Visual Browsing
8 παραλίες για ελεύθερο κάμπινγκ στο Αιγαίο

8 παραλίες για ελεύθερο κάμπινγκ στο Αιγαίο

Δονούσα, Γαύδο, Αμοργό ή Τήλο, διάλεξε πού θέλεις να πας
8 παραλίες για ελεύθερο κάμπινγκ στο Αιγαίο

Το να βρεις δίκλινο με 50 ευρώ τον Αύγουστο στα νησιά μοιάζει με λαχείο. Αν δεν σου περισσεύουν, μπορείς να επιλέξεις μια πολύ πιο ιδιαίτερη επιλογή, να κατασκηνώσεις σε μια παραλία, να ξυπνάς και να κάνεις κατευθείαν βουτιά και όλα τα άλλα ωραία που φαντάζεσαι. Υπάρχουν πολλές επιλογές, οι 8 που ακολουθούν είναι από τις πιο ασφαλείς. 


Αγκίστρι

Η παραλία που μας ενδιαφέρει είναι η Χαλικιάδα, δεν είναι μακριά από το λιμάνι, αλλά θέλει προσοχή στην κατάβαση. Μπορείτε να στήσετε είτε κάτω στην παραλία είτε πάνω στο λοφάκι, αν θέλετε να έχετε σκιά και περισσότερη ησυχία. Στα συν της περίπτωσης, η πολύ κοντινή απόσταση από τον Πειραιά.

Αμοργός

Σχετικα
Μια μπουκιά καλοκαίρι ακόμα! Τι φάγαμε φέτος στις διακοπές
Μια μπουκιά καλοκαίρι ακόμα! Τι φάγαμε φέτος στις διακοπές

Στον όρμο της Αιγιάλης, στην παραλία Ψιλή Άμμος. Από την αραλία της Αιγιάλης μεσολαβεί άλλη μία, η Λεβρωσός, και μετά είναι η Ψιλή Άμμος, στην οποία μπορείτε να φτάσετε είτε με το καραβάκι είτε από το μονοπάτι, περίπου 40 λεπτά περπάτημα. Το βράδυ για το μονοπάτι θα χρειαστείτε φακό, η παραλία δεν έχει καμία «άνεση», δυο τρία δέντρα μόνο αν τα προλάβετε.

Ανάφη

Ο Ρούκουνας είναι διάσημος πια, που σημαίνει ότι τον Αύγουστο οι σειρές με τις σκηνές φτάνουν μέχρι κάτω. Υπάρχουν όμως τουαλέτες και ντους. Άλλη παραλία για ελεύθερο το Κατσούνι, το οποίο επίσης μαζεύει πολύ κόσμο. Στο δρόμο από τη Χώρα προς το Μοναστήρι, όμως, θα βρείτε κολπάκια με αρμυρίκια όπου μπορείτε να στήσετε.

Σχετικα
Ταξίδι στην Κάλυμνο με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Ταξίδι στην Κάλυμνο με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Γαύδος

Επίσης διάσημος προορισμός για ελεύθερο κάμπινγκ. Αν είναι η πρώτη σας φορά, ίσως να επιλέξετε το Σαρακήνικο, το οποίο είναι εύκολα προσβάσιμο κι έχει τριγύρω αρκετές ταβέρνες κ.λπ. Ο Άι Γιάννης είναι πιο απομακρυσμένος με λιγότερες «ανέσεις». Στη Γαύδο θα φτάσετε είτε από την Παλιόχωρα, τη Σούγια, τον Πλακιά ή τη Χώρα Σφακίων.

Δονούσα

Με το που θα φτάσετε, θα εντυπωσιαστείτε με το πόσο ωραία θάλασσα μπορεί να έχει ένα λιμάνι. Φανταστείτε, λοιπόν, πώς είναι οι άλλες. Πρώτος προορισμός ο Κέδρος, περίπου 25 λεπτά με τα πόδια και θάλασσα σαν εξωτική. Πολύς κόσμος κι ένα καφέ μπαρ ανοιχτό όλη την ημέρα, κάνει και κάνα παρτάκι πότε πότε, ενώ υπάρχει και μια τουαλέτα - μπάνιο ή με το λάστιχο ή με μπουκάλια νερού. Η πιο μακρινή είναι το Λιβάδι, θέλει μια ώρα με τα πόδια, αλλά πάει και βαρκάκι. Η σκιά είναι μια δύσκολη υπόθεση, ίσως και η ανηφόρα των περίπου 10-15 λεπτών μέχρι πάνω, όπου βρίσκονται δύο ταβέρνες με φοβερή θέα, η Κόρη του Καπετάν Μιχάλη και το Τζι Τζι.

Κάτω Κουφονήσι

Το Πάνω Κουφονήσι είναι πασίγνωστο για τις καταγάλανες παραλίες του, το ίδιο ισχύει και με το κάτω. Θα περάσετε με βαρκάκι, θα δυσκολευτείτε να βρείτε δέντρο για να στήσετε από κάτω, αλλά θα αποζημιωθείτε από τη δροσιά και τα νόστιμα πιάτα της ταβέρνας, το μοναδικό σημάδι πολιτισμού στο νησί.   

Τήλος

Η Τήλος, μαζί με τη Γαύδο, είναι τα νησιά που υποδέχονται με τη μεγαλύτερη θέρμη τους free campers – που σημαίνει ότι ποτέ δεν πρόκειται να εμφανιστεί κανείς να σας κάνει έλεγχο, ότι ο δήμος έχει φτιάξει ντουζιέρες και τουαλέτες στην παραλία. Για την Έριστο ο λόγος, όπου θα βρείτε καφέ και beach bar αλλά και πολύ κόσμο.

Νίσυρος

Λίγο πιο hardcore κατάσταση, μιας και στην πανέμορφη, κατά τα άλλα, παραλία της Παχιάς Άμμου, τις σκιές θα τις έχουνε πιάσει άλλοι και θέλει κι ένα περπάτημα μέχρι την πιο κοντινή ταβέρνα, έστω για ένα μπουκαλάκι νερό. Επίσης, δεν φτάνει μηχανάκι ούτε και αυτοκίνητο μέχρι την παραλία, θέλει και λίγο περπάτημα.  

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5