσθεσε δε ότι «ακόμα και στις επιχειρήσεις, στους χώρους εργασίας, θα έπρεπε οι εργαζόμενοι να φορούν μάσκα».
Την άνοδο του μέσου όρου των κρουσμάτων επιβεβαιώνει η έκθεση προόδου του Παρατηρητηρίου COVID-19 που δείχνει αύξηση το διάστημα 8-15 Ιουλίου. Ο νέος μέσος όρος προσδιορίζεται πλέον στα 35 την ημέρα, από 25 κρούσματα που ήταν ο μέσος όρος της προηγούμενης έκθεσης αναφοράς. Ωστόσο, την ίδια ώρα, ο επιδημιολογικός δείκτης Rt βρίσκεται σταθερά κάτω από το 1, στο 0,4, παρά τον αυξημένο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων, κάτι που δείχνει ότι συνολικά η πορεία της επιδημίας δεν φαίνεται να επηρεάστηκε σημαντικά από την αύξηση του ποσοστού των επαφών.
Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 28 νέα κρούσματα στη χώρα, ενώ κατεγράφη, μετά από αρκετά 24ωρα και ένας θάνατος.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε θα τη δούμε στον ανοιξιάτικο ουρανό
Κατά τη διάρκεια του δρομολογίου από τον Πειραιά προς Χίο και Λέσβο
Βελτιώνεται το σκηνικό - O υδράργυρος θα αγγίξει τους 28 βαθμούς στα ηπειρωτικά
Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τα μέτρα προληπτικής πυροπροστασίας
Η ιστορία ενός σταθμού που όλοι περιμένουν να μεταφερθεί, αλλά που εξακολουθεί να μένει εκεί όπου τον ξέρουν όλοι
Χιλιάδες μαθητές διεκδικούν μια θέση - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία
Αναλυτικά οι τροποποιήσεις στις Γραμμές 6 και 7 έως τις 30 Απριλίου
Αστάθεια σε Κρήτη και Δωδεκάνησα - Φυσιολογικές θερμοκρασίες στην υπόλοιπη Ελλάδα
Πότε θα τη δούμε στον ανοιξιάτικο ουρανό
Η συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην περιοχή
Ένα παγκοσμίου βεληνεκούς έργο που ενσωματώνει τη σύγχρονη τεχνολογία
Για ποια πάρκα πρόκειται
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.