Visual Browsing

Αμβρόσιος: Aν μετανοήσει η Κεραμέως, θα άρω τον αφορισμό

Πρώην μητροπολίτης Καλαβρύτων, Αμβρόσιος
Πρώην μητροπολίτης Καλαβρύτων, Αμβρόσιος / © ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
Στρέφει τα πυρά του κατά της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου
  • A-
  • A+
0
Νέα ανάρτηση του πρώην μητροπολίτη Καλαβρύτων, Αμβρόσιου, για τη Νίκη Κεραμέως αλλά και τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο για τους αφορισμούς του.

Νέα επίθεση από τον πρώην μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο εναντίον της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως αλλά και κατά της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου με μία ανάρτηση.

Με ανάρτηση στο προσωπικό ιστολόγιό του, ο Αμβρόσιος δίνει τη δική του απάντηση στον «άκυρο και ανυπόστατο αφορισμό» -όπως τον χαρακτήρισε η ΔΙΣ- του Κυριάκου Μητσοτάκη, της Νίκης Κεραμέως και του Νίκου Χαρδαλιά. Κατηγορεί επίσης την υπουργό Παιδείας την για «πολεμική της διάθεση και συμπεριφορά εναντίον ημών των Ορθοδόξων Ελλήνων, εν αντιθέσει προς το ανενόχλητο τόσο των Μουσουλμάνων όσο και των Τεκτόνων». Καταγγέλλει, δε, την υπουργό ότι «πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων την προηγούμενη επιστολή του ίσως για να μη χάσει τα αξιώματά της στη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ, της οποίας, καθώς λέγεται, τυγχάνει Μέλος».

Ο πρώην μητροπολίτης υποστηρίζει πως δεν τρέφει κάποια κακία στην ψυχή του εναντίον της κ. Κεραμέως. «Την αγαπώ και την εκτιμώ! Αλλά ως λειτουργός του Θεού του Υψίστου δεν δύναμαι να αντιπαρέλθω την πολεμικήν εναντίον της Θείας Κοινωνίας. Την ικετεύω, λοιπόν, να αναγνώσει με πολλήν προσοχήν το περιεχόμενον της προσωπικής πρός αυτήν επιστολής μου, την οποίαν και δημοσιεύω σήμερον, και να προβεί σε μια διορθωτική δήλωση μετανοίας δημοσίως, οπότε αμέσως θα άρω τον επιβληθέντα Αφορισμόν!».

Σε ό,τι αφορά στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, η οποία χαρακτήρισε τον αφορισμό του ως ανίσχυρο και ανυπόστατο, ο Αμβρόσιος ισχυρίζεται πως η ανακοίνωση είναι «εντελώς αστήρικτη. Το περιεχόμενο αυτού του ανακοινωθέντος είναι ψευδέστατο».

Σχετικα
Κεραμέως: Η επαγγελματική εκπαίδευση, συνειδητή επιλογή
Κεραμέως: Η επαγγελματική εκπαίδευση, συνειδητή επιλογή

Αναλυτικά η ανάρτησή του

«Η Υπουργός Παιδείας καί Θρησκευμάτων Κυρία Κεραμέως, αμέσως μετά τόν επιβληθέντα Αφορισμόν για την πολεμική της διάθεση και συμπεριφορά εναντίον ημών των Ορθοδόξων Ελλήνων, εν αντιθέσει πρός το ανενόχλητο τόσον των Μουσουλμάνων, όσον και των Τεκτόνων, προέβη στην ανωτέρω Δήλωση!

«Θα μπορούσα να απαντήσω με πολλούς τρόπους στο συγκεκριμένο θέμα. Ο καθένας μπορεί να λέει και να πράττει όπως κρίνει. …………. Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου. Τα υπόλοιπα δεν με αφορούν. Ας μην αφήσουμε, όμως, κάποιες ακραίες θέσεις και πράξεις να αμαυρώσουν το κλίμα και όλα αυτά τα σημαντικά που κερδίσαμε όλοι μαζί ενωμένοι».

Σχετικα
Νηπιαγωγεία: Από σήμερα (1/3) η ηλεκτρονική εγγραφή των παιδιών
Νηπιαγωγεία: Από σήμερα (1/3) η ηλεκτρονική εγγραφή των παιδιών

Αλλά και εμείς επίσης έχουμε ήρεμη τη συνείδησή μας, διότι πρίν ή προβούμε στη λήψη παιδαγωγικών μέτρων κατά της Κυρίας Κεραμέως, την ενημερώσαμε, την εδιδάξαμε, της εδώσαμε την ευκαιρία να σκεφθεί ωριμότερον και, τέλος, την προειδοποιήσαμε, ότι, εάν δεν ανακαλέσει την βλάσφημη Δήλωσή της κατά της Θείας Κοινωνίας, θα εχει σοβαρές συνέπειες! «Είπον καί ελάλησα και αμαρτίαν ουκ έχω!».

Επειδή, λοιπόν, οι πιστοί χριστιανοί μας, γιατί δε όχι και οι αγαθής προαιρέσεως αμερόληπτοι αναγνώστες μας, πρέπει να ενημερωθούν για όσα προηγήθησαν της επιβληθείσης ποινής -για παιδαγωγικούς και μόνον λόγους- δίδουμε σήμερα στη δημοσιότητα το περιεχόμενο της προηγηθείσης αλληλογραφίας, την οποίαν η Κυρία Υπουργός απέρριψε στον κάλαθο των αχρήστων, ίσως για να μη χάσει τα αξιώματά της στη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ, της οποίας, καθώς λέγεται, τυγχάνει Μέλος!

Παραδίδουμε, λοιπόν, στη δημοσιότητα την ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ μας επιστολή της 1ης Μαΐου καί παρακαλούμε όλους τους καλής θελήσεως ανθρώπους να ενημερωθούν.

Ως υστερόγραφο θα ηθέλαμε να ενημερώσουμε την Κυρία Υπουργό, ότι

α) Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ,ότι ο επιβληθείς Αφορισμός είναι «ανίσχυρος καί ανυπόστατος», την οποίαν περιέχει το Ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου της 17ης Μαΐου, ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΤΗΡΙΚΤΗ! Το περιεχόμενον αυτού του Ανακοινωθέντος είναι ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΟ!

β) Η τοποθέτηση του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, σε δημοσιογράφο της Καλαμάτας, όταν τον ερώτησε για τον αφορισμό ότι «Έχουμε να συζητήσουμε σοβαρά πράγματα, όχι να γελάμε μεταξύ μας» επαναλαμβάνω, ότι η τοποθέτηση αυτή είναι για κλάμματα! Εάν η Εκκλησία της Ελλάδος έχει στους κόλπους Της όχι μόνο τόσο αφιλάδελφους, αλλά και τόσο επιπόλαιους Αρχιερείς, να τους χαίρεται! Εάν δε και η Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών έχει ανάμεσά της τέτοιους Καθηγητές αθεολόγητους, σαν τον προαναφερθέντα «Αδελφό» Μητροπολίτη, τότε ας δεχθεί τα συλλυπητήρια μας!

γ) Επί τη Αρχιερωσύνη μου (= ο όρκος ενός Επισκόπου) διαβεβαιώ την Κυρία Υπουργό, ότι δεν τρέφω κάποια κακία στην ψυχή μου εναντίον Της!

Την αγαπώ και την εκτιμώ! Αλλά ως λειτουργός του Θεού του Υψίστου δεν δύναμαι να αντιπαρέλθω την πολεμικήν εναντίον της Θείας Κοινωνίας.

Την ικετεύω, λοιπόν, να αναγνώσει με πολλήν προσοχήν το περιεχόμενον της ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ πρός αυτήν επιστολής μου, την οποίαν και δημοσιεύω σήμερον, και να προβεί σε μια ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ δημοσίως, οπότε αμέσως θα άρω τον επιβληθέντα Αφορισμόν!»

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

«Το σφάλλειν ανθρώπινον! Το μετανοείν, αγγελικόν», λέγει η Εκκλησία μας!»

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5