1821 Digital Gallery

Δίκη Τοπαλούδη: Σοκάρει η απολογία του Ροδίτη κατηγορούμενου

Ελένη Τοπαλούδη
Ελένη Τοπαλούδη © Facebook
Ανατριχιαστική η περιγραφή του - Ξέσπασε ο πατέρας της Ελένης
 • A-
 • A+
0
«Το έπαιζε λίγο δύσκολη». Σοκάρει η απολογία του Ροδίτη κατηγορούμενου στη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, που ρίχνει όλο το φταίξιμο στον 21χρονο Αλβανό.

Δεν βίασε και δεν σκότωσε την Ελένη Τοπαλούδη ισχυρίστηκε ο 23χρόνος κατηγορούμενος με καταγωγή από τη Ρόδο στην απολογία του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, που άρχισε σήμερα και θα συνεχιστεί αύριο.

Ο 23χρονος κατηγορούμενος, μέσα στο σπίτι του οποίου η φοιτήτρια βιάσθηκε και κακοποιήθηκε φρικτά σύμφωνα με την κατηγορία, δήλωσε στο δικαστήριο πως ήταν παρών πλην όμως εντελώς αμέτοχος σε αναπάντεχο ξέσπασμα βίας του τότε φίλου και νυν συγκατηγορουμένου του, σε βάρος της 19χρονης. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως δεν σκότωσε και δεν βίασε την φοιτήτρια, για την οποία ανέφερε πως «το έπαιζε λίγο δύσκολη» και πως ότι έκανε μαζί της, ήταν επιθυμία της. «Ήθελε να γίνουν όλα αυτά, ήθελε να κάνουμε σεξ και οι τρεις μαζί».  

Ο 23χρονος κατηγορούμενος, ακολουθώντας και σήμερα τη πάγια τακτική του, μετέφερε και πάλι όλες τις ευθύνες για τη δολοφονία στον συγκατηγορούμενο του Αλβανικής καταγωγής, υποστήριξε πως ο ίδιος δεν μπόρεσε να αντιδράσει ακούγοντας τις φωνές της άτυχης Ελένης και τον ακολούθησε όταν του είπε «πάμε να την πετάξουμε». Ο κατηγορούμενος μάλιστα ισχυρίστηκε πως ο συγκατηγορούμενος του πιθανότατα του έριξε κάτι στο ποτό.

«Ο Αλέξανδρος με την Ελένη έκαναν σεξ. Μπήκα μετά εγώ. Το έπαιζε λίγο δύσκολη, άλλα ήθελε να γίνουν όλα αυτά. Ήθελε να κάνουμε σεξ και οι τρεις μαζί. Επειδή είπε η Ελένη στον Αλέξανδρο: “Ο Μανώλης είναι πιο άντρας πιο εσένα”, άρχισε να τη χτυπάει με το σίδερο στο κεφάλι. Του έλεγα σταμάτα, μην το κάνεις αυτό. Είχα πιει και κάτι φάρμακα για να είμαι χαλαρός. Έπιασε το μαχαίρι και την κάρφωνε στο λαρύγγι και της έλεγε είσαι σκληρόπετση. Μετά την πέταξε μέσα στην μπανιέρα. Την έκανε κρύο μπάνιο, αφού της έβγαλε ό,τι ρούχα φόραγε. Μετά την σήκωσε, την κατέβασε από τις σκάλες μόνος του, δεν τον βοήθησα καθόλου.

Σχετικα
Ποινική δίωξη στον ιερέα για τον βιασμό ανήλικης
Ποινική δίωξη στον ιερέα για τον βιασμό ανήλικης

»Στο μπάνιο την κοπανούσε στο νιπτήρα της έλεγε θα σου σπάσω το σβέρκο. Του είπα να την πάμε στο νοσοκομείο, κάποιο σφάλμα έγινε και την πήγε στα βράχια. Τη χτύπησε στα βράχια, την κατέβασε 100 μέτρα κάτω και της τράβηξε μια σπρωξιά και την πέταξε κάτω. Εγώ δεν βοήθησα. Μετά, πήγε σπίτι, καθάρισε το αίμα. Βοήθησα και εγώ στο καθάρισμα. Το σπίτι ήταν χάλια. Και μετά πήγαμε σπίτια μας. Εγώ κοιμήθηκα. Μετά κάθε ημέρα μου έλεγε να πούμε ψέματα, ότι την αφήσαμε στη περιοχή και κάποιοι άλλοι τη σκοτώσανε. Δεν τη βίασα, δεν τη σκότωσα, δεν της έκανα τίποτα» ανέφερε ο 23χρόνος Ροδίτης σε δικαστές και ενόρκους.

Ο 23χρόνος ισχυρίστηκε πως ο 21χρόνος συγκατηγορούμενος ήταν αυτός που του πρότεινε να βρεθούν οι τρεις τους και μάλιστα υποστήριξε ότι του έδειξε μήνυμα της άτυχης κοπέλας. Όπως ανέφερε τότε πήγαν στην κρεβατοκάμαρα ο 21χρόνος με την Ελένη και στη συνέχεια εκείνος. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι γνώρισε την Ελένη Τοπαλούδη μόλις μία ημέρα πριν από τη δολοφονίας της στις 27 Νοεμβρίου. «Εκείνη την  ημέρα ήμασταν με το αμάξι του πατέρα μου. Ο Αλέξανδρος την ημέρα που γνώρισα την Ελένη μου είχε πει: “μόνο μη την πειράξεις, θα της εξηγηθώ εγώ”. Και μετά ο Αλέξανδρος μου είπε για να κάνουμε τρίο. Είχα ακούσει ότι ο Αλέξανδρος τη βίαζε και την έδερνε...» είπε χαρακτηριστικά.

«Για το μοιραίο βράδυ ενώ είχαν πάει σε σουβλατζίδικο μετά πήγανε στο σπίτι του στην περιοχή Πεύκους όπου κατά τους ισχυρισμούς του «Βάλαμε 2 – 3 ποτά. Ο Αλέξανδρος δεν ήπιε. Μόνο εγώ και η Ελένη ήπιαμε. Πρέπει ο Αλέξανδρος να μου έριξε κάτι στο ποτό. Ο Αλέξανδρος με την Ελένη έκαναν σεξ. Μπήκα μετά εγώ. Το έπαιζε λίγο δύσκολη, άλλα ήθελε να γίνουν όλα αυτά. Ήθελε να κάνουμε σεξ και οι τρεις μαζί. Επειδή είπε η Ελένη στον Αλέξανδρο: «Ο Μανώλης είναι πιο άντρας από εσένα», άρχισε να τη χτυπάει με το σίδερο στο κεφάλι. Του έλεγα σταμάτα, μην το κάνεις αυτό. Είχα πιει και κάτι φάρμακα για να είμαι χαλαρός. Έπιασε το μαχαίρι και την κάρφωνε στο λαρύγγι και της έλεγε είσαι σκληρόπετση. Μετά την πέταξε μέσα στην μπανιέρα. Την έκανε κρύο μπάνιο, αφού της έβγαλε ότι ρούχα φόραγε. Μετά την σήκωσε, την κατέβασε από τις σκάλες μόνο, δεν τον βοήθησα καθόλου.  Στο μπάνιο την κοπανούσε στο νιπτήρα της έλεγε θα σου σπάσω το σβέρκο. Του είπα να την πάμε στο νοσοκομείο, κάποιο σφάλμα έγινε και την πήγε στα βράχια. Τη χτύπησε στα βράχια, την κατέβασε 100 μέτρα κάτω και της τράβηξε μια σπρωξιά και την πέταξε κάτω. Εγώ δεν βοήθησα.  Μετά πήγε σπίτι καθάρισε το αίμα. Βοήθησα και εγώ στο καθάρισμα. Το σπίτι ήταν χάλια. Και μετά πήγαμε σπίτια μας. Εγώ κοιμήθηκα. Μετά κάθε ημέρα μου έλεγε να πούμε ψέματα, ότι την αφήσαμε στη περιοχή και κάποιοι άλλοι τη σκοτώσανε. Δεν τη βίασα, δεν τη σκότωσα, δεν της έκανα τίποτα».

Σχετικα
Προφυλακιστέος ο 32χρονος για τον βιασμό 14χρονης στο Περιστέρι
Προφυλακιστέος ο 32χρονος για τον βιασμό 14χρονης στο Περιστέρι

Ακόμα ισχυρίσθηκε ότι ο συγκατηγορούμενος του Αλέξανδρος του έριξε κρυφά στο ποτό του μια ουσία για να μην καταλαβαίνει ενώ αποκάλεσε την άτυχη Ελένη παρανοϊκή υποστηρίζοντας ότι πριν το ραντεβού τους η φοιτήτρια είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, Γιάννης, ακούγοντας την απολογία του Ροδίτη κατηγορούμενου, δεν άντεξε και ξέσπασε όταν εκείνος αναφέρθηκε στα τελευταία λόγια της κόρης του. Ο 23χρόνος υποστήριξε πως η νεαρή κοπέλα είπε πριν μπούνε στο φορτηγάκι «θα δείτε αν τα μάθει ο πατέρας μου». Σε αυτό το σημείο ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη φώναξε «Αλήτες».

Ο διάλογος του Ροδίτη κατηγορούμενου με την έδρα:

 • Πρόεδρος: Ποιος σας είπε για το τρίο;
 • Κατηγορούμενος: Ο Αλέξανδρος μου το είπε στο γυμναστήριο. Μου έδειξε μήνυμα που έλεγε αν θέλουμε να κάνουμε τρίο. Μου είπε ότι του το έστειλε η Ελένη. Εγώ του απάντησα ναι.  Κανονίσαμε μετά το γυμναστήριο να πάμε να την πάρουμε. Ξεκινήσαμε κατά τις 9 με δέκα για το σπίτι της Ελένης. Πήρα το αμάξι του πατέρα μου γιατί το δικό μου ήταν στο συνεργείο.  Πήγαμε στην Ελένη, βγήκαμε έξω τη φορτώσαμε. Εγώ έκατσα πίσω ο Αλέξανδρος μπροστά και η Ελένη δίπλα. Ξεκινήσαμε για τους Πεύκους για το σπίτι μου. Ο Αλέξανδρος είχε προτείνει το εξοχικό μου. Η Ελένη είχε πιει και τα δικά της στο σπίτι της. Έτσι την έκοψα κοκαΐνη και μαύρο. Δεν το ξέρω 100% αλλά φαίνονταν ότι είχε πιει κάτι ήταν παρανοϊκή. Στο σπίτι όταν φτάσαμε εγώ με την Ελένη ήπιαμε 2 – 3 ποτά, ο Αλέξανδρος τίποτα. Εκείνη με τον Αλέξανδρο μίλαγαν, εγώ καθόμουν στην τηλεόραση. Μετά μπήκαν στην κρεβατοκάμαρα. Κάνανε ότι κάνανε δε ξέρω τι κάνανε, μετά βγήκανε. Μετά πήγα εγώ με την Ελένη πήγαμε στο ίδιο δωμάτιο για κανένα τέταρτο.
 • Πρόεδρος: Μετά τι έγινε; Ο Αλέξανδρος που ήταν;
 • Κατηγορούμενος: Εκεί που ήταν τα ποτά, έριξε κάτι μέσα στο ποτό, όταν εγώ ήμουν μέσα με την Ελένη. Μετά πήγαμε και οι τρεις στην κρεβατοκάμαρα. Ανέβηκαν οι δυο τους πάνω στο κρεβάτι και της έλεγε: «θα σε μαχαιρώσω» επειδή του είπε του είπε ότι εγώ ήμουν καλύτερος από εκείνον. Έτσι χύμα το πετάτε. Ο Αλέξανδρος αναστατώθηκε την έβριζε φώναζε, δε θυμάμαι αν τη χτύπησε πρώτα με το σίδερο ή αν τη μαχαίρωσε πρώτα. Τη χτυπούσε από τη ζήλεια του. Της χτυπούσε το κεφάλι κάτω στο πάτωμα και μετά τη χτυπούσε με το σίδερο στο κεφάλι».
 • Πρόεδρος: Εσείς τι κάνατε;
 • Κατηγορούμενος: Πήγα σε ένα άλλο δωμάτιο και έκλαιγα, του είπα σταμάτα, είχα πανικοβληθεί. Δεν προσπάθησα να τον σταματήσω. Έφυγα από το δωμάτιο όταν άρχισε να τη χτυπάει με το σίδερο. Η Ελένη φώναζε και του έλεγε σταμάτα.
 • Πρόεδρος: Και εσείς δεν πήγατε να δείτε;
 • Κατηγορούμενος: Δεν το έκανα δε ξέρω γιατί, έπρεπε να το κάνω
 • Πρόεδρος: Ο Αλέξανδρος λέει ότι εσείς τη χτυπήσατε;
 • Κατηγορούμενος: Υπάρχουν dna αποδείξεις
 • Πρόεδρος: Γιατί δεν ζητήσατε βοήθεια; Να φωνάξετε τη γιαγιά σας από κάτω, τον θείο σας. Να τηλεφωνήσετε στην αστυνομία.
 • Κατηγορούμενος: Δεν ήξερα αν ήταν από κάτω η γιαγιά δεν φώναξα βοήθεια να έρθει κάποιος. Μετά, ο Αλέξανδρος μου είπε «πάμε να τη πετάξουμε». Εγώ του είπα να πάμε στο νοσοκομείο. Έγινε κάποιο σφάλμα και πήγαμε στα βράχια. Εγώ οδηγούσα. Ο Αλέξανδρος ήταν στη καρότσα. Η Ελένη ήταν καθιστή δίπλα μου. Ο Αλέξανδρος μου είπε ότι θα την πάμε κάπου αλλού για να μην βασανίζεται. Τους φίλους μου τους άκουγα ότι και να μου έλεγαν. Ο Αλέξανδρος επέλεξε τη τοποθεσία. Εκείνος την έπιασε και την κατέβασε κάτω.
 • Πρόεδρος: Μόνος του;
 • Κατηγορούμενος: Ναι, τη σήκωσε στην αρχή την κοπάνησε στα βράχια. Μετά μόνος του τη κουβάλησε μέχρι κάτω. Την έσυρε. Δεν τον βοήθησα καθόλου
 • Πρόεδρος: Ο ιατροδικαστής όμως μας είπε ότι δεν είχε εκδορές από σύρσιμο
 • Κατηγορούμενος: Δεν ξέρω.
 • Πρόεδρος: Τον βλέπατε;
 • Κατηγορούμενος: Όχι.
 • Πρόεδρος: Πώς τα μάθατε;
 • Κατηγορούμενος: Ανέβηκε πάνω και μου είπε: «Πάμε όλα τελείωσαν». Μετά πήγαμε σπίτι. Καθάρισε. Καθάρισα και εγώ για να μην δουν το σπίτι έτσι οι δικοί μου. Τα πράγματα τα μάζεψε από την πρώτη φορά και τα πέταξε ο Αλέξανδρος. Μου είπε να τα καθαρίσω όλα με χλωρίνη και έτσι έκανα.
 • Πρόεδρος: Δεν σκεφτήκατε να πάτε στην αστυνομία;
 • Κατηγορούμενος: Ναι για αυτό παραδόθηκα.
 • Πρόεδρος: Πότε παραδοθήκατε;
 • Κατηγορούμενος: Μετά από επτά ημέρες.
 • Πρόεδρος: Επτά ημέρες τι κάνατε; Γιατί δεν πήγατε νωρίτερα;
 • Κατηγορούμενος: Ήταν λάθος, μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση της Ελένης.
 • Εισαγγελέας: Πώς αισθάνεστε;
 • Κατηγορούμενος: Καλά.
 • Εισαγγελέας: Σε σχέση με το γεγονός που έχει συμβεί, το οποίο δεν θα χαρακτηρίσω ατυχές συμβάν. αλλά βαρύτατο έγκλημα.
 • Κατηγορούμενος: Καθόλου καλά, μακάρι να μπορούσα να είμαι εγώ στη θέση της.
 • Εισαγγελέας: Νιώθετε τύψεις;
 • Κατηγορούμενος: Δεν νιώθω τύψεις, δεν έκανα τίποτα.
 • Εισαγγελέας: Για το ότι δεν λειτουργήσατε αποτρεπτικά; Δεν αισθάνεστε τύχεις για αυτό;
 • Κατηγορούμενος: Μπορώ να διακόψω... Επειδή λέτε ότι έκανα κάτι που δεν έκανα, νιώθω βαθύτατα άσχημα που δεν πήρα τη θέση της, να ήμουν εγώ στη θέση της να το πάθαινα εγώ όχι η Ελένη.
 • Εισαγγελέας: Για το ότι δεν μπορέσατε να το σταματήσετε πώς νιώθετε;
 • Κατηγορούμενος: Δεν αισθάνομαι καλά.

Η απολογία του κατηγορουμένου για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο οπότε και θα ξεκινήσει την απολογία του ο 21χρονος Αλβανός κατηγορούμενος.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5